Βραζιλία τον Ιούνιο

Ο καιρός είναι ευχάριστος και τα περισσότερα τουριστικά αξιοθέατα δεν είναι γεμάτα

Ο Ιούνιος μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους χρόνους για να επισκεφθεί τη Βραζιλία , με τα φεστιβάλ και τις ήπιες θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα παιδιά εξακολουθούν να φοιτούν στο σχολείο και δεν υπάρχουν τόσα πλήθη στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως θα υπάρξει τον Ιούλιο.

Ο καιρός στη Βραζιλία τον Ιούνιο

Σε ορισμένες περιοχές της Βραζιλίας, κυρίως οι λοφώδεις περιοχές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το Κέντρο-Δύση και μέρος του Νότου, ο Ιούνιος είναι συνήθως μια εποχή ξηρού και ηλιόλουστου καιρού.

Στη βορειοανατολική ακτή, ο Ιούνιος είναι πιο βροχερός από τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά είναι ευχάριστος.

Στη νότια και νοτιοανατολική Βραζιλία, οι θερμοκρασίες ενδέχεται να πέσουν κάτω από την δεκαετία του '30, ειδικά τη νύχτα. Μπορεί να χιονίσει στις οροσειρές της Santa Catarina.

Στην ακτή, περίπου βόρεια από το Ρίο ντε Τζανέιρο, περιμένετε ευχάριστες θερμοκρασίες. Όσο πιο κοντά το νότο πηγαίνετε, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να κρυώσει στην παραλία - αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι ζεστή, οποιαδήποτε ημέρα.

Ιούνιος Διακοπές στη Βραζιλία

Το Corpus Christi είναι μια εθνική ιερή ημέρα υποχρέωσης (που σημαίνει ότι οι Χριστιανοί αναμένεται να παρευρεθούν στη μάζα) στη Βραζιλία. Γιορτάζεται την Πέμπτη μετά την Κυριακή της Τριάδας (που είναι η Κυριακή μετά την Πεντηκοστή). Οι τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις κλείνουν αυτήν την ημερομηνία.

12 Ιουνίου είναι η Dia dos Namorados, γνωστή και ως Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στη Βραζιλία. Η ημερομηνία δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1940 ως ένας τρόπος για την τόνωση των αγορών. Ωστόσο, επεκτείνεται σε πολύ παλιότερες λαϊκές παραδόσεις.

Την παραμονή της Ημέρας του Αγίου Αντωνίου (βλ. Παρακάτω), ένας προστάτης άγιος γάμος, οι άνθρωποι που ήθελαν να παντρευτούν χρησιμοποιούσαν για μια σειρά παιχνιδιάρικων ρουτίνων σχετιζόμενων με αυτό το σκοπό. Για παράδειγμα, ένα κορίτσι θα μπορούσε να γράψει τα ονόματα τριών πιθανών αγώνων σε μικρά κομμάτια χαρτιού και να τα αφήσει κάτω από το μαξιλάρι όλη τη νύχτα.

Ο άντρας του οποίου το όνομα έφτιαξε το πρωί θα είναι ο μελλοντικός σύζυγός της.

Σε αντίθεση με την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όταν οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειας ανταλλάσσουν κάρτες, ο Dia dos Namorados είναι μια αποκλειστικά ρομαντική ημερομηνία.

Ιούνιος εκδηλώσεις στη Βραζιλία

Ο Festas Juninas, μια παράδοση που κληρονόμησε από την Πορτογαλία, festas juninas, πραγματοποιείται σε όλη τη χώρα. Τα κόμματα γιορτάζουν τον Άγιο Αντώνιο (13 Ιουνίου), τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή (24 Ιουνίου) και τον Άγιο Πέτρο (29 Ιουνίου), με πολλά εθνοτικά τρόφιμα και μουσική παράλληλα με τους παραδοσιακούς καθολικούς εορτασμούς.

Τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στη Βραζιλία τον Ιούνιο

Εάν βρείτε πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταπιεστικές, δοκιμάστε να επισκεφθείτε τις παραλίες στη βορειοανατολική Βραζιλία. Στο Recife, το Natal, το Fortaleza και άλλα αξιοθέατα του βορειοανατολικού παραθαλάσσιου τοπίου τον Ιούνιο είναι ακόμα ηλιόλουστες τις περισσότερες φορές, αλλά όχι τόσο καυτές όπως τον Ιανουάριο, για παράδειγμα. Και όταν είναι θολό, εξακολουθεί να είναι συχνά ο καιρός στην παραλία: ζεστό, αλλά ευχάριστο.

Από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, τα νερά που πλημμυρίζουν την μεγαλύτερη περιοχή των υγροβιότοπων του πλανήτη, το Pantanal Mato-Grossense, υποχωρούν, διευκολύνοντας την θέα της χερσαίας πανίδας.

Μέχρι τον Ιούνιο, έχουν πέσει αρκετές βροχές για να σχηματίσουν τις μοναδικές λίμνες που φέρουν την πιο ενδιαφέρουσα περιοχή της αμμόλοφους της Βραζιλίας, το Εθνικό Πάρκο Lencóis Maranhenses , στη βόρεια πολιτεία Maranhão.

Ο Ιούνιος είναι η ιδανική στιγμή για να βουτήξετε στα καθαρά ρυάκια του Bonito, Mato Grosso do Sul, τον καλύτερο προορισμό για βιώσιμη τουριστική κίνηση στη Βραζιλία.

Ο ξηρός καιρός στις λοφώδεις περιοχές της Βραζιλίας κάνει τον Ιούνιο υπέροχο χρόνο για πεζοπορία, διαμονή σε άνετα πανδοχεία, φωτισμό τζάκι τη νύχτα ή αναρρίχηση. Μέχρι τον Ιούνιο, ορισμένοι από τους καλύτερους προορισμούς της χώρας για ορειβάτες στη Βραζιλία, όπως ο Εθνικός Δρυμός Serra dos Órgãos, έχουν δηλώσει επισήμως την αναρριχητική τους σεζόν.