Πώς να κάνετε υπέροχες φωτογραφίες στις διακοπές σας στην Καραϊβική

Η Καραϊβική μπορεί να είναι ένας από τους πιο φωτογενείς προορισμούς διακοπών στη Γη με γαλάζια νερά, εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα και πολύχρωμα κτίρια, βάρκες και άλλο υπόβαθρο. Αλλά η λήψη καλών φωτογραφιών στις τροπικές περιοχές μπορεί επίσης να αποτελέσει πρόκληση αν δεν αντιληφθείτε το λαμπερό ηλιακό φως το μεσημέρι και άλλες μεταβλητές.

Ακολουθούν μερικές εξαιρετικές συμβουλές για τη λήψη αξέχαστων φωτογραφιών διακοπών από τους επαγγελματίες φωτογράφους της Εταιρείας Αμερικανών Συγγραφέων Ταξιδιών.

Εδώ είναι πώς

  1. Τραβήξτε φωτογραφίες νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα για να προσθέσετε περισσότερα χρώματα και σκιές στις φωτογραφίες σας, δίνοντας περισσότερο ορισμό στο θέμα. Μεταξύ 10 π.μ. και 2 μ.μ., ο ήλιος είναι πάνω από το κεφάλι και το φως είναι επίπεδο. Μια εξαίρεση: "Στην Καραϊβική, για να συλλάβει το νερό στην πιο ηλεκτρική ακουαμαρίνα του, τραβήξτε το θαλασσογραφικό από ψηλά, κατά προτίμηση το μεσημέρι", λέει η συγγραφέας / φωτογράφος θαλάσσιων και ταξιδιών Patricia Borns.
  2. Μετακινηθείτε κοντά στο θέμα σας για κρούση. Πάρα πολύ πίσω και η φωτογραφία σας μπορεί να είναι πολύ απασχολημένη. Κλείστε, και έπειτα πλησιάστε! Συμπληρώστε το πλαίσιο με το θέμα σας.
  3. Πάντα διαθέτουν μια αίσθηση της θέσης στις λήψεις σας. Εάν βρίσκεστε στις τροπικές περιοχές, πλαισιώστε τη φωτογραφία με φοίνικες. αν στα βουνά, πλαισιώστε το με πεύκα.
  4. Μην φωτογραφίζετε κάθε φωτογραφία στο επίπεδο των ματιών . Βγείτε χαμηλά στο έδαφος ή ανεβείτε για να πάρετε ένα καλύτερο πλεονέκτημα. "Η λήψη σκηνής σε επίπεδο διαφορετικό από τα μάτια μπορεί να προσθέσει δράμα ή προοπτική σε μια κατά τα άλλα στατική ρύθμιση", λέει ο David Swanson, ανεξάρτητος συγγραφέας / φωτογράφος ταξιδιού. "Ακόμη και αν δεν μπορείτε να διαβάσετε τον φακό, επίπεδο μέσης και πειράματα. "
  1. Δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες και τις περισπασμούς στο πίσω μέρος της φωτογραφίας σας ή πίσω από τα κεφάλια των θεμάτων σας. Συχνά, ένας τηλεφωνικός πόλος ή δέντρο κολλάει πίσω από το θέμα σας. Μετακίνηση μέχρι να υπάρχουν λιγότερες περισπασμούς στο παρασκήνιο.
  2. Ο ψηφιακός χώρος είναι φτηνός. Τραβήξτε πολλές φωτογραφίες και επεξεργαστείτε και σβήστε τη νύχτα . Επίσης, μπορείτε να πυροβολήσετε στην υψηλότερη δυνατή ανάλυση. αν χρειάζεται, να έχετε επιπλέον κάρτες μνήμης.
  1. Χρησιμοποιήστε το φλας γεμίσματος της φωτογραφικής μηχανής, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια της ημέρας, για να "γεμίσετε" τις σκιές . "Μερικές φορές δεν έχετε την επιλογή να περιμένετε το σωστό φως", σημειώνει ο Laurie D. Borman, διευθυντής σύνταξης στο Rand McNally. "Το φλας πλήρωσης θα ανάψει το πρόσωπο ενός ατόμου και θα αφαιρέσει τις σκιές όταν ο ήλιος είναι πάνω από το κεφάλι".
  2. Τραβήξτε σημαντικά θέματα από διάφορες διαφορετικές γωνίες και σημεία ορατότητας , με διαφορετικούς φακούς και σε διαφορετικές εκθέσεις. Κάντε μια συνολική ευρεία λήψη, ένα πλάνο μεσαίας εμβέλειας και ένα πλάνο λεπτομέρειας. Ελέγξτε τις φωτογραφίες σας στον ιστότοπό σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε πυροβολήσει. "Όταν φωτογραφίζετε με αργή ταχύτητα κλείστρου και χωρίς τρίποδο, πυροβολείτε τρία γρήγορα κουκλάκια στη σειρά, κάνοντας μια καλύτερη πιθανότητα να βγει απότομη", λέει ο Michael Ventura, ελεύθερος επαγγελματίας φωτογράφος ταξιδιών.
  3. Περιμένετε πριν κάνετε κλικ! Περιμένετε να καθαρίσουν τα σύννεφα, το φορτηγό να απομακρυνθεί από το μπροστινό μέρος του καθεδρικού ναού, ή να περάσουν άλλες απόψεις. "Κοιτάξτε γύρω σας και δείτε τι συμβαίνει", λέει ο φωτογράφος Mary Love. "Εάν ένα παιδί με ένα κόκκινο μπαλόνι έρχεται γύρω από τη γωνία, περιμένετε μέχρι να τρέξει στο σκελετό σας."
  4. Βάλτε τους τοπικούς ανθρώπους στις φωτογραφίες σας. Ζητήστε πρώτα την άδεια, ωστόσο, και προσπαθήστε να μην τα θέσετε. Η τοποθέτηση των ανθρώπων στις φωτογραφίες σας δίνει μια αίσθηση μεγέθους και κλίμακας. "Μάθετε τη φράση για το" Smile please "στη [τοπική] γλώσσα ... και χαμογελάστε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από το κλικ στο κλείστρο", συμβουλεύει ο φωτογράφος Maxine Cass. Στη συνέχεια, "γυρίστε την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή σας γύρω και δείξτε την εικόνα στο θέμα σας", προσθέτει η Annette Thompson.

Συμβουλές

  1. Χρησιμοποιήστε την κάμερά σας για να καταγράψετε τα στοιχεία που θα θέλατε να θυμάστε αργότερα , όπως πινακίδες δρόμου, ονόματα τοποθεσιών και μενού, συνιστά η Shelly Steig, ανεξάρτητος συγγραφέας και φωτογράφος.
  2. Φορέστε ένα καουτσούκ ποντίκι στην τσάντα σας. "Θα διευκολύνει τα γόνατα και τα ρούχα σας κάθε φορά που γονατίζετε για χαμηλή γωνία της κάμερας", σύμφωνα με τον Michele & Tom Grimm, τους φωτογράφους και τους συγγραφείς.
  3. "Μην βασίζεστε στον φακό ζουμ για να συνθέσετε τις εικόνες σας. Έχετε δύο πόδια. Προχωρήστε για την καλύτερη γωνία και σύνθεση ", λέει ο Dennis Cox, ταξιδιωτικός φωτογράφος και διευθυντής του Photo Explorer Tours.
  4. " Υποστηρίζετε τις εκθέσεις σας και θυμηθείτε ότι εάν το φως είναι χαμηλό, μπορείτε να αυξήσετε το ISO σας (το ισοδύναμο της ικανότητας αλλαγής ταχύτητας φιλμ) για κάθε λήψη", συμβουλεύει η Catherine Watson, ανεξάρτητη συγγραφέας ταξιδιών.
  5. "Στις θολό, θλιβερές μέρες, προσπαθήστε να συμπεριλάβετε στη φωτογραφία φωτεινά χρώματα όπως το κόκκινο (σακάκι ενός ατόμου, μια ομπρέλα, ένα σημάδι), καθώς τα κόκκινα, τα πορτοκάλια, οι κίτρινοι και οι φούξια μπορούν να κάνουν μια ξεθωριασμένη βροχερή σκηνή ποπ με ζωντάνια, "λέει η Susan Farlow, ανεξάρτητη συγγραφέας ταξιδιών.