Εκδηλώσεις και φεστιβάλ της Ρώμης τον Ιούνιο

Τι συμβαίνει στη Ρώμη τον Ιούνιο

Εδώ είναι τα φεστιβάλ και τα γεγονότα που συμβαίνουν κάθε Ιούνιο στη Ρώμη. Σημειώστε ότι η 2η Ιουνίου, ημέρα της δημοκρατίας, είναι εθνική εορτή , τόσο πολλές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων μουσείων και εστιατορίων, θα κλείσουν.

Ο Ιούνιος είναι η αρχή της καλοκαιρινής σεζόν, οπότε πρέπει να αναζητήσετε υπαίθριες συναυλίες που πραγματοποιούνται σε δημόσιες πλατείες, αυλές εκκλησιών και αρχαία μνημεία.

2 Ιουνίου

Ημέρα Δημοκρατίας ή Festa della Repubblica . Αυτές οι μεγάλες εθνικές εορτές είναι παρόμοιες με τις Ημέρες Ανεξαρτησίας σε άλλες χώρες.

Τον εορτάζει η Ιταλία να γίνει Δημοκρατία το 1946 μετά το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Μια τεράστια παρέλαση πραγματοποιείται στη Via dei Fori Imperiali ακολουθούμενη από μουσική στους Κήπους Quirinale.

Κήπος με τριαντάφυλλα

Ο Rose Garden της πόλης είναι ανοικτός για το κοινό κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, συνήθως περίπου στις 23 ή 24 Ιουνίου. Via di Valle Murcia 6, κοντά στο Circus Maximus.

Corpus Domini (νωρίς έως τα μέσα Ιουνίου)

Ακριβώς 60 ημέρες μετά το Πάσχα, οι Καθολικοί γιορτάζουν το Corpus Domini, το οποίο τιμά την Αγία Ευχαριστία. Στη Ρώμη, αυτή η γιορτή τυπικά γιορτάζεται με τη μάζα στον καθεδρικό ναό του San Giovanni στο Laterano ακολουθούμενη από μια πομπή στη Santa Maria Maggiore . Πολλές πόλεις κατέχουν μια καμπάνα για το Corpus Domini, δημιουργώντας χαλιά με σχέδια από πέταλα λουλουδιών μπροστά από την εκκλησία και κατά μήκος των οδών. Νότια της Ρώμης, το Genzano είναι μια καλή πόλη για χαλιά με πέταλα λουλουδιών ή κατευθυνθείτε βόρεια προς την πόλη Bolsena στη λίμνη Bolsena.

Γιορτή του Αγίου Ιωάννη (San Giovanni, 23-24 Ιουνίου)

Αυτή η γιορτή γιορτάζεται στη μεγάλη πλατεία που βρίσκεται μπροστά από την εκκλησία του San Giovanni στο Laterano , τον καθεδρικό ναό της Ρώμης.

Παραδοσιακά, ο εορτασμός περιλαμβάνει γεύματα σαλιγκαριών (γαϊδουράγκαθο) και θηλάζοντα χοίρων, συναυλίες και πυροτεχνήματα.

Ημέρα των Αγίων Πέτρου και Παύλου (29 Ιουνίου)

Δύο από τους σημαντικότερους αγίους του καθολισμού γιορτάζονται σε αυτές τις θρησκευτικές διακοπές με ειδικές μάζες στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό και στο San Paolo Fuori Le Mura.