Μάντα, Θάλασσα του Ισημερινού

Η πόλη της Μάντα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον Εκουαδόρ με τις υπέροχες παραλίες και τους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες που προσφέρουν θαλάσσια σπορ και ποικίλα ταξίδια και δραστηριότητες.

Η Μάντα φιλοξενεί το μεγαλύτερο λιμάνι του Ισημερινού, που σημαίνει ότι είναι ένας από τους σημαντικότερους εμπορικούς κόμβους της χώρας. Με την ικανότητα να φιλοξενεί τόσα πολλά μεγάλα πλοία, είναι ένα δημοφιλές σημείο στάσης για κρουαζιερόπλοια. Η κύρια βιομηχανία στη Μάντα είναι η αλιεία τόνου, και η αλίευση του αλιευτικού στόλου από την πόλη το καθιστά εξαιρετικό μέρος για να απολαύσετε θαλασσινά.

Τοποθεσία και Γεωγραφία

Η Μάντα βρίσκεται στην κεντρική ανατολική ακτή του Ισημερινού και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή πίσω από το Portoviejo, που βρίσκεται στην ενδοχώρα της Μάντα. Ενώ η πόλη απολαμβάνει πολλές παραλίες, καθώς ταξιδεύετε εσωτερικά από την ίδια την πόλη, το έδαφος γίνεται ξηρό τροπικό δάσος.

Η ακτογραμμή στη Μάντα χτυπάται συχνά με αρκετά μεγάλα κύματα από τον Ειρηνικό Ωκεανό, γεγονός που έχει οδηγήσει την πόλη να γίνει ένας δημοφιλής προορισμός για θαλάσσια σπορ, με τις παραλίες San Lorenzo και Santa Marianita να απολαμβάνουν το καλύτερο άνεμο και τις συνθήκες κύματος το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.

Αξιοθέατα και δραστηριότητες στην Μάντα

Ένας από τους κύριους λόγους που οι επισκέπτες έρχονται στη Μάντα είναι για τα θεαματικά θαλάσσια σπορ, και όπως ένα μεγάλο μέρος της ανατολικής ακτής του Ισημερινού surfing είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές χόμπι. Η Μάντα έχει φιλοξενήσει αρκετές εκδηλώσεις σέρφινγκ και bodyboard, με την παραλία στο Σαν Ματέο να έχει σημειώσει τα μεγαλύτερα κύματα για σέρφινγκ στη χώρα.

Άλλες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στη θάλασσα περιλαμβάνουν το kite-surfing και το ψάρεμα, με πολλές εταιρείες που προσφέρουν charter αλιείας για να προσπαθήσουν και να πιάσουν μερικά από τα μεγάλα ψάρια που μπορούν να βρεθούν στις θάλασσες κοντά Μάντα.

Μαζί με τα θαλάσσια σπορ και τις εκπληκτικές παραλίες, η Manta έχει πολλά πολιτιστικά αξιοθέατα για να απολαύσει ο επισκέπτης, με Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου τον Ιανουάριο και Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου το Σεπτέμβριο, μεταξύ των τακτικών γεγονότων στο ημερολόγιο.

Ένα από τα δημοφιλέστερα ταξίδια για τους επισκέπτες στη Μάντα είναι η κοντινή πόλη Montecristi, η οποία λέγεται ότι είναι η γενέτειρα του καπέλου του Παναμά, το οποίο εξάγεται σε όλο τον κόσμο.

Μεταφορά προς και γύρω από τη Μάντα

Ενώ το όνομα του αεροδρομίου Manta είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Eloy Alfaro, οι πτήσεις προς την πόλη είναι καθαρά εγχώριες, με αεροπορικές συνδέσεις τόσο στο Quito όσο και στο Guayaquil. Για όσους έρχονται στη Μάντα μέσω μιας διεθνούς πτήσης είτε στο Κίτο είτε στο Γκουαγιακίλ , φθηνότερη επιλογή από μια πτήση που συνδέει τη Μάντα είναι να πάρετε το λεωφορείο, το οποίο είναι περίπου επτά ώρες από το Κίτο ή περίπου πέντε ώρες από το Γκουαγιακίλ.

Μόλις βρεθείτε στη Μάντα, είναι μια αρκετά εύκολη πόλη για να πλοηγηθείτε, με πολλά δρομολόγια λεωφορείων διαθέσιμα και τα ταξί είναι ελεύθερα διαθέσιμα και συνήθως αρκετά φτηνά. Όπως συμβαίνει σε οποιοδήποτε σημείο της Νότιας Αμερικής, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαπραγματευτεί τον ναύλο εκ των προτέρων και προσπαθήστε να φέρετε πολλά μικρά λογαριασμούς που θα καλύψουν το ναύλο.

Κλίμα

Το κλίμα στη Μάντα βοήθησε να γίνει η πόλη ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, με μακρά ξηρή περίοδο που εκτείνεται από τον Μάιο μέχρι τον Δεκέμβριο, όταν δεν υπάρχει σχεδόν καμία βροχόπτωση, με την περίοδο των βροχών μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου. Οι θερμοκρασίες στη Μάντα είναι αρκετά σταθερές καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, με το μέσο ύψος της πόλης μεταξύ εικοσιτεσσάρων και τριάντα βαθμών Κελσίου όλο το χρόνο.

Ενδιαφέρουσες λειτουργίες

Η δημοφιλής παραλία του San Lorenzo βρίσκεται περίπου είκοσι μίλια δυτικά του κέντρου της πόλης της Μάντας και είναι μια δημοφιλής παραλία για σέρφινγκ και είναι ένα από τα φυσικά καυτά σημεία στην περιοχή. Μια μεγάλη περιοχή του δάσους γύρω από την παραλία έχει προστατευθεί, ενώ οι επισκέπτες στην περιοχή από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο μπορούν επίσης να κάνουν ένα ταξίδι με πλοίο για να δουν τις ομάδες φάλαινες που μετακινούνται μέσω της περιοχής κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η νυχτερινή ζωή στη Μάντα είναι επίσης πολύ δημοφιλής, με πολλά εστιατόρια που προσφέρουν τοπικές σπεσιαλιτέ όπως ceviche και viche de pescado, τα οποία αναδεικνύουν τα εξαιρετικά θαλασσινά της πόλης. Υπάρχουν επίσης πολλά νυχτερινά κέντρα και μπαρ για να απολαύσετε, μαζί με δύο καζίνο που βρίσκονται στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της πόλης.