Αερολιμένας Chennai Οδηγός Πληροφοριών

Τι πρέπει να ξέρετε για το αεροδρόμιο του Chennai

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Chennai είναι ο κύριος κόμβος για αφίξεις και αναχωρήσεις στη νότια Ινδία. Εξυπηρετεί περισσότερους από 18 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Αυτό καθιστά το τέταρτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ινδία από την άποψη της επιβατικής κίνησης, μετά το Δελχί, το Βομβάη και το Μπανγκαλόρ. Πάνω από 400 αεροσκάφη φθάνουν και αναχωρούν καθημερινά από το αεροδρόμιο.

Παρόλο που το αεροδρόμιο της Chennai λαμβάνει περισσότερους διεθνείς επιβάτες από το αεροδρόμιο της Μπανγκαλόρ, οι περιορισμοί της μεταφορικής ικανότητας εμποδίζουν την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Ο αερολιμένας ανήκει και λειτουργεί από την Κυβερνητική Αρχή Αεροδρομίων της Ινδίας. Είναι στη διαδικασία εκσυγχρονισμού και ανασυγκρότησης. Στο πλαίσιο αυτό, κατασκευάστηκαν και ανοίχτηκαν νέοι εγχώριοι και διεθνείς τερματικοί σταθμοί το 2013 και επεκτάθηκε ο δευτερεύων διάδρομος.

Μια δεύτερη φάση αναδιάρθρωσης σχεδιάζεται επί του παρόντος, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης των νέων εγχώριων και διεθνών τερματικών σταθμών. Αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2017 και να ολοκληρωθεί μέχρι το 2021 και θα αυξήσει την ικανότητα του αερολιμένα σε 30 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Τα παλιά τερματικά θα κατεδαφιστούν, αντί να ενσωματωθούν στα νέα εγχώρια και διεθνή τερματικά. Χωρίς χώρο και ο σχεδιασμός τους δεν ταιριάζει με τους σύγχρονους νέους τερματικούς σταθμούς, οι οποίοι κατασκευάζονται από χάλυβα και γυαλί. Ένας επιπλέον νέος τερματικός σταθμός θα κατασκευαστεί στη θέση τους, με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο να έχει τρία ολοκληρωμένα κτίρια τερματικών σταθμών.

Όνομα και κωδικός αεροδρομίου

Διεθνές Αεροδρόμιο της Τσενάι (MAA).

Ο εγχώριος τερματικός σταθμός είναι γνωστός ως αεροδρόμιο Κ. Καμαράτ και ο διεθνής τερματικός σταθμός είναι γνωστός ως αεροδρόμιο CN Annadurai. Οι τερματικοί σταθμοί ονομάζονται από πρώην υπουργούς του Ταμίλ Ναντού.

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο

Τοποθεσία αεροδρομίου

Το αεροδρόμιο της Τσενάι έχει τρεις τερματικούς σταθμούς, που διασπείρονται στα προάστια του Meenambakkam (τερματικό φορτίου), Pallavaram και Tirusulam περίπου 14,5 χιλιόμετρα (9 μίλια) νοτιοδυτικά του κέντρου της πόλης.

Ταξίδι στο κέντρο της πόλης

20-30 λεπτά.

Εγκαταστάσεις αεροδρομίου

Δυστυχώς, τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου της Chennai προκάλεσαν την προσωρινή παύση των εργασιών ανακατασκευής. Οι εντυπωσιακοί νέοι εγχώριοι και διεθνείς τερματικοί σταθμοί, που απέχουν περίπου 800 μέτρα μεταξύ τους, δεν είναι ενσωματωμένοι. Θα έπρεπε να συνδεθούν με έναν κινούμενο διάδρομο αλλά δεν έχουν ακόμη κατασκευαστεί. Τα καροτσάκια γκολφ χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά επιβατών μεταξύ των τερματικών σταθμών ενδιάμεσα. Ο κινούμενος διάδρομος είναι πιθανόν να ολοκληρωθεί ως μέρος της δεύτερης φάσης της αναμόρφωσης του αεροδρομίου. Θα συνδέσει επίσης τους τερματικούς σταθμούς με τον πολυεπίπεδο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και τον επερχόμενο σταθμό του μετρό.

Οι αναχωρήσεις εσωτερικών επιβατών απαιτούνται ακόμη για να εξεταστούν οι αποσκευές τους πριν από το check-in. Στο Ιούλιο του 2017 προμηθεύτηκαν μηχανές εσωτερικής σάρωσης αποσκευών και εκκρεμούν δόσεις.

Σημειώστε ότι οι κλήσεις επιβίβασης έπαψαν να γίνονται στον εγχώριο τερματικό σταθμό από την 1η Μαΐου 2017 για τη μείωση της ηχορύπανσης. Οι επιβάτες πρέπει τώρα να βασίζονται σε οθόνες για πληροφορίες αναχώρησης.

Σε αντίθεση με το παλιό εγχώριο τερματικό, το παλιό διεθνές τερματικό συνέχισε να λειτουργεί. Ο χώρος των διεθνών αφίξεων βρίσκεται ακόμα εκεί. Η μετανάστευση μπορεί να είναι αργή στις ώρες αιχμής, λόγω του ανεπαρκούς αριθμού αξιωματικών μετανάστευσης.

Παροχές όπως εστιατόρια και καφετέριες λείπουν (αν και κάπως βελτιωμένες), λόγω της αναδιαμόρφωσης. Άλλες βασικές παροχές, όπως η επαρκής έδραση για τους επιβάτες και τα σημεία φόρτισης για ηλεκτρονικές συσκευές, απαιτούν επίσης βελτίωση.

Ο χώρος των διεθνών αφίξεων και ο νέος εγχώριος τερματικός σταθμός είναι ελκυστικά διακοσμημένοι με έργα τέχνης και έργα ζωγραφικής.

Διατίθεται ασύρματη σύνδεση στο Internet (δωρεάν για 30 λεπτά) στο αεροδρόμιο. Ωστόσο, υπάρχουν συχνές αναφορές ότι δεν λειτουργεί.

Οι αποσκευές μπορούν να αποθηκευτούν στην "Αριστερή Αποθήκη" που βρίσκεται μεταξύ των εγχώριων και διεθνών τερματικών σταθμών. Το κόστος είναι 100 ρουπίες ανά 24 ώρες. Ο μέγιστος χρόνος αποθήκευσης είναι μία εβδομάδα.

Δυστυχώς, η κακή ποιότητα κατασκευής και η έλλειψη συντήρησης στα νέα τερματικά οδήγησαν σε ορισμένα ζητήματα ασφάλειας που πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες.

Δεδομένου ότι οι τερματικοί σταθμοί άνοιξαν το 2013, οι γυάλινες πλάκες, οι πλάκες γρανίτη και οι ψευδοροφές έχουν καταρρεύσει περισσότερο από 75 φορές!

Αεροδρόμιο Lounges

Το αεροδρόμιο της Chennai έχει ένα σαλόνι που ονομάζεται "Travel Club". Βρίσκεται κοντά στην Πύλη 7 του νέου διεθνούς τερματικού σταθμού και κοντά στην Πύλη 5 του εγχώριου τερματικού σταθμού. Το διεθνές σαλόνι είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο και σερβίρει αλκοολούχα ποτά ενώ το εγχώριο σαλόνι χωρίς οινόπνευμα είναι ανοιχτό από τις 4πμ έως τις 9μμ. Και τα δύο σαλόνια παρέχουν αναψυκτικά, εφημερίδες, ασύρματο Internet, τηλεοράσεις και πληροφορίες πτήσεων.

Οι κάτοχοι κάρτας προτεραιότητας, οι κάτοχοι καρτών Visa Infinite, οι επιλέξιμοι κάτοχοι καρτών Mastercard και οι επιβάτες Jet Airways και οι επιβάτες της Emirates Airlines έχουν πρόσβαση στο σαλόνι χωρίς κόστος. Διαφορετικά, μπορείτε να αγοράσετε ένα δελτίο ημέρας για είσοδο.

Μεταφορά από το αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο της Chennai είναι καλά συνδεδεμένο από άποψη μεταφοράς. Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης είναι να πάρετε ένα προπληρωμένο ταξί. Οι ναύλοι είναι διαφορετικοί από τους εσωτερικούς και διεθνείς τερματικούς σταθμούς, αν και θα κοστίσει περίπου 350 ρουπίες στο Egmore. Είναι επίσης δυνατό να πάρετε το τρένο. Υπάρχει ένας σιδηροδρομικός σταθμός (Tirusulam) απέναντι από το δρόμο που δεν απέχει πολύ από το αεροδρόμιο και από εκεί προχωρούν προαστιακά τρένα στον σταθμό Egmore. Ο χρόνος ταξιδιού είναι περίπου 40 λεπτά. Εναλλακτικά, διατίθενται υπηρεσίες λεωφορείων της Metropolitan Transport Corporation. Ωστόσο, σημειώνουμε ότι αυτές οι εγκαταστάσεις δεν συνδέονται με τα νέα τερματικά αεροδρομίων και βρίσκονται αρκετά μακριά.

Χώρος στάθμευσης στο αεροδρόμιο

Κατά την απόρριψη ή τη συλλογή επιβατών, τα αυτοκίνητα πρέπει να εισέλθουν και να βγουν από το αεροδρόμιο μέσα σε 10 λεπτά. Διαφορετικά, εισπράττεται τέλος στάθμευσης, ανεξάρτητα από το αν έχουν χρησιμοποιηθεί εγκαταστάσεις στάθμευσης. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο όταν ο αερολιμένας έχει συμφόρηση, καθώς ο θάλαμος διοδίων βρίσκεται μέσω ενός δρόμου εξυπηρέτησης στο τέλος του αεροδρομίου. Το τέλος είναι 150 ρουπίες για δύο ώρες.

Πού να μείνετε κοντά στο αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο της Chennai έχει δωμάτια που αποσυρθούν, τα οποία λειτουργούν 24 ώρες για τους επιβάτες διέλευσης. Βρίσκονται μεταξύ των νέων εσωτερικών και διεθνών τερματικών σταθμών, στο ισόγειο στα αριστερά του κυλικείου του προσωπικού του αεροδρομίου. Τα καταλύματα παρέχονται σε κλιματιζόμενους κοιτώνες, με ξεχωριστά δωμάτια για γυναίκες και άνδρες. Υπάρχουν επίσης εγκαταστάσεις ντους. Αναμείνετε να πληρώσετε 700 ρουπίες τη νύχτα. Οι προκαταβολικές κρατήσεις δεν είναι δυνατές.

Επιπλέον, ορισμένα ξενοδοχεία κοντά στο αεροδρόμιο της Chennai εξυπηρετούν τους επιβάτες διέλευσης, με επιλογές για όλους τους προϋπολογισμούς. Αυτό το Chennai Airport Hotel Guide θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε πού να μείνετε.