Τι είναι το Σχολείο Χάρτη;

Τι είναι σχολείο charter;

Μια σχολή charter είναι ένα ανεξάρτητο δημόσιο σχολείο. Στην Ουάσιγκτον DC, είναι ανοικτές σε όλους τους κατοίκους DC, ανεξάρτητα από τη γειτονιά, την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση ή τα προηγούμενα ακαδημαϊκά επιτεύγματά τους. Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε διάφορα σχολεία για να καλύψουν τις ανάγκες του παιδιού τους. Υπάρχουν σχολεία που ειδικεύονται σε συγκεκριμένα ενδιαφέροντα όπως τα μαθηματικά, η επιστήμη και η τεχνολογία. οι τέχνες; δημόσια πολιτική; γλωσσική εμβάπτιση. και τα λοιπα.

Δεν υπάρχουν δοκιμασίες εισαγωγής ή δίδακτρα.

Πώς χρηματοδοτούνται οι σχολές ναύλωσης DC;

Τα σχολεία του DC Charter λαμβάνουν δημόσιους πόρους βάσει του αριθμού των εγγεγραμμένων φοιτητών. Λαμβάνουν μια κατανομή που βασίζεται σε μια μαθηματική φόρμα ανά μαθητή που αναπτύχθηκε από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο DC. Λαμβάνουν επίσης μια κατανομή ανά μαθητή, βάσει του προϋπολογισμού DCPS για κάθε μαθητή.

Πώς είναι τα σχολεία charter υπόλογη για την εκπλήρωση των ακαδημαϊκών προτύπων;

Τα σχολεία χάρτες πρέπει να καθορίσουν μετρήσιμους στόχους ως μέρος ενός σχεδίου λογοδοσίας το οποίο εγκρίνεται από το DC School Board School Board (PCSB). Σε περίπτωση που ένα σχολείο δεν ανταποκριθεί στα αναμενόμενα αποτελέσματά του στο πλαίσιο της πενταετούς συμφωνίας ναυλώσεως, το καταστατικό του μπορεί να ανακληθεί. Τα δημόσια σχολεία ναύλωσης πρέπει να συμμορφώνονται με τις διατάξεις του νόμου περί απαγόρευσης των παιδιών, με την πρόσληψη ειδικευμένων εκπαιδευτικών και διδακτικών φοιτητών, έτσι ώστε να εκτελούν καλά σε τυποποιημένες δοκιμές. Σε αντάλλαγμα για ένα ασυνήθιστα υψηλό επίπεδο λογοδοσίας, τα σχολεία τσάρτερ έχουν μεγαλύτερη αυτονομία από τα παραδοσιακά δημόσια σχολεία.

Έχουν τον έλεγχο όλων των πτυχών του εκπαιδευτικού προγράμματος, του προσωπικού, της σχολής και του 100% του προϋπολογισμού τους.

Πόσες σχολές τσάρτερ υπάρχουν στο DC;

Από το 2015, στην Ουάσιγκτον υπάρχουν 112 νηπιαγωγεία. Δείτε μια λίστα με τις σχολές ναύλωσης DC

Πώς μπορώ να εγγραφώ το παιδί μου σε σχολή ναύλωσης;

Δημιουργήθηκε ένα νέο σύστημα λαχειοφόρων αγορών για το σχολικό έτος 2014-15.

Το σχολείο μου DC επιτρέπει στις οικογένειες να χρησιμοποιούν μια ενιαία online εφαρμογή. Με περισσότερα από 200 δημόσια σχολεία που συμμετέχουν, οι γονείς μπορούν να ταξινομήσουν μέχρι 12 σχολεία για κάθε παιδί. Οι οικογένειες περιμένουν σε σχολεία που κατατάσσονται υψηλότερα από εκεί που αντιστοιχούν. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.myschooldc.org ή καλέστε την ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή στη διεύθυνση (202) 888-6336.

Πώς μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες για τα σχολεία charter DC;

Κάθε χρόνο, το DC School Board School Board (PCSB) εκπονεί εκθέσεις σχολικής επίδοσης που παρέχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του τρόπου με τον οποίο κάθε σχολείο εκτελεί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Η έκθεση περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τους πληθυσμούς σπουδαστών, τα επιτεύγματα, τις τυποποιημένες βαθμολογίες δοκιμών, τα αποτελέσματα των ελέγχων επίβλεψης PCSB, τις τιμές και τα βραβεία.

Στοιχεία επικοινωνίας:
DC Δημοτικό Συμβούλιο Σχολικών Χαρτών
Email: dcpublic@dcpubliccharter.com
Τηλέφωνο: (202) 328-2660
Ιστοσελίδα: www.dcpubliccharter.com