Κατανόηση των διακρίσεων του πραγματικού East Oakland

Λανθασμένο όνομα ως πηγή σύγχυσης

Εάν σκέφτεστε να μετεγκατασταθούν στο Όκλαντ, έχετε κάνει πιθανώς αρκετές έρευνες για τις διάφορες γειτονιές του. Ξανά και ξανά, το East Oakland αναμφισβήτητα εμφανίστηκε ως μία από τις διαβόητες περιοχές που δίνουν στο Oakland την άσχημη φήμη του. Αν κοιτάξετε έναν χάρτη, όμως, είναι δύσκολο να μην παρατηρήσετε ότι τα ανατολικά σύνορα του Όκλαντ διατρέχουν ένα περιφερειακό πάρκο και έχουν δύο γήπεδα γκολφ - όχι ακριβώς αυτό που θα περίμενε κανείς από ένα τόσο κακό τμήμα της πόλης.

Αυτή η συγκεχυμένη κατάσταση οφείλεται σε φτωχή ορολογία.

Το ανατολικό τμήμα του Όκλαντ

Η Skyline Boulevard τρέχει κατά μήκος του περιφερειακού πάρκου Redwood στο ανατολικό σύνορο του Όκλαντ. Για το μεγαλύτερο μέρος του μήκους του, είναι ένας πανέμορφος δρόμος με δέντρα. Οι κοντινές γειτονιές προσφέρουν μερικές από τις καλύτερες απόψεις της περιοχής για τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, το Σαν Φρανσίσκο και το όρος Tamalpais . Παρά τη θέση που βρίσκεται στην άκρη του Όκλαντ, αυτό δεν είναι το τρομακτικό "East Oakland" για το οποίο έχετε ακούσει.

Το πραγματικό 'East Oakland'

Η προβληματική περιοχή που ονομάζεται East Oakland είναι στην πραγματικότητα το κεντρικό στο νότιο τμήμα της πόλης - όχι στην ανατολή καθόλου. Στον χάρτη, κοιτάξτε την περιοχή που βρίσκεται η λεωφόρος Park στο βόρειο άκρο, οι αυτοκινητόδρομοι Warren και MacArthur στα ανατολικά, ο αυτοκινητόδρομος Nimitz στα δυτικά και η 90η λεωφόρος στα νότια. Αυτό είναι βεβαίως μια αρκετά μεγάλη περιοχή, και κάποιες γειτονιές μέσα σε αυτό το τμήμα του Όκλαντ είναι πολύ χειρότερες από άλλες.

Η διεθνής λεωφόρος, ειδικότερα, τείνει να είναι ένας τραχύς δρόμος. Τα ακριβή όρια του East Oakland δεν είναι σαφώς καθορισμένα, αλλά όπως μπορείτε να δείτε, το όνομά του είναι παραπλανητικό.

Γειτονιές

Η ιστορία δεν σταματά εδώ. Το East Oakland είναι απλά ένας όρος για μια μεγάλη μερίδα του Όκλαντ. Υπάρχουν αρκετές γειτονιές στο Ανατολικό Όκλαντ, συμπεριλαμβανομένων των Highland, Woodland, Eastmont, Melrose και Webster, μεταξύ πολλών άλλων.

Αν ρωτάτε για το όνομα της γειτονιάς ενός συγκεκριμένου σπιτιού, ίσως να έχετε μια από αυτές τις περιοχές ως την απάντηση. Τώρα που κατανοείτε τη γενική θέση του East Oakland, είστε σε καλύτερη θέση να διερευνήσετε αποτελεσματικά συγκεκριμένες γειτονιές για να μάθετε αν εμπίπτουν στην περιοχή.

Ταχυδρομικοί Κώδικες Ανατολικού Όκλαντ

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τους ταχυδρομικούς κώδικες για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε αν ένα συγκεκριμένο σπίτι βρίσκεται στο East Oakland. Το East Oakland περιλαμβάνει όλα ή μέρη των 94601, 94602, 94603, 94605, 94606, 94613, 94619 και 94621.

Τελικές σκέψεις

Μπερδεμένη; Παράλογος? Ναι - αλλά τώρα που ξέρετε, είστε σε θέση να λάβετε καλύτερες αποφάσεις. Εάν ένα σπίτι στη γκάμα των τιμών σας είναι διαθέσιμο στην ή κοντά στην Skyline Boulevard, μην το απορρίψετε αμέσως επειδή βρίσκεται στην άκρη του ανατολικού ακρωτηρίου του Όκλαντ. Εξάλλου, όπως καταλαβαίνετε τώρα, αυτό δεν είναι η περιβόητη περιοχή που ονομάζεται εσφαλμένα East Oakland. Ομοίως, εάν βρείτε ένα μέρος κοντά στη Διεθνή Λεωφόρο, μην το αποδεχτείτε ως ασφαλές, επειδή ο χάρτης δείχνει ότι βρίσκεται στο κεντρικό (και όχι στο ανατολικό) Όκλαντ. Κατά γενικό κανόνα, εάν ο τόπος βρίσκεται ανατολικά από τους αυτοκινητόδρομους Warren και MacArthur, βρίσκεται σε μια αρκετά ασφαλή περιοχή.