Πώς να φτάσετε από το Όσλο στο Trondheim

Ταξιδιωτικές επιλογές μεταξύ αυτών των πόλεων στη Νορβηγία

Στη Νορβηγία, από το Όσλο στο Τρόντχαϊμ είναι περίπου 500 χιλιόμετρα (310 μίλια). Υπάρχουν πολλές επιλογές μεταφοράς: αέρα, τρένο, αυτοκίνητο, λεωφορείο ή ακόμα και πλοίο. Κάθε τρόπος μεταφοράς έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, ωστόσο, ρίξτε μια ματιά και επιλέξτε αυτήν που είναι καλύτερο για να φτάσετε από το Όσλο στα νότια έως το Trondheim στο βορρά ή αντίστροφα.

Όσλο στο Τρόντχαϊμ από τον αέρα

Ξεκινώντας από περίπου 175 δολάρια, αυτό δεν είναι η φθηνότερη επιλογή για να φτάσετε από το Όσλο στο Trondheim, αλλά με διάρκεια 60 λεπτών, είναι σίγουρα η ταχύτερη.

Σημειώστε ότι είναι φθηνότερο να πετάξετε από το αεροδρόμιο Moss ή το αεροδρόμιο Sandefjord έξω από το Όσλο, αντί να χρησιμοποιήσετε το αεροδρόμιο Oslo Gardermoen. Η SAS , η Widerøe Airlines και η Norwegian Air πραγματοποιούν πολλές απευθείας πτήσεις μεταξύ Όσλο και Τρόντχαϊμ καθημερινά :.

Όσλο στο Τρόντχαϊμ με το τρένο

Είναι ένα γραφικό επταήμερο ταξίδι αν πάρετε το τρένο από το Όσλο στο Trondheim ή από το Trondheim πίσω στο Όσλο. Το εισιτήριο τρένου ισοδυναμεί σχεδόν με την τιμή πτήσης, από περίπου 150 δολάρια για τα εύκαμπτα εισιτήρια μετ 'επιστροφής. Υπάρχουν καθημερινά τρεις με τέσσερις συνδέσεις με το τρένο και μπορείτε να αγοράσετε online εισιτήρια τρένων. Μπορεί να είναι λίγο πιο αργή, αλλά αυτό είναι σίγουρα ένας από τους πιο χαλαρωτικούς τρόπους για να περάσετε το χρόνο ταξιδιού σας μεταξύ αυτών των δύο προορισμών.

Όσλο στο Τρόντχαϊμ από το αυτοκίνητο

Εάν ενοικιάζετε αυτοκίνητο ενώ βρίσκεστε στη Νορβηγία, μπορείτε να οδηγήσετε από το Όσλο και το Τρόντχαϊμ. Το ταξίδι είναι αρκετά εφικτό και δεν απαιτεί πολλές κατευθύνσεις (ή ακόμα και GPS).

Μεταξύ Trondheim και Όσλο , πρόκειται για ένα ταξίδι 6,5 ωρών (500 χιλιόμετρα / 300 μίλια) με το αυτοκίνητο. Υπάρχουν δύο επιλογές για τη μονάδα δίσκου, ως εξής:

Μπορείτε να πάρετε E6 σε όλη τη διαδρομή, περνώντας από Ringsaker και Folldal. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την κυκλοφορία αν καταλήξετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη διαδρομή μέσα ή έξω από την πόλη το πρωί ή αργά το απόγευμα, για να αποφύγετε την κυκλοφορία σε ώρες αιχμής.

Η συντομότερη διαδρομή, η οποία είναι η Rv3 μέσω του Elverum και του Alvdal, εξοικονομεί περίπου 30 λεπτά χρόνου οδήγησης, αλλά μπορεί να σας κάνει να κολλήσετε πίσω από τα πιο αργά οχήματα στους δρόμους της χώρας. Όταν φεύγετε από την περιοχή της πόλης είτε του Όσλο είτε του Trondheim στο E6, απλά αναζητήστε Rv3 για τη συντόμευση. Είναι σίγουρα λίγο πιο γραφικό από το E6, αλλά η συνολική ταχύτητά σας δεν θα είναι τόσο γρήγορη.

Όσλο στο Τρόντχαϊμ με λεωφορείο

Ταξιδεύοντας με λεωφορείο είναι μια φθηνή επιλογή και με ένα χρόνο ταξιδιού περίπου οκτώ ωρών, δεν διαρκεί πολύ περισσότερο από το να οδηγείς τον εαυτό σου. Το λεωφορείο NOR-WAY Bussekspress # 135 (γνωστό ως Express Østerdal) φεύγει από το Αεροδρόμιο Oslo Gardermoen. Κάθε τρόπος υπάρχουν δύο συνδέσεις λεωφορείων καθημερινά, ένα το πρωί και ένα το βράδυ. Για αυτό το τρόπο μεταφοράς, το οποίο είναι μακράν το φθηνότερο, τα εισιτήρια μονής κατεύθυνσης κοστίζουν περίπου 25 δολάρια.

Όσλο στο Τρόντχαϊμ από το πλοίο

Αν έχετε περισσότερες από τέσσερις ημέρες για να ταξιδέψετε από το Όσλο προς το Τρόντχαϊμ και θέλετε να πάτε με τον πιο γραφικό τρόπο, δοκιμάστε την περιοδεία Hurtigruten & Norway in a Nutshell. Μην ξεχνάτε τη φωτογραφική μηχανή σας, ειδικά στις αρχές και στα μέσα του καλοκαιριού. Θα ταξιδέψετε με βάρκα και θα τρένατε μεταξύ των πόλεων του Όσλο, του Μπέργκεν, του Τρόντχαϊμ και του Hurtigruten. Μειονέκτημα: Η υψηλή τιμή των περίπου 550 δολαρίων ένα άτομο (και υψηλότερη ανάλογα με την επιλογή του δωματίου) και η πιθανότητα του καιρού στη Νορβηγία δεν συνεργάζεται.

Επίσης, αν παίρνετε εύκολα ναυάγιο, αυτό ίσως δεν είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.