Το Railyard της Σάντα Φε - ένας προορισμός για τις Τέχνες, την Εστίαση και την Αναψυχή

Ένα πόδι στην ιστορία της Σάντα Φε και το άλλο στα σύγχρονα ζητήματα και την τέχνη

Το Railyard της Σάντα Φε είναι τώρα σπίτι για περισσότερα από τα τρένα. Γίνεται γρήγορα μια ζωντανή εκλεκτική περιοχή γεμάτη με τέχνη, τραπεζαρία, ψυχαγωγία και αναψυχή. Το Railyard είναι ένας άλλος κεντρικός προορισμός της Santa Fe. Δεν απέχει πολύ από το Plaza και Canyon Road, το Railyard ήταν πάντα ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων.

Ιστορία του Railyard

Το 1880 το πρώτο τρένο ήρθε στο Santa Fe. Η εταιρεία Atchison, Topeka και Σάντα Φε πραγματοποίησε το ταξίδι της στο Σάντα Φε σε μια γραμμή χιονοδρομίας, που χτίστηκε επειδή οι οροσειρές εμπόδισαν τη Σάντα Φε να βρίσκεται στην κύρια γραμμή.

Με το τρένο ήρθαν οι τουρίστες. Το Railyard σύντομα εξελίχθηκε σε ένα κοινωνικό κέντρο. Ο ιστότοπος της Railyard Corporation ζωγραφίζει μια εικόνα ενός τόπου συγκέντρωσης για τους ντόπιους. "Μέχρι τη δεκαετία του 1940 το Santa Fe Railyard ήταν ένα ενεργό κέντρο για τους ντόπιους στη Σάντα Φε. Οι γείτονες, που ζουν ακόμα δίπλα στο Railyard σήμερα, θυμούνται εκείνα τα απογεύματα μαζεύοντας άγρια ​​μαρούλια και κολυμπώντας κατά μήκος της ακεκίας. Το Railyard ήταν ο τόπος όπου ήρθαν οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της κατάθλιψης για να δοθεί δωρεάν κρέας από τις αποθήκες. υπήρχε παγοδρομία το χειμώνα. ήταν ο τόπος απόδοσης για το τσίρκο. "

Η μετάβαση του Railyard

Το 2002, βασιζόμενο σε αυτή την ιστορία ενός κοινωνικού κέντρου και ενός τόπου συγκέντρωσης, το σχέδιο γενικού επιπέδου Railyard εγκρίθηκε από την πόλη της Santa Fe. Το Master Plan τιμά την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου και ενθαρρύνει την παρουσία τοπικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα μη κερδοσκοπικών, με επίκεντρο τις τέχνες, τον πολιτισμό και την κοινότητα.

Το Railyard κινείται ήδη με την παρουσία της Santa Fe Farmers Market, του SITE Santa Fe, της Warehouse 21 και του El Museo Cultural.

Επισκεφτείτε το Railyard - τόσο πολύ να κάνετε

Ένας πολύ καλός τρόπος να δείτε το Railyard είναι να ξεκινήσετε στην περιοχή Santa Fe Train Depot και να γευματίσετε στο Tomasita's. Δεν είστε έτοιμοι για γεύμα ακόμα;

Ξεκινήστε στο site Santa Fe, ένα χώρο σύγχρονης τέχνης με διεγερτικές εκθέσεις.

Εκδρομές Τρένου Σάντα Φε

Ο νότιος σιδηρόδρομος της Σάντα Φε, το "The Train," προσφέρει εκδρομές όλο το χρόνο που αναχωρούν από την ιστορική αποθήκη αποστολής στο Railyard. Τα τρένα ημέρας, τα τρένα κοκτέιλ και τα τρένα BBQ αποτελούν το κανονικό πρόγραμμα. Διατίθενται επίσης ομαδικές χρεώσεις, επιλογές ναύλωσης για προσωπικές ή εταιρικές εκδηλώσεις και πλήρες σύνολο διακοπών και ειδικών τρένων, συμπεριλαμβανομένου του τρένου πυροτεχνημάτων 4ης Ιουλίου και των χριστουγεννιάτικων τρένων. Τα λεωφορεία vintage έχουν ζωγραφιστεί πρόσφατα και το "The Train" έχει μια φωτεινή νέα εμφάνιση. Περισσότερες πληροφορίες.

Το εστιατόριο του Tomasita

Η Tomasita's, μια μακρόχρονη παράδοση της Santa Fe, βρίσκεται δίπλα στην αποθήκη των σιδηροδρόμων. Είναι ένα ζωντανό, θορυβώδες εστιατόριο με μεγάλες μαργαρίτες και τυπικό νέο Μεξικάνικο-Μεξικάνικο φαγητό. Είναι ένα διασκεδαστικό μέρος.

SITE Santa Fe

SITE Santa Fe είναι ένας χώρος σύγχρονης τέχνης με εκθέσεις, διαλέξεις και εκδηλώσεις περιορισμένης χρονικής διάρκειας. Όταν ήμουν εκεί, ο ιστότοπος Santa Fe παρουσίασε μια έκθεση στο "Los Desaparecidos", ένα κοινωνικό σχόλιο για όσους είχαν εξαφανιστεί στη Λατινική Αμερική. Τα μέλη της αντίστασης και οι συμπατριώτες τους που είχαν απαχθεί, βασανισθεί και σκοτώθηκαν από τον στρατό, ειδικά στις τελευταίες δεκαετίες του εικοστού αιώνα, ονομάστηκαν "Los Desaparecidos." Είναι εκθέματα και συζητήσεις για κοινωνικά / πολιτικά ζητήματα όπως αυτό που κάνει SITE Santa Fe, όχι μόνο ένα μουσείο τέχνης, αλλά ένα κέντρο για την εκπαίδευση και την αλληλεπίδραση της κοινότητας.

Περισσότερες πληροφορίες .

Η αγορά του Santa Fe Farmer

Το Railyard είναι το νέο μόνιμο σπίτι της Αγοράς του Santa Fe Farmer. Η αγορά που άρχισε με μια χούφτα αγρότες στα τέλη της δεκαετίας του 1960 έχει γίνει μια από τις πιο ευρέως αναγνωρισμένες αγορές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τώρα με πάνω από 100 πωλητές, η αγορά λειτουργεί σε όλες τις εποχές. Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου απολαύστε φρέσκα λαχανικά, λουλούδια, μέλι, τυριά, αυγά, κρέατα, βότανα, chiles και χειροτεχνίες. Βεβαιωθείτε και ελέγξτε τον ιστότοπο της αγοράς για την τοποθεσία και τις ώρες. Αυτά αλλάζουν εποχικά. Περισσότερες πληροφορίες.

Ελ Μουζέο Πολιτισμός

Το El Museo είναι ένα κέντρο για εκθέματα τέχνης, θεατρικές παραγωγές, εκθέσεις τέχνης, προγραμματισμό παιδιών και Χειμερινή Σύγχρονη Ισπανική Αγορά. Παρακολούθησα μια συνάντηση προεπισκόπησης για την ινδική αγορά του Santa Fe στο El Museo. Είναι ένας μεγάλος χώρος σε ένα πρώην κτίριο αποθήκης.

Περισσότερες πληροφορίες.

Γκαλερί TAI

Μια από τις συναρπαστικές γκαλερί στην περιοχή Railyard που επισκέφτηκα ήταν η Gallery TAI. Δεν έχω δει ποτέ τόσο απλή ομορφιά. Η κυρίως ιαπωνική τέχνη εστιάζει το βλέμμα στην ομορφιά των υφών και των γραμμών. Ιδρύθηκε το 1978, η TAI Gallery είναι ο κορυφαίος προμηθευτής τόσο της Ιαπωνίας, της Ινδίας, της Αφρικής όσο και της Ινδονησίας στην Ιαπωνία, την Ινδία, την Αφρική και την Ιαπωνία.

Καθώς ο Railyard μεγαλώνει

Παρακολουθήστε πάρκα, ποδήλατα και μονοπάτια πεζοπορίας κατά μήκος της ατσέκια και πιο ενδιαφέροντα μέρη. Το railyard αξίζει μια επίσκεψη. Φορέστε παπούτσια και επισκεφθείτε τόσο την περιοχή Baca όσο και το North Railyard.