Σεισμοί του Σιάτλ

Ζείτε στην περιοχή του Σηάτλ για αρκετό καιρό και θα δείτε σεισμό. Οι περισσότεροι σεισμοί στη Βορειοδυτική είναι μικρές. Ορισμένοι ίσως δεν αισθάνονται καν. Άλλοι, όπως ο σεισμικός σεισμός του 2001, είναι αρκετά μεγάλοι για να αισθανθούν και να προκαλέσουν κάποια ζημιά. Αλλά μην κάνετε κανένα λάθος - η περιοχή Seattle-Tacoma έχει τη δυνατότητα να έχει μεγάλους και καταστροφικούς σεισμούς!

Η Περιφέρεια Ήχου Puget διασχίζεται από γραμμές και ζώνες σφαλμάτων και επίσης βρίσκεται κοντά στη Ζώνη Υποσανατολισμού Cascadia, όπου συναντιούνται οι τεκτονικές πλάκες του Juan de Fuca και της Βόρειας Αμερικής.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Φυσικών Πόρων της Ουάσινγκτον, περισσότεροι από 1.000 σεισμοί συμβαίνουν στην πολιτεία της Ουάσινγκτον κάθε χρόνο! Ζώντας σε έναν τέτοιο σεισμικά ενεργό χώρο, δεν είναι θέμα εάν το Σιάτλ έχει σοβαρό σεισμό , αλλά πότε.

Τύποι σεισμών στον ήχο Puget

Ανάλογα με το πόσο βαθιά είναι ένας σεισμός και το είδος του σφάλματος που λαμβάνει χώρα, οι σεισμοί μπορεί να είναι ήσσονος σημασίας ή σημαντικοί, κοντά στην επιφάνεια ή βαθιά μέσα στη γη. Ο ήχος Puget έχει τη δυνατότητα να βιώσει τρεις διαφορετικούς τύπους σεισμών: ρηχό, βαθύ και υποβιβασμό. Οι ρηχές και βαθιές καταστροφές είναι ακριβώς αυτό που ακούγονται - οι ρηχές σεισμοί λαμβάνουν χώρα μεταξύ 0 και 30 χλμ. Από την επιφάνεια. οι βαθιές σεισμοί λαμβάνουν χώρα μεταξύ 35 και 70 χλμ. από την επιφάνεια.

Οι σεισμοί υποβιβασμού στην περιοχή μας πραγματοποιούνται κατά μήκος της ζώνης υποτροπής του Cascadia από την ακτή της Ουάσινγκτον. Η υποσαγωγή είναι όταν μια πλάκα κινείται κάτω από ένα άλλο πιάτο και αυτοί είναι οι σεισμοί που είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνοι για τα τσουνάμι και τα μεγάλα μεγέθη.

Οι ζώνες εξαναγκασμού (συμπεριλαμβανομένου του Cascadia) είναι ικανές να παράγουν αυτό που ονομάζονται σεισμοί με μεγαλοπρέπεια, οι οποίοι είναι μαζικά ισχυροί και καταστροφικοί εάν λαμβάνουν χώρα σε μια κατοικημένη περιοχή. Ο σεισμός του Tohoku το 2011 στην Ιαπωνία πραγματοποιήθηκε κατά μήκος μιας ζώνης υποδιπλασιασμού παρόμοιας με τη Ζώνη Υποκαταγωγής Cascadia.

Ιστορία σεισμού του Σιάτλ

Η περιοχή Puget Sound συχνά υπόκειται σε μικρούς σεισμούς που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αισθάνονται καν και δεν προκαλούν καμία ζημιά.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εκατοντάδων χρόνων, μερικοί σεισμοί έχουν κάνει ιστορία για τα υψηλότερα μεγέθη τους και τις ζημιές που έχουν απομείνει στα ύψη τους.

28 Φεβρουαρίου 2001: Ο Nisqually σεισμός, με μέγεθος 6.8, επικεντρώθηκε στο νότο στο Nisqually, αλλά προκάλεσε κάποια δομική ζημιά σε όλη τη διαδρομή στο Σιάτλ.

29 Απριλίου 1965: Μεγάλος σεισμός μεγέθους 6,5 στο νότο Η νότια ζώνη ήχου αισθανόταν τόσο μακριά όσο η Μοντάνα και η Βρετανική Κολούμπια και χτύπησε χιλιάδες καμινάδες στο Puget Sound.

13 Απριλίου 1949: Ένας σεισμός 7,0 επικεντρώθηκε κοντά στην Ολυμπία και προκάλεσε οκτώ θανάτους, τεράστια υλική ζημιά στην Ολυμπία και τεράστια λάσπη στην Τακόμα.

14 Φεβρουαρίου 1946: Με μέγεθος 6,3 βαθμού, σεισμός σεισμού που έπληξε το μεγαλύτερο μέρος του ήχου Puget και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο Σηάτλ.

23 Ιουνίου 1946: Ένας σεισμός μεγέθους 7.3 επικεντρώθηκε στο Στενό της Γεωργίας και προκάλεσε κάποια ζημιά στο Σιάτλ. Ο σεισμός έγινε αισθητός από το Bellingham στην Ολυμπία.

1872: Κέντρισε κοντά στη λίμνη Chelan , ο σεισμός αυτός εκτιμάται ότι ήταν μεγάλος, αλλά υπήρχαν λίγες ανθρωπογενείς κατασκευές στο δρόμο του. Οι περισσότερες αναφορές επικεντρώνονται σε κατολισθήσεις και σχισμές εδάφους.

26 Ιανουαρίου 1700: Ο τελευταίος γνωστός σεισμός κοντά στο Σηάτλ ήταν το 1700. Τα στοιχεία για ένα τεράστιο τσουνάμι (που ίσως χτύπησε την Ιαπωνία) και η καταστροφή των δασών βοηθούν τους επιστήμονες να χρονολογούνται από τον σεισμό.

Περίπου το 900 μ.Χ .: Εκτιμάται ότι ένας σεισμός μεγέθους 7.4 έπληξε την περιοχή του Σηάτλ σε περίπου 900. Οι τοπικοί θρύλοι και η γεωλογία βοηθούν στην επιβεβαίωση αυτού του σεισμού.