Προετοιμασία RVer για φωτισμό και καταιγίδες

Τι να κάνετε αν έχετε πιάσει σε φωτισμό και καταιγίδες στο RV σας

Εμείς RVers συνήθως δεν σχεδιάζουν ταξίδια μας γύρω από καταιγίδες ή άλλο κακό καιρό. Εάν γνωρίζαμε ότι θα ξοδεύαμε τις διακοπές μας με κάλυψη, πιθανότατα θα αναπροσανατολίσαμε τα ταξίδια μας. Αλλά καταιγίδες εμφανίζονται όλο το χρόνο σχεδόν σε κάθε μέρος του κόσμου, έτσι είναι ένα γεγονός που απλά πρέπει να δεχτούμε. Και δεχόμενη το γεγονός των καταιγίδων θα πρέπει να μας προτρέψει να προετοιμαστούμε για το πώς οι καταιγίδες μπορούν να μας επηρεάσουν όταν ταξιδεύουμε σε RVs μας.

Το πιο βασικό παρασκεύασμα είναι ένα κιτ ετοιμότητας έκτακτης ανάγκης που περιλαμβάνει κιτ πρώτων βοηθειών. Βεβαιωθείτε ότι το ελέγχετε τακτικά

Καταιγίδα γεγονότα

Ο ορισμός μιας έντονης καταιγίδας είναι ένας που παράγει χαλάζι διαμέτρου ενός ίντσας (τετάρτου μεγέθους), ή ανέμου 58 mph ή περισσότερο.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS), "Κάθε χρόνο σε όλη την Αμερική υπάρχουν κατά μέσο όρο 10.000 καταιγίδες, 5.000 πλημμύρες, 1.000 ανεμοστρόβιλοι και 6 ονομάζονται τυφώνες". Το NWS επεσήμανε ότι οι καιρικές καταστροφές οδηγούν σε περίπου 500 θανάτους ετησίως.

Μείνετε ενημερωμένοι για τις τοπικές προγνώσεις καιρού σας

Εκτός αν έχετε διανύσει RVing στην έρημο, θα υπάρχει κάποιος τρόπος για να παρακολουθήσετε τον καιρό και να μάθετε για τις επικείμενες καταιγίδες.

Τα κινητά τηλέφωνα, οι καιρικές συνθήκες στο Διαδίκτυο, τα ραδιόφωνα NOAA, οι τηλεοπτικές ειδήσεις και οι μετεωρολογικοί σταθμοί και τα τοπικά συστήματα προειδοποίησης είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους ειδοποιούμε για τις απειλές κατά του καιρού.

Εάν μένετε σε ένα πάρκο RV, οι πιθανότητες είναι ο ιδιοκτήτης ή ο διαχειριστής του πάρκου να ενημερώνουν τους επισκέπτες του πάρκου όταν ο καιρός πλησιάζει. Αλλά δεν ενοχλεί να ρωτήσετε όταν καταχωρείτε καταφύγια καταιγίδων ή ανεμοστρόβιλων, τοπικά συστήματα προειδοποίησης, ιστορία πλημμυρών, διαδρομές διαφυγής, τυπικές καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες κλπ.

Το NWS της NOAA, το WeatherBug, το Weather.com και δεκάδες ιστότοποι με μετεωρολογικά δεδομένα μπορούν να σας δώσουν μια πρόβλεψη τριών έως δέκα ημερών.

Ελέγξτε το RV και τον ιστότοπό σας για την ασφάλεια

Οι περισσότεροι από εμάς θυμίζουν σκιερές τοποθεσίες τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Αλλά η σκιά συνήθως προέρχεται από δέντρα. Ελέγξτε τα δέντρα και τους θάμνους στην περιοχή σας για ανθεκτικά κλαδιά ή αυτά που θα μπορούσαν να σπάσουν υπό συνθήκες υψηλού ανέμου. Μεγάλα κλαδιά μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στον RV ή στο όχημά σας, αν όχι τραυματισμούς σε ανθρώπους. Εάν παρατηρήσετε αδύναμα κλαδιά, ζητήστε από τον ιδιοκτήτη του πάρκου να τα κόψει.

Πάρτε το κάλυμμα πριν φτάσει η καταιγίδα

Το ασφαλέστερο μέρος για να πάτε κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, αν δεν μπορείτε να εκκενώσετε, είναι ένα υπόγειο ενός ανθεκτικού κτιρίου. Αυτή η περιοχή θα σας προσφέρει τη μεγαλύτερη προστασία από κεραυνούς, ανέμους, ανεμοστρόβιλους και ιπτάμενα αντικείμενα. Η επόμενη ασφαλέστερη περιοχή είναι ένα εσωτερικό δωμάτιο χωρίς παράθυρα και άφθονο τοίχο ανάμεσα σε σας και τη θύελλα.

Άλλοι κίνδυνοι

Και κατά τη διάρκεια και μετά από μια σοβαρή πλημμύρα από καταιγίδες μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Εάν βρίσκεστε σε χαμηλή περιοχή, μετακινηθείτε σε υψηλότερο έδαφος. Έχω δει τα πάρκα RV που έχουν ένα δείκτη πλημμυρών που δείχνει πέντε ή έξι πόδια πάνω από το δρόμο εισόδου τους.

Αν ταξιδεύετε και συναντάτε έναν πλημμυρισμένο δρόμο, μην προσπαθήστε να το οδηγήσετε. Θα μπορούσατε να ξεπλυθείτε εάν το νερό κινείται γρήγορα. Ή, εάν υπάρχουν υποβαθμισμένες γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος σε αυτό το νερό, θα μπορούσατε να κάνετε ηλεκτροπληξία.

Οι απεργίες αστραπής μπορούν να χωρίσουν τα δέντρα, να σπάσουν τα μεγάλα κλαδιά και να ξεκινήσουν τις πυρκαγιές.

Εάν κάποιος έχει χτυπηθεί από αστραπές, καλέστε το 911 και ξεκινήστε αμέσως την CPR. Αν δεν ξέρετε πώς να κάνετε ΚΚΚ, παρακαλώ πάρτε μια στιγμή για να μάθετε. Η American Heart Association έχει ένα μάθημα "μάθει CPR σε ένα λεπτό οκτώ δευτερόλεπτα" που διδάσκει CPR αρκετά καλά ώστε οποιοσδήποτε μπορεί να παραδώσει αποτελεσματική CPR σε μια τέτοια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ενημερώθηκε από τον εμπειρογνώμονα Camping Monica Prelle