Γιατί πρέπει να ταξιδέψετε με φωτοαντίγραφα του διαβατηρίου και των πιστωτικών σας καρτών

Ας υποθέσουμε ότι περπατάτε σε έναν δρόμο σε μια ξένη χώρα και ένας κλέφτης κόβει το λουρί στη συσκευασία της μέσης σας ή λυπάει το πορτοφόλι σας από την τσέπη σας. Ή ήσαστε τόσο απασχολημένος γελάσατε με το σχόλιο ενός φίλου, όταν φύγατε από το υπαίθριο καφενείο και ξέχασα να τραβήξετε το πορτοφόλι σας που ήταν ασφαλισμένο μακριά κάτω από το τραπέζι. Είτε έτσι είτε αλλιώς, τα χρήματά σας, οι πιστωτικές σας κάρτες και ίσως ακόμη και το διαβατήριό σας έχουν φύγει. Πώς θα αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα;

Τι πρέπει να κάνετε για να αποτρέψετε τυχόν απάτη με πιστωτικές κάρτες; Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιβιώσετε ό, τι πρέπει να είναι ο χειρότερος εφιάλτης κάθε ταξιδιώτη.

Τι κάνεις τώρα?

Εάν διαθέτετε φωτοαντίγραφα του διαβατηρίου σας, πιστωτικών καρτών, άδειας οδήγησης, πληροφοριών ασφάλισης υγείας και άλλων σημαντικών ταξιδιωτικών εγγράφων , θα είναι ευκολότερο να αντικατασταθούν τα πρωτότυπα σε περίπτωση ανάγκης. Με ένα αντίγραφο του διαβατηρίου σας, για παράδειγμα, μπορείτε να μεταβείτε στην πλησιέστερη πρεσβεία και να αποστείλετε το έγγραφο αυτό πολύ πιο γρήγορα. Σε οποιοδήποτε αντίγραφο του διαβατηρίου σας θα εμφανιστεί ο αριθμός που εκδόθηκε όταν υποβάλατε αίτηση για αυτό, το οποίο μπορεί να εξαλείψει πολλά προβλήματα όταν έρχεται χρόνος για να αποκτηθεί ένα νέο. Επίσης, καθιστά πολύ πιο εύκολο να αποδείξετε ότι είστε εσείς που λέτε ότι είστε και εγώ.

Εάν χάσετε τις πιστωτικές σας κάρτες, θα θελήσετε να επικοινωνήσετε με την τράπεζα ή την εταιρεία που την εξέδωσε το συντομότερο δυνατό. Όταν δημιουργείτε αντίγραφα των καρτών σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε εικόνες τόσο εμπρός όσο και πίσω.

Συχνά οι χρόνοι, το πίσω μέρος περιέχει πληροφορίες επικοινωνίας για την τράπεζά σας, συμπεριλαμβανομένου ενός τηλεφωνικού αριθμού που θα χρησιμοποιηθεί εάν πρέπει να απευθυνθείτε σε εξυπηρέτηση πελατών όταν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα. Είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με αυτούς τους φορείς όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να ακυρώσετε τις κάρτες και να αφαιρέσετε από το λογαριασμό τυχόν μη εξουσιοδοτημένες αγορές.

Οι κλέφτες μπορούν να βλάψουν πολύ τον τραπεζικό λογαριασμό σας σε σύντομο χρονικό διάστημα, οπότε η ενημέρωση της τράπεζάς σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα είναι απαραίτητη.

Κάνετε φωτοαντίγραφα πριν φύγετε από το σπίτι

Ακόμη και αν βρίσκεστε σε μια βιασύνη τελευταίας στιγμής για να προετοιμαστείτε για ένα ταξίδι, μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε αντίγραφα της πρώτης σελίδας του διαβατηρίου σας, του μπροστινού και του πίσω μέρους των πιστωτικών σας καρτών, καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με τα φάρμακα που πρέπει να λάβετε σε τακτική βάση. Επίσης, αν πρέπει να λάβετε ένα γραπτό αντίγραφο των κωδικών πρόσβασης και των προσωπικών σας αριθμών αναγνώρισης για τις πιστωτικές κάρτες, μην τις κρατάτε με τα φωτοαντίγραφα. Αυτό θα αποτρέψει την πτώση αυτών των πληροφοριών σε λάθος χέρια, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί εάν όλες οι πληροφορίες αποθηκεύονται στον ίδιο χώρο.

Πού να φυλάσσονται τα αντίγραφα;

Βάλτε ένα σύνολο αντιγράφων στην τσάντα ταξιδιού που παίρνετε στο αεροπλάνο. Εάν ταξιδεύετε με έναν σύντροφο, ανταλλάξτε αντίγραφα των άλλων πληροφοριών επίσης. Εάν το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας διαθέτει χρηματοκιβώτιο, αφήστε τα αντίγραφα σε αυτό. Αφήστε ένα άλλο σετ στο σπίτι με κάποιον που εμπιστεύεστε.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να τραβήξετε φωτογραφίες από το διαβατήριο, τις πιστωτικές σας κάρτες και άλλα σημαντικά έγγραφα με το smartphone σας. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε επίσης αποθηκευμένη εικόνα στη συσκευή, την οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση, όπως απαιτείται. Οι περισσότερες συσκευές iOS και Android αποθηκεύουν επίσης φωτογραφίες στο σύννεφο αυτές τις μέρες, καθιστώντας εύκολη την εύρεση αυτών των εικόνων και από έναν υπολογιστή.

Με αυτόν τον τρόπο, εάν το τηλέφωνο χαθεί ή κλαπεί μαζί με την τσάντα σας, οι εικόνες θα είναι ακόμα προσβάσιμες.

Αποθηκεύστε ένα αντίγραφο στο σύννεφο

Καλύτερα, διατηρήστε ένα πλήρες αντίγραφο του διαβατηρίου σας, των πιστωτικών καρτών και άλλων εγγράφων σε ένα δίσκο με δυνατότητα νέφους για εύκολη πρόσβαση όταν επισκέπτεστε μια άλλη χώρα. Με αυτόν τον τρόπο, αν χρειαστεί να το εκτυπώσετε, μπορείτε να το κάνετε απλά αποκτώντας πρόσβαση στο Internet. Τώρα, οι χρήστες μπορούν να τοποθετούν τα έγγραφα στο διαδικτυακό χώρο αποθήκευσης με το iCloud Drive, το Google Drive ή το Microsoft OneDrive και να έχουν πρόσβαση σε αυτά σχεδόν σε οποιαδήποτε συσκευή. Άλλες υπηρεσίες όπως το Dropbox και το Box θα προσφέρουν παρόμοιες λειτουργίες και ακόμη και ειδικές εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί και για smartphones και tablet.

Πέρα από το διαβατήριό σας, η αποθήκευση σύννεφων είναι ένα εξαιρετικό μέρος για την αποθήκευση αντιγράφων των συνταγών, των ταξιδιωτικών εγγράφων ασφάλισης, και μια σειρά από άλλα σημαντικά στοιχεία.

Συνήθως μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά με ασφάλεια και ασφάλεια, ακόμα και από δημόσιο υπολογιστή. Αυτά τα στοιχεία μπορούν επίσης να παραμείνουν μόνιμα αποθηκευμένα στο σύννεφο, οπότε δεν χρειάζεται να δημιουργείτε αντίγραφα κάθε φορά που χτυπάτε το δρόμο.

Τι να μην φέρει

Μην φέρετε πιστωτικές κάρτες που δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε. Αφήστε από το σπίτι τους όλους τους κωδικούς πρόσβασης και τους προσωπικούς αριθμούς αναγνώρισης, ειδικά για τραπεζικούς λογαριασμούς, που κατά κανόνα κρατάτε μακριά στο πορτοφόλι ή στο πορτοφόλι σας.

Η απώλεια του διαβατηρίου, των πιστωτικών καρτών και άλλων μορφών ταυτότητας είναι σχεδόν το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε κάθε ταξιδιώτη. Αλλά η διατήρηση καλών αρχείων και αντιγράφων αυτών των σημαντικών πληροφοριών θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο και ανησυχία αν πρέπει να αντικαταστήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα στοιχεία. Ευτυχώς, η διαδικασία για αυτό είναι πολύ πιο γρήγορη και ευκολότερη από ό, τι ήταν μια φορά, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει πολλή ταλαιπωρία που θα θέλετε να αποφύγετε αν είναι δυνατόν.