Ιστορία της Casa Casuarina

Αυτό το πολυτελές αρχοντικό έχει περάσει από πολλά ονόματα, όπως το Casa Casuarina, το παλάτι του Άμστερνταμ και πιο πρόσφατα το The Villa By Barton G. Αλλά οι περισσότεροι πάντα θα το σκέφτονται στο Versace Mansion, αφού είναι πιο γνωστό ως πρώην σπίτι και δολοφονία ιστοσελίδα του Ιταλού σχεδιαστή μόδας Gianni Versace. Μάθετε περισσότερα για τη μακρά και γεμάτη ζωή ιστορία του πιο διάσημου αρχοντικού του South Beach.

Οι Αρχές του Casa Casuarina

Το αρχοντικό χτίστηκε αρχικά το 1930 από τον αρχιτέκτονα, συγγραφέα και φιλάνθρωπο Alden Freeman.

Ο κ. Freeman ήταν ο κληρονόμος της Standard Oil. Μοντέλασε το αρχοντικό μετά το παλαιότερο σπίτι στο δυτικό ημισφαίριο, το "Alcazar de Colon" στο Santo Domingo. Το "Alcazar de Colon" χτίστηκε το 1510 από τον Diego Columbus, γιο του εξερευνητή Christopher Columbus. Ο Freeman χρησιμοποίησε τούβλο από αυτό το αρχαίο σπίτι στην κατασκευή του Casa Casuarina.

Ο Freeman ενημέρωσε το αρχοντικό με τα μαυριτανικά κεραμίδια, τα ψηφιδωτά και τις ταπετσαρίες και τις κλασικές προτομές. Του άρεσε να διασκεδάσει τους ελεύθερους φίλους του εκεί, συμπεριλαμβανομένου του φιλόσοφου και καλλιτέχνη Raymond Duncan. Όταν ο Freeman πέθανε το 1937, το ακίνητο αγοράστηκε από τον Jacques Amsterdam. Μετονομάστηκε το "Ανάκτορο του Άμστερνταμ" και χρησίμευσε ως κτίριο διαμερισμάτων 30 θέσεων. Πολλοί καλλιτέχνες κατοικούσαν εκεί, προσελκύοντας την αρχιτεκτονική και την ομορφιά του αρχοντικού.

Η Casa Casuarina γίνεται το Αρχοντικό Versace

Το 1992, το αρχοντικό αγοράστηκε από τον διάσημο Ιταλό σχεδιαστή μόδας, Gianni Versace, με τιμή 2.9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αγόρασε επίσης ένα κενό δίπλα στο ξενοδοχείο, το Revere Hotel, και χρησιμοποίησε το ακίνητο για να προσθέσει χώρο για επέκταση. Versace προστέθηκε σε μια νότια πτέρυγα, γκαράζ, πισίνα, και κήπους, και έκανε επίσης πολλές ανακαινίσεις και διακοσμήσεις.

Η εκκαθάριση του Versace από το ξενοδοχείο Revere ήταν πολύ αμφιλεγόμενη την εποχή εκείνη.

Το 1993, το Miami Design Conservation League (MDPL) αντέταξε την κατεδάφιση του ξενοδοχείου του 1950, σημειώνοντας ότι ήταν ένας σημαντικός ιστορικός χώρος και απαριθμούνται στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Χώρων. Μετά από 6 μήνες αγώνα, επετράπη στη Versace να προχωρήσει με την κατεδάφιση. Οι επικριτές πιστεύουν ότι οι προσπάθειες του MDPL δεν ταιριάζουν με τη φήμη, την επιρροή και την αγοραστική δύναμη του Versace.

Για τα επόμενα χρόνια, ο Versace και ο συνεργάτης του Antonio D'Amico φιλοξένησαν πλούσια πάρτι και παρουσιάσεις μόδας στο κτήμα. Στις 15 Ιουλίου 1997, στην ηλικία των 50 ετών, ο Versace δολοφονήθηκε στα μπροστινά σκαλοπάτια του αρχοντικού με τον δολοφόνο Andrew Cunanan, αφού επέστρεψε στο σπίτι από μια βόλτα κατά μήκος του Ocean Drive . Ο Cunanan είχε ήδη σκοτώσει 4 άλλους ανθρώπους κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 3 μηνών και έπειτα αυτοκτόνησε μόλις μια εβδομάδα μετά τη γυρίσματα του Versace. Το κίνητρο του Cunanan για το ξαφνικό κυνήγι εξακολουθεί να είναι ασαφές.

Το Μέγαρο Σήμερα

Μετά το θάνατο του Versace, το αρχοντικό τέθηκε σε δημοπρασία και αγοράστηκε το 2000 από τον μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών Peter Loftin. Το αρχοντικό έγινε ιδιωτική λέσχη το Σεπτέμβριο του 2000. Στη συνέχεια, το Δεκέμβριο του 2009 ο restaurateur Barton G. Weiss άνοιξε ξανά το The Villa By Barton G. Λειτουργούσε ως πολυτελές boutique ξενοδοχείο, εστιατόριο και χώρο εκδηλώσεων.