Εξερευνώντας το Calle Ocho, τη Μικρή Αβάνα

Ακριβώς στην καρδιά του Μαϊάμι είναι μια περιοχή που προέρχεται από μια κουβανέζικη ιστορία. Εδώ στη Μικρή Αβάνα μπορείτε να βρείτε πούρα, φρουτορίες, αγορές κρέατος, φυτικά καταστήματα και παράθυρα με καφέδες μόνο για 25 λεπτά. Αν και το Μαϊάμι είναι νέο, όσον αφορά τις πόλεις, μπορείτε να περπατήσετε από το κέντρο της πόλης με όλα τα art deco ψηλά αυξήσεις του στην παλιά Κούβα. Στην 8η οδό (ή Calle Ocho) μεταξύ 12ης και 27ης λεωφόρου βρίσκεται μια στιγμή στημόνι σε μια άλλη πραγματικότητα.

Τροφή

Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε την επίσκεψή σας είναι (όπως παντού στο Μαϊάμι!) Με το φαγητό! Το Calle Ocho προσφέρει πολλά αυθεντικά κουβανέζικα εστιατόρια. Το El Pescador προσφέρει τορτίγες γαρίδας και κροκέτες ψαριών - σπάνιες αλλά εξαιρετικές. Το El Pub προσφέρει παραδοσιακά κουβανέζικα πιάτα με υπέροχη ατμόσφαιρα. περάστε ένα απόγευμα περιήγηση στα κουβανικά αναμνηστικά στους τοίχους.

Πάρκα

Στο πάρκο Maximo Gomez ή στο Domino Park όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, μπορείτε να δείτε την παλαιότερη γενιά Κουβανοί να συναντηθούν για να παίξουν ντόμινο ή σκάκι κάθε μέρα. Υπάρχει μια μεγάλη τοιχογραφία που απεικονίζει τη Διάσκεψη Κορυφής της Αμερικής το 1993. Γύρω από τη γωνία, μην χάσετε την Μικρή Αβάνα Paseo de las Estrellas (Walk of the Stars). Μοιάζει με αυτό στο Χόλιγουντ, αλλά τα αστέρια δίνονται σε λατινοαμερικάνους ηθοποιούς, συγγραφείς, καλλιτέχνες και μουσικούς.

Στη γωνία της 13ης Λεωφόρου βρίσκεται ένα μνημείο με μνημεία πολλών Κουβανοί ήρωες. Πρόκειται για ένα ήσυχο μέρος, ένα ωραίο μέρος για ένα διάλειμμα.

Μπορείτε να δείτε μνημεία στο Jose Marti (ποιητής και επαναστάτης), Antonio Maceo (ήρωας πολέμου), το νησί της μνήμης της Κούβας και στη μνήμη Flame (στους ήρωες του κόλπου των χοίρων). Υπάρχει ένα μεγάλο δέντρο ceiba με τα πράγματα γύρω του - μην αγγίζετε! Αυτές είναι οι προσφορές που άφησαν οι προστάτες που επηρεάστηκαν από τις ψυχές εκεί. να αγγίξει ή να αφαιρέσει αυτές τις προσφορές θεωρείται πολύ κακή τύχη.

Πολιτιστική Παρασκευή (Viernes Culturales)

Για μια αυθεντική κουβανέζικη βραδιά, σχεδιάστε το ταξίδι σας γύρω από το τέλος του μήνα. Η τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα είναι γνωστή ως Viernes Culturales (Πολιτιστική Παρασκευή). Πρόκειται για ένα μεγάλο λατινικό πάρτι στο δρόμο με μουσική, χορό, καλλιτέχνες του δρόμου, φαγητό, τοπικά είδη καλλιτεχνών και θέατρο. Είναι καλή, καθαρή διασκέδαση για όλη την οικογένεια.

Φεστιβάλ Calle Ocho

Φυσικά, κάθε Μάρτιο, το Calle Ocho είναι περισσότερο γνωστό ως το μεγαλύτερο κόμμα στο δρόμο της χώρας. περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται σε αυτή την μονοήμερη εκδήλωση! Το 1998, περισσότεροι από 119.000 άνθρωποι εντάχθηκαν στη μακρύτερη κονγκά γραμμή του κόσμου, και το φεστιβάλ εξακολουθεί να κατέχει τη θέση του στο Guinness Book of World Records. Θα δείτε χορό, φαγητό, πάρτι, κοστούμια, καλλιτέχνες του δρόμου και τους μεγαλύτερους λατινοαμερικάνους αστέρες. Σημαντικά πληρώματα ειδήσεων από όλη την Ελλάδα μεταδίδουν την εκδήλωση, καθώς οι Κουβανοί από όλη τη χώρα επιστρέφουν για να γιορτάσουν τις ρίζες τους.

Είτε είστε για πρώτη φορά στο Calle Ocho ή θέλετε να το δείτε με νέα μάτια, είτε πρόκειται για μια μέρα στο Domino Park ή στο Calle Ocho Festival, υπάρχει πάντα κάτι καινούργιο εδώ στη Μικρή Αβάνα. Είναι ένα κομμάτι της ιστορίας που πρέπει να δείτε να καταλάβετε.