Ένας οδηγός επισκεπτών στη Bora Bora

Σε λίγο περισσότερο από 18 μίλια περιφέρεια (συνολικά 47 τετραγωνικά μίλια), η Bora Bora είναι μέρος των νησιών κοινωνίας των Ταϊτή που επισκέπτονται συχνά και φιλοξενεί περίπου 8.900 άτομα. Η Μπορά Μπόρα μπορεί να είναι το πιο όμορφο νησί της Γαλλικής Πολυνησίας. ίσως ολόκληρο το Νότιο Ειρηνικό? ίσως ακόμη και στον κόσμο.

Από τις παρθένες παραλίες λευκής άμμου στις λιμνοθάλασσες που έχουν συσκευαστεί σε τροπικά ψάρια, τα φυσικά μεγαλώματα του Bora Bora έχουν αγκαλιάσει τους επισκέπτες για αιώνες, εμπνέοντας τους ναυτικούς, τους ζωγράφους και τους ποιητές.

Οι παραθεριστές έχουν απολαύσει το Bora Bora από τα πρώτα υπεράκτια μπανγκαλόου που εμφανίστηκαν πριν από περισσότερα από 40 χρόνια και παραμένει ένας δημοφιλής προορισμός για νεόνυμφους. Διαβάστε περισσότερα για τις λεπτομέρειες που πρέπει να ξέρετε για διακοπές στη Bora Bora.

Γεωγραφία

Η Μπόρα Μπόρα είναι ένα σχετικά μικρό νησί, αλλά το απότομο και δραματικό της προφίλ δίνει μεγάλη επίδραση. Mt. Το Otemanu, το οποίο φτάνει τα 7.822 πόδια στην αιχμή του τύπου στροβίλου, κυριαρχεί στο οπτικό πανόραμα από σχεδόν οποιαδήποτε τοποθεσία. Θα χρειαστεί να νοικιάσετε ένα 4Χ4 για να εξερευνήσετε τους καταπράσινους εσωτερικούς δρόμους του κυριότερου νησιού που οδηγούν σε υπέροχα σημεία θέασης ή μπορείτε να φέρετε μαζί ένα καλό ζευγάρι μπότες πεζοπορίας για να εξερευνήσετε τα μονοπάτια του. Ένας άλλος προορισμός για όσους αναζητούν να εξερευνήσουν το Bora Bora πέρα ​​από τα όρια του θέρετρου τους είναι η όμορφη παραλία Matira, η λευκή άμμος της οποίας είναι εύκολα προσβάσιμη από τον κεντρικό περιφερειακό δρόμο.

Εκτός από την μοναδική εξαίρεση του λοφώδους Motu Toopua, το σύνθημα που περιβάλλει τη λιμνοθάλασσα είναι επίπεδες και αμμώδεις, αλλά φιλοξενεί επίσης μερικές από τις πιο ατελείωτες παραλίες της Ταϊτής.

Οι περισσότεροι τώρα διεκδικούνται από πολυτελή θέρετρα, αλλά μικρότερα motus έχουν ήσυχες παραλίες που είναι ιδανικές για πικ-νικ με ημερήσιες εκδρομές με πλοίο.

Πόλεις

Η Bora Bora δεν έχει πόλεις, αλλά το μεγαλύτερο χωριό και το κύριο λιμάνι της είναι το Vaitape, το οποίο φιλοξενεί μερικές δεκάδες καταστήματα και πολλά παραλιακά εστιατόρια και μπαρ. Οι χειροποίητες χειροτεχνίες Vaitape είναι ο προορισμός των επισκεπτών που αναζητούν αναμνηστικά υπογραφών, όπως τα μαύρα μαργαριτάρια της Ταϊτής, τα κοσμήματα κέλυφος, τα πολύχρωμα περιτυλίγματα pareu , τα ξύλινα χειροτεχνήματα και τα αρωματισμένα σαπούνια και έλαια.

Το Vaitape είναι εύκολα προσβάσιμο κατά τη διάρκεια μιας γρήγορης βόλτας και είναι γενικά χωρίς πλήθη, εκτός από το πότε τα κρουαζιερόπλοια βρίσκονται στο λιμάνι.

Τα καταστήματα είναι γενικά ανοιχτά τις καθημερινές από τις 7:30 π.μ. έως τις 5:30 μ.μ., με μεγάλα μεσημεριανά διαλείμματα το μεσημέρι και μέχρι το μεσημέρι τα Σάββατα. Τα μοναδικά καταστήματα που ανοίγουν την Κυριακή βρίσκονται σε ξενοδοχεία και θέρετρα. Δεν υπάρχει φόρος επί των πωλήσεων.

Αεροδρόμιο

Μόνο η πτήση στο Bora Bora είναι μια συγκλονιστική συγκίνηση, όπως το Mt. Ο Οτεμένου εμφανίζεται στον ορίζοντα ως οξεία κατακόρυφη κορυφή που περιβάλλεται από όλες τις πλευρές από τη σαφέστερη, πιο μαγευτική μπλε λιμνοθάλασσα που μπορεί κανείς να φανταστεί. Είναι ένα θέαμα που κανείς δεν ξεχνά εύκολα. Από τον αέρα, μπορείτε να εντοπίσετε μερικά από τα εικονικά θέρετρα του Bora Bora, με τους μεγάλους ξύλινους πεζόδρομους τους να φτάνουν πάνω από τη λιμνοθάλασσα, που συνδέουν στεγνά μπανγκαλόου με ορειχάλκινη οροφή .

Στη Μπόρα Μπόρα, το αεροδρόμιο και τα περισσότερα από τα θέρετρα βρίσκονται στις μικρές, αμμώδεις νησίδες. Χτισμένο ως αεροσκάφος από τα αμερικανικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, το μικροσκοπικό αεροδρόμιο βρίσκεται στο Motu Mute και φιλοξενεί καθημερινές πτήσεις turbo-prop Air Tahiti από το Διεθνές Αεροδρόμιο Faa'a του Papeete και το μικρότερο αεροδρόμιο Moorea, διάφορα άλλα νησιά της Ταϊτής.

Οι επιβάτες αποπλάνουν μέσω κλιμάκων στην άσφαλτο και στη συνέχεια ακολουθούν τον ήχο υποδοχής της μουσικής της Ταϊτής στο μικρό ανοιχτό τερματικό σταθμό, όπου τοποθετείται γύρω από τους λαιμούς ένα ευωδιαστό λουλούδι Tiare.

Μεταφορά

Σε αντίθεση με την Ταϊτή και τη Μουρέα , τα περισσότερα θέρετρα στη Μπόρα Μπόρα δεν βρίσκονται στο νησί, αλλά μάλλον στο δαχτυλίδι των μικρών μοτσακιών που το περιβάλλουν. Για το λόγο αυτό, θα μεταβείτε από το αεροδρόμιο στο θέρετρο σας με πλοίο. Τα περισσότερα θέρετρα διαθέτουν ιδιωτικά μηχανοκίνητα σκάφη που θα πάρουν τους επισκέπτες στο αεροδρόμιο Bora Bora και θα τα μεταφέρουν απευθείας στην αποβάθρα του θέρετρου (οι ταξιδιώτες θα πρέπει να το οργανώσουν εκ των προτέρων). Για τα θέρετρα που βρίσκονται στο κύριο νησί, υπάρχει η επιλογή να πάρετε το πλοίο προς το λιμάνι του χωριού Vaitape, όπου η χερσαία μεταφορά είναι διαθέσιμη σε μεμονωμένα θέρετρα.

Υπάρχουν λίγα ταξί στη Bora Bora, αλλά όπως και στην Tahiti και Moorea, το σύστημα δημόσιων μεταφορών Le Truck λειτουργεί γύρω από τον κεντρικό δρόμο που περιβάλλει το νησί. Υπάρχουν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα (ζητήστε πληροφορίες στο θέρετρο σας) και εκδρομές με λιμνοθάλασσες με καμποκέτ, καταμαράν ή κανό .

Ελικόπτερα μπορούν επίσης να προσληφθούν για περιηγήσεις σε νησιά.

Δραστηριότητες

Οι περισσότερες δραστηριότητες στο Bora Bora περιλαμβάνουν τον ωκεανό. Οι κολύμβηση με αναπνευστήρα και οι καταδύσεις είναι δημοφιλείς δραστηριότητες και είναι ιδανικές για όσους θέλουν να πάρουν μια ματιά σε μερικά από τα πολλά είδη καρχαριών και ακτίνων που κατοικούν στη λιμνοθάλασσα. Υπάρχουν λίγοι χειριστές βουτιάς στο νησί που προσφέρουν καταδύσεις και καταδύσεις με καρχαρίες.