Εξερευνώντας τη Νέα Καληδονία σε έναν προϋπολογισμό

Πώς να κάνετε μια φθηνή γιορτή στη Νέα Καληδονία

Η Νέα Καληδονία έχει τη φήμη ότι είναι ένας ακριβός τουριστικός προορισμός . Ωστόσο, παρόλο που αυτό μπορεί να συνέβαινε στο παρελθόν, είναι πλέον πολύ πιθανό να έχουμε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα εκεί με κόστος συγκρίσιμο με οποιοδήποτε άλλο προορισμό του Νότιου Ειρηνικού (όπως τα Φίτζι, οι Νήσοι Κουκ ή η Τόνγκα). Φυσικά, αν μείνετε σε ένα κορυφαίο θέρετρο και τρώτε μόνο στα εστιατόρια του θέρετρου ή σε άλλα εστιατόρια στις τουριστικές περιοχές τότε θα πληρώσετε το κορυφαίο δολάριο.

Ωστόσο, αυτό συμβαίνει οπουδήποτε και ακόμη και έτσι δεν θα το βρείτε αρκετά πιο ακριβό από συγκρίσιμα μέρη σε άλλες χώρες.

Ένας από τους λόγους που η Νέα Καληδονία δεν είναι πλέον τόσο δαπανηρή για να επισκεφθείτε είναι η συναλλαγματική ισοτιμία. Νομίσματα όπως η Νέας Ζηλανδίας ή το δολάριο της Αυστραλίας είναι πλέον πολύ ισχυρότερα έναντι του νομίσματος της Νέας Καληδονίας, του φράγκου Ειρηνικού.

Εάν είστε σε οικογενειακές διακοπές στη Νέα Καληδονία, η προσοχή με τον προϋπολογισμό είναι ακόμα πιο σημαντική. Εδώ είναι μερικοί πρόσθετοι τρόποι για να κάνετε τα χρήματά σας να πάτε πολύ πιο μακριά και να απολαύσετε έναν αξέχαστο χρόνο. Επικεντρωθώ στο να περνάω το χρόνο στη Νουμέα, την επαρχιακή πρωτεύουσα, καθώς εδώ μένει η πλειοψηφία των ανθρώπων.

Noumea Διαμονή και Θέρετρα

Σχεδόν όλα τα τουριστικά ξενοδοχεία και θέρετρα στο Noumea βρίσκονται κοντά στις παραθαλάσσιες περιοχές Anse Vata και Baie de Citron. Ορισμένα, όπως το Royal Tera, διαθέτουν διαμερίσματα με εγκαταστάσεις κουζίνας, ώστε να μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά, τροφοδοτώντας τον εαυτό σας.

Αυτά τα θέρετρα έχουν το πλεονέκτημα ότι βρίσκονται κοντά στην πόλη και στην προκυμαία, ειδικά στις παραλίες. Αυτό μπορεί επίσης να μειώσει το κόστος μεταφοράς καθώς και το χρόνο. Το Chateau Royal (πρώην Royal Tera) και το Meridian βρίσκονται ακριβώς πάνω στην παραλία και τα άλλα ξενοδοχεία βρίσκονται απέναντι από το δρόμο.

Εκτός από τα ξενοδοχεία, μια άλλη επιλογή είναι να μείνετε σε ιδιόκτητο σπίτι ή διαμέρισμα (που ονομάζεται «gite»).

Πολλοί άνθρωποι ενοικιάζουν το ακίνητό τους με αυτόν τον τρόπο. Αυτό θα είναι πολύ φθηνότερο, αν και θα είναι γενικά σε μια αστική περιοχή και πιο μακριά από την παραλία. Τα gites είναι επίσης συνήθως διαθέσιμα μόνο σε εβδομαδιαία και όχι σε νυχτερινή βάση.

Μεταφορά

Η τοπική υπηρεσία λεωφορείων είναι συχνή και φθηνή. Εάν είστε με μια ομάδα, ένα ταξί μπορεί να είναι φθηνότερο να χωριστεί.

Γεύματα και δείπνο

Ακόμη και στη λουρίδα εστιατορίων στο Anse Vata και στο Baie de Citron είναι δυνατόν να φάτε για λιγότερο από 10 δολάρια ανά άτομο για μεσημεριανό γεύμα. κάθε τόπος φαγητού έχει το μενού και τις τιμές που εμφανίζονται σαφώς έξω. Εάν ταξιδεύετε λίγο πιο μακριά θα βρείτε τα εστιατόρια ακόμα φθηνότερα.

Μια πραγματικά μεγάλη ιδέα όμως είναι να κατευθυνθείτε στην αγορά Noumea (ανοικτή μέχρι το μεσημέρι καθημερινά) ή σε ένα από τα πολλά σούπερ μάρκετ και να φτιάξετε το δικό σας catering. Πιάστε κάποιο γαλλικό ψωμί, τυρί και ένα μπουκάλι κρασί (το κρασί πωλείται στα σούπερ μάρκετ) και θα έχετε ένα γεύμα που θα το θυμηθείτε.

Δραστηριότητες

Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνουμε ότι δεν θα κοστίσει μια περιουσία. Το κολύμπι και η ηλιοθεραπεία στην παραλία είναι ένα. Το Anse Vata και το Baie de Citron είναι και οι δύο πολύ ωραίες παραλίες. Άλλα ανέξοδα πράγματα που πρέπει να κάνουμε είναι:

Είναι πραγματικά πολύ πιο εύκολο να σχεδιάσετε μια φθηνή ποιότητα διακοπών στη Noumea απ 'ότι σε πολλά άλλα μέρη του Ειρηνικού. Εάν είστε έτοιμοι να είστε λίγο περιπετειώδης και να προετοιμάσετε μερικά από τα γεύματά σας μπορεί να προσφέρει εξαιρετική αξία ως προορισμός του Νότιου Ειρηνικού.