Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο - Καραϊβική Λιμάνι κλήσης

Πράγματα που πρέπει να κάνετε και να δείτε στο Εθνικό Δάσος του San Juan - El Yunque

Το Σαν Χουάν είναι στο νησί του Πουέρτο Ρίκο στην Καραϊβική. Πολλά κρουαζιερόπλοια επισκέπτονται το Σαν Χουάν, επειδή υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να κάνετε στην πόλη και στη γύρω περιοχή. Το Πουέρτο Ρίκο είναι γεμάτο με υπαίθριες δραστηριότητες διασκέδασης , πολλά ιστορικά αξιοθέατα και μερικές υπέροχες παραλίες και καλές αγορές. Επιπλέον, είναι στις ΗΠΑ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων κάνουν μια στάση στο Puerton Rico.

Αυτό το άρθρο τριών σελίδων συζητά μερικά από τα πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στο Σαν Χουάν και στο νησί του Πουέρτο Ρίκο.

Πεζοπορία και Εξερεύνηση του εθνικού δάσους El Yunque

Για όσους έχουν ήδη δει το Σαν Χουάν ή που επιθυμούν να βγούν έξω στην ύπαιθρο του όμορφου Πουέρτο Ρίκο, απολάμβανα μια ακτοπλοϊκή εκδρομή στα βουνά Luquillo και στο εθνικό δάσος El Yunque του Πουέρτο Ρίκο, περίπου 45 λεπτά από το San Juan. Αυτό το ταξίδι ήταν ένα ταξίδι μισής ημέρας για περίπου 25 από εμάς και συμπεριλάβαμε πεζοπορία για περίπου μία ώρα κατά μήκος ενός μονοπατιού σε έναν καταρράκτη και μια πισίνα. Συνολικά, ήταν μια πιο ευχάριστη μέρα.

Το εθνικό δάσος της Καραϊβικής - ή το El Yunque, όπως είναι γνωστό, είναι ένα από τα τροπικά θαύματα του Πουέρτο Ρίκο. Σε 28.000 στρέμματα, δεν είναι ένα μεγάλο εθνικό δάσος σε σύγκριση με κάποιες από τις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά είναι το μοναδικό μας εθνικό τροπικό δάσος στην αμερικανική δασική υπηρεσία. Η υψηλότερη κορυφή στο El Yunque είναι το El Toro, το οποίο ξεκινάει από τα 3.532 πόδια. Το πάρκο ονομάζεται για την άκρη El Yunque σχήμα άκμονα. Το δάσος είναι χοντρό, αλλά καλύπτεται με δεκάδες μονοπάτια, καθιστώντας την πεζοπορία διασκεδαστική και εκπαιδευτική.

Ο El Yunque έκρυψε τους Ινδιάνους Carib για διακόσια χρόνια, αλλά σήμερα θα βρείτε μόνο 240 είδη δέντρων, μαζί με πολλά αμπέλια και ορχιδέες. Βροχές πολύ στο El Yunque - πάνω από 100 δισεκατομμύρια γαλόνια κάθε χρόνο! Όλη αυτή η βροχή κάνει τη βλάστηση πλούσια, αλλά τα ίχνη είναι ολισθηρά. Το El Yunque είναι ένα ιερό πουλιών και το σπίτι στο σπάνιο (δεν είδαμε) Πουέρτο Ρίκο παπαγάλο.

Ένα ζώο που είστε βέβαιοι να δείτε και να ακούσετε είναι το μικρό δέντρο βάτραχος που ονομάζεται coqui. Το El Yunque φιλοξενεί εκατομμύρια από αυτούς τους βατράχους μήκους ίντσας και το "τραγούδι" τους υπάρχει παντού.

Η εκδρομή μας περιελάμβανε 45 λεπτά με το αυτοκίνητο στις παρυφές του San Juan και μακριά από τη θάλασσα στα βουνά. Περνούσαμε στο γραφικό πάρκο ενός φορτηγού και σταθμεύσαμε κοντά στην είσοδο του μονοπατιού La Mina. Συναντήσαμε τους οδηγούς μας στο μονοπάτι. Η ακτοπλοϊκή εκδρομή πραγματοποιήθηκε από το Ecoxcursion του Luquillo του Πουέρτο Ρίκο. Οι οδηγοί μας έδωσαν στον καθένα μας ένα μικρό σακίδιο που κρατούσε ένα μπουκάλι νερό, πετσέτα και σνακ. Το μονοπάτι τραυματίστηκε μέσα από το δάσος, καταλήγοντας στους πανέμορφους κολπίσκους La Mina. Οι coqui μας τραγουδούσαν, καθώς προσπαθούσαμε να αποφύγουμε τις λακκούβες και τους ολισθηρούς βράχους. Το μονοπάτι πέρασε πολλές μικρές πηγές, και ο οδηγός γνώριζε αρκετά, δείχνοντας πολλά διαφορετικά δέντρα και φυτά. Η μέρα ήταν πολύ ζεστή και τρελή, όπως είναι φυσιολογικό στο ατμοσφαιρικό δάσος. Μερικοί από τους συνοδούς κρουαζιέρας μας (συμπεριλαμβανομένου του συζύγου μου Ronnie) πήγαν να κολυμπήσουν στην πισίνα του καταρράκτη για να κρυώσουν. Πέρασα το μπάνιο γιατί τα βράχια γύρω από την πισίνα ήταν πολύ ολισθηρά. Όντας πολύ αδέξιος, δεν ήθελα να σπάσω κάτι πολύ μακριά από το σπίτι.

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα στις πτώσεις, ήπιαμε το νερό μας, βάλαμε τα παπούτσια μας και γύρισαν πίσω στο φορτηγό. Το μόνο μέρος της πεζοπορίας που δεν μας άρεσε ήταν το ταξίδι επιστροφής. Έπρεπε να πετάξουμε με τον ίδιο τρόπο που μπήκαμε! Νομίζω ότι οι περισσότεροι από εμάς θα προτιμούσαμε ένα μονοπάτι που να ήταν πιο κυκλικό παρά να χρειάζεται να επιστρέψουμε στο ίδιο μονοπάτι. Δυστυχώς για εμάς, οι οδηγοί είπαν ότι η συνέχιση του ίδιου μονοπατιού δεν θα διασχίσει έναν δρόμο όπου το φορτηγάκι θα μπορούσε να μας συναντήσει αρκετά μεγάλη απόσταση. Έτσι, όλοι γύρισαν και επέστρεψαν με τον ίδιο τρόπο που είχαμε έρθει.

Εάν έχετε ήδη πάει στο Σαν Χουάν και χρησιμοποιούσατε το χρόνο σας στην ξηρά για να εξερευνήσετε το παλιό San Juan, ίσως να θέλετε να εξερευνήσετε την καρδιά της επαρχίας του Πουέρτο Ρίκο την επόμενη φορά που βρίσκεστε στο λιμάνι. Σκεφτήκαμε ότι το ταξίδι ήταν διασκεδαστικό και μας βοήθησε να βγούμε από λίγα κιλά των κιλών που είχαμε κερδίσει στο κρουαζιερόπλοιο!

Εάν θέλετε περισσότερες ιδέες για το πώς να περάσετε το χρόνο σας στο Σαν Χουάν, δείτε τις επόμενες 2 σελίδες αυτού του άρθρου για περισσότερες προτάσεις για πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Σαν Χουάν. Μια από τις αγαπημένες μου (και τις πιο ασυνήθιστες) εμπειρίες του Σαν Χουάν (που περιγράφονται στη σελίδα 3) ήταν μια επίσκεψη στο βιολογικό φωτιστικό Laguna Grande κοντά στο Fajardo, στην ανατολική ακτή του Πουέρτο Ρίκο. Σκάσαμε στο σκοτάδι, μέσα από ένα μαγκρόβιο βάλτο, σε ένα καγιάκ δύο ατόμων, για να φτάσουμε στη λιμνοθάλασσα. Τι σπουδαίες ιστορίες φέραμε από το ένα! Θα πρέπει είτε να είστε σε ένα πλοίο που αναχωρεί από το Σαν Χουάν αργά το βράδυ, είτε να προσθέσετε αυτή την εκδρομή ως εμπειρία πριν ή μετά την κρουαζιέρα στις κρουαζιέρες που επιβιβάζονται ή αποβιβάζονται στο Σαν Χουάν.

Page 2>> Περισσότερα πράγματα να κάνετε στο San Juan>>

Το Σαν Χουάν είναι ένα πολυσύχναστο λιμάνι για κρουαζιέρες στην Καραϊβική. Είναι επίσης το νούμερο ένα σημείο επιβίβασης της Καραϊβικής για κρουαζιερόπλοια, με πάνω από ένα εκατομμύριο επιβάτες κρουαζιέρας που ξεκινούν εκατοντάδες κρουαζιέρες κάθε χρόνο. Ο τερματικός σταθμός κρουαζιέρας στο Σαν Χουάν μπορεί να δει μέχρι και 10 κρουαζιερόπλοια ανά πάσα στιγμή, αλλά ευτυχώς για τα κρουαζιερόπλοια, η θύρα έχει σχεδιαστεί για μεγάλο όγκο. Βρίσκεται σε βολική τοποθεσία στην ιστορική χερσόνησο του Σαν Χουάν, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την Plaza del la Marina και τους περισσότερους ιστορικούς θησαυρούς της παλιάς πόλης του San Juan.

Μερικές φορές, όταν η θύρα είναι πολύ απασχολημένη, μερικά πλοία θα αποβιβάζονται σε λιγότερο βολικές αποβάθρες. Εάν συμβεί αυτό, το πλοίο θα προμηθεύσει ταξί ή βαν στην Παλιά Πόλη. Το Πουέρτο Ρίκο είναι το μεγαλύτερο νησί της ανατολικής Καραϊβικής και έχει πολλές δραστηριότητες για κρουαζιερόπλοια που έχουν μεταφέρει στο Σαν Χουάν.

Παρόλο που υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες εκδρομές στο Πουέρτο Ρίκο, εδώ είναι μερικές ιδέες για πράγματα που θα σας δώσουν κάποια γεύση από αυτή την παλιά ισπανική αμερικανική πόλη.

Εξερευνήστε την Παλιά Πόλη

Παλιά San Juan είναι ένα θαύμα για να δείτε. Τα κρουαζιερόπλοια ελλιμενίζονται ακριβώς στην άκρη της παλιάς πόλης και πολλά από αυτά βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Τα δύο μεγάλα φρούρια του παλιού San Juan , του San Felipe del Morro και του San Cristobal, χτίστηκαν πριν από 400 χρόνια. Αυτές οι μαζικές κατασκευές είναι διασκεδαστικές για να εξερευνήσετε και η παλιά πόλη μεταξύ τους είναι γεμάτη από σπίτια, πλακόστρωτα δρομάκια και άλλα ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Τα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης έχουν εκπλήξεις, όπως μικρά μπαράκια, κήπους και καταπληκτικές πλατείες όπως η Plaza San Jose και η Plaza Colon.

Εξερευνήστε ένα μουσείο

Το Museo de Arte de Puerto Rico διαθέτει έργα τέχνης του Πουέρτο Ρίκο από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα. Υπάρχει μια νέα ανατολική πτέρυγα με ένα όμορφο παράθυρο από βιτρό και ένα θέατρο αφιερωμένο στον τελευταίο ηθοποιό Raul Julia.

Πηγαίνετε σε ένα παιχνίδι μπέιζμπολ

Οι Puerto Ricans αγαπούν τον αθλητισμό και το μπέιζμπολ και το νησί έχει δημιουργήσει μερικούς υπέροχους παίκτες του μπέιζμπολ.

Μπορείτε να δείτε ένα παιχνίδι, στυλ Πουέρτο Ρίκο, στο στάδιο Hiram Bithorn του Σαν Χουάν για περίπου $ 5. Το φαγητό της επιλογής δεν είναι hot dogs, αλλά τηγανητό κοτόπουλο ή crab κέικ. Είμαι βέβαιος ότι μπορείτε να αγοράσετε μια μπύρα, αλλά μπορείτε επίσης να έχετε αυτό το αγαπημένο της Καραϊβικής - μια piña colada.

Πήγαινε για ψώνια

Όπως και οι περισσότερες μεγάλες πόλεις και λιμάνια, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να βρείτε ένα μέρος για να ξοδέψετε τα χρήματά σας. Το Plaza las Américas μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο σύγχρονο εμπορικό κέντρο της Αμερικής στο εξωτερικό, και στο εσωτερικό θα βρείτε πολλά από τα τυποποιημένα καταστήματα (όπως η Macy's και η Banana Republic) που βλέπουν πίσω στο σπίτι. Ωστόσο, οι διάδρομοι του εμπορικού κέντρου είναι γεμάτοι με τοπικούς τεχνίτες, και τα μικρά ανεξάρτητα καταστήματα είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που συνήθως βλέπετε.

Πηγαίνετε στην παραλία

Το Πουέρτο Ρίκο είναι ένα τροπικό νησί και πολλοί πάνε στην Καραϊβική και θέλουν να επισκεφθούν μόνο τις παραλίες . Αν και μια μεγάλη μητροπολιτική περιοχή, το San Juan έχει μερικές υπέροχες παραλίες. Το Isla Verde είναι ένα από τα αγαπημένα των ντόπιων και μπορείτε να νοικιάσετε καρέκλες και ομπρέλες, τέλεια για να παρακολουθήσετε τη σκηνή της παραλίας San Juan. Άλλες δημοφιλείς παραλίες είναι El Escambron και Carolina.

Ζήστε το Σαν Χουάν τη νύχτα

Εάν δεν είστε φθαρμένοι μετά από μια μέρα περιήγησης στα αξιοθέατα και beachcombing, τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε San Juan το βράδυ.

Οι χορευτικές λέσχες είναι δημοφιλείς ή μπορείτε να μάθετε το salsa σε ένα από τα πολλά ξενοδοχεία με ζωντανή μουσική. Αν ο χορός δεν είναι το φλιτζάνι τσάι σας, ελέγξτε μία από τις χαρτοπαικτικές λέσχες. Διαπίστωσα ότι η παίζοντας ρουλέτα στα ισπανικά μου βοήθησε να γυαλίσω τις γλωσσικές δεξιότητές μου. Τα καζίνο βρίσκονται σε πολλά από τα μεγάλα ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης.

Page 3>> Περισσότερα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο San Juan>>

Αυτά είναι μερικά παραδείγματα επιλογών ακτοπλοϊκών εκδρομών που θα μπορούσαν να προσφέρουν κρουαζιερόπλοια στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο.

Περιήγηση στο San Juan City & Bacardi

Αυτή η περιήγηση με λεωφορείο για μισή μέρα περιλαμβάνει μια διαδρομή μέσα από την παλιά πόλη και τις πολλές ισπανικές αποικιακές τοποθεσίες, καθώς και μια διαδρομή μέσα από την πιο σύγχρονη μητροπολιτική περιοχή του Σαν Χουάν. Διαθέτει επίσης μια επίσκεψη στο διάσημο εργοστάσιο Bacardi Rum, όπου οι επιβάτες έμαθαν κάποια ιστορία αυτού του ποτού ζαχαροκάλαμου.

Αυτή η περιοδεία δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να "ακολουθήσουν το ρούμι" από ζαχαροκάλαμο σε δεξαμενή μέχρι βαρέλι για μπουκάλια. Εάν δεν έχετε ταξιδέψει στο Σαν Χουάν πριν, αυτή η εκδρομή στην ακτή δίνει μια καλή εικόνα της πόλης.

Φύση και πολιτιστικές εντυπώσεις

Αυτή η περιήγηση 5 ωρών ξεκινά με μια επίσκεψη στον Βοτανικό Κήπο του Πανεπιστημίου του Πουέρτο Ρίκο που ιδρύθηκε το 1971. Ο κήπος είναι το κέντρο μελέτης και διατήρησης της χλωρίδας και της πανίδας του Πουέρτο Ρίκο. Η δεύτερη στάση στην περιοδεία με το λεωφορείο βρίσκεται στο Μουσείο Τέχνης του Πουέρτο Ρίκο, όπου οι επιβάτες πραγματοποιούν αυτο-ξεναγήσεις στο εσωτερικό του μουσείου. Τέλος, το λεωφορείο ταξιδεύει στο Old San Juan, τη δεύτερη παλαιότερη πόλη στο δυτικό ημισφαίριο. Στην παλιά πόλη, η ομάδα επισκέπτεται μερικά από τα οχυρά που περιστοιχίστηκαν από χοντρά πέτρινα τείχη που ήταν τόσο σημαντικά στην αποικιακή εποχή.

Ιππασία στην ύπαιθρο

Η διάρκεια της διαδρομής με άλογο ήταν περίπου 2 ώρες και η συνολική περιήγηση ήταν περίπου 4 ώρες. Ένα λεωφορείο μεταφέρει τους αναβάτες σε ένα ράγκο που ειδικεύεται σε περιπέτειες ιππασίας.

Τα άλογα είναι "απαλά, αλλά πνευματικά", σύμφωνα με το φυλλάδιο. Η ομάδα βόλτες κατά μήκος ενός παραθαλάσσιου μονοπατιού που τρέχει κατά μήκος της άκρης του τροπικού δάσους El Yunque και τις όχθες του ποταμού Mamey.

Rainforest Πεζοπορία

Αυτή η εκδρομή αρχίζει με μια βόλτα στην κορυφή του Εθνικού Δρυμού El Yunque στα βουνά του Πουέρτο Ρίκο.

Η ομάδα του ξενώνα ξοδεύει το χρόνο να περάσει αυτό το φυσικό θαύμα, και το turn γύρω σημείο ήταν στο La Mina πέφτει. Είναι ένας καλός τρόπος να "περπατήσετε" μερικές από τις λίβρες που κερδίζετε στο πλοίο! Δείτε τη σελίδα 1 αυτού του άρθρου για μια περιγραφή αυτής της εκδρομής στην ξηρά.

Καγιάκ βιοφωταύγειας κόλπου

Αν και ο βιοφωτιστικός κόλπος στο Fajardo είναι πάνω από μία ώρα με το λεωφορείο ανατολικά του Σαν Χουάν, μου άρεσε αυτή η ακτογραμμή εκδρομή! Να είστε βέβαιος να φορέσει το μαγιό σας και να πάρει κατά μήκος σπρέι σφάλματος, "σε περίπτωση που" τα κουνούπια είναι έξω.

Οι οδηγοί θα σας δείξουν πώς να κουπί το καγιάκ δύο ατόμων, και η εκδρομή αρχίζει σχεδόν σκοτεινή. Οι ποδηλάτες φέρουν το καθένα ένα φως, με εκείνους που βρίσκονται μπροστά από το καγιάκ που φορούν πράσινο στο μπροστινό μέρος του γιλέκο ζωής τους, και εκείνοι στην πλάτη που φέρουν κόκκινο φως στις πλάτες τους. Αυτά τα φώτα είναι απαραίτητα, επειδή το μονοπάτι του καγιάκ μέσα από το δάσος μαγκρόβιων είναι στενό και τυλιγμένο. Χωρίς τα φώτα, θα χάνατε εύκολα! Μετά από το διάλειμμα περίπου 1/2 μίλια (45 λεπτά), η ομάδα φτάνει εκπληκτική Laguna Grande του Fajardo. Όταν αγγίζετε το νερό με το χέρι ή το κουπί σας, εκατομμύρια μικροσκοπικοί βιοφωταύγιστοι οργανισμοί ανάβουν σαν μύγες πυρκαγιάς. Είναι πολύ όμορφο, και το κωπηλασία μέσα από τα μαγκρόβια είναι διασκεδαστικό, ειδικά όταν υπάρχει κυκλοφορία και στους δύο τρόπους.

Ο Ronnie και εγώ δεν είμαστε κανείς σε καλή κατάσταση, αλλά δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να κωπηλατούμε σε αυτή την εκδρομή. Αυτό είναι ένα "πρέπει να κάνουμε" για όποιον αγαπάει έξω από την πόρτα και τη φύση. Δυστυχώς, η περιήγηση φεύγει από το πλοίο αργά το απόγευμα και δεν επιστρέφει μέχρι τις 9:00 μ.μ., γι 'αυτό θα πρέπει να αναζητήσετε μια κρουαζιέρα με αργά αποχώρηση από το Σαν Χουάν για να επωφεληθείτε από αυτή την αξέχαστη εκδρομή.

ATV Adventure

Αυτή η εκδρομή μισής ημέρας παίρνει τους συμμετέχοντες στους πρόποδες του Εθνικού Τροπικού Δάσους El Yunque, όπου επιβιβάζονται σε οχήματα παντός εδάφους για διημέρευση για μια βόλτα 1,5 ώρας μέσα από το δάσος της θάλασσας και σε ολόκληρο τον κολπίσκο. Ακούγεται διασκεδαστικό!