Μάντσεστερ ταξιδιωτικός οδηγός

Αξιώσεις για φήμη:


Η πρώτη σύγχρονη πόλη: τον 18ο αιώνα το Μάντσεστερ ήταν το βαμβάκι που καθιστά την πρωτεύουσα του κόσμου. Η πόλη ήταν ένας από τους χώρους αναπαραγωγής της βιομηχανικής επανάστασης και οι επιχειρηματίες και οι βιομηχανικοί μεγιστάνες της προικίζουν με μουσεία, γκαλερί, θέατρα και βιβλιοθήκες καθώς και εξαιρετική αστική αρχιτεκτονική. Μια καταστροφική βόμβα του ΙΡΑ το 1996 δημιούργησε την ανάγκη για αναγέννηση του κέντρου της πόλης με αποτέλεσμα ένα νέο, δραματικό αστικό τοπίο του 21ου αιώνα.

Μουσική κεντρική: το Μάντσεστερ είναι μια πρωτοποριακή μουσική πόλη που παράγει κορυφαίες ομάδες indie, pop, folk, punk, rock και dance. Ένα συναρπαστικό μέρος για να ακούτε και να ακούτε μουσική.

Στοιχεία πληθυσμού:

Το κεντρικό Μάντσεστερ έχει πληθυσμό περίπου 440.000 κατοίκων σε μια μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή που υπερβαίνει τα 2 εκατομμύρια.

Τοποθεσία:

Το Manchester βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Αγγλίας, περίπου 30 μίλια από το Λίβερπουλ και 204 μίλια από το Λονδίνο. Συνδέεται με το Λίβερπουλ και τη θάλασσα μέσω του καναλιού του πλοίου του Μάντσεστερ του 19ου αιώνα, το οποίο τερματίζεται στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ του Salford.

Κλίμα:

Το Μάντσεστερ, όπως και σε μεγάλο μέρος της Αγγλίας, έχει ένα μέτριο κλίμα που ποτέ δεν γίνεται πολύ ζεστό, αλλά σπάνια πέφτει κάτω από το πάγωμα. Τον Ιούλιο η μέση θερμοκρασία είναι 61 ° και τον Ιανουάριο 39 °. Το χιόνι πέφτει περιστασιακά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Η πτώση και ο χειμώνας είναι οι πιο υγρές εποχές του χρόνου, αλλά οι επισκέπτες πρέπει να προετοιμαστούν για βροχοπτώσεις σε οποιαδήποτε εποχή.

Κοντινότερο αεροδρόμιο:

Το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ είναι το πιο διεθνές αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου έξω από το Λονδίνο με πολλές υπερατλαντικές συνδέσεις. Συνολικά, 100 αεροπορικές εταιρείες πραγματοποιούν πτήσεις προς Μάνστεστερ από περίπου 200 προορισμούς. Τα τρένα για το κέντρο της πόλης χρειάζονται περίπου 20 λεπτά και τα ταξί κοστίζουν λιγότερο από £ 20.

Συχνά τρένα μεταξύ του αεροδρομίου του Μάντσεστερ και του σταθμού Manchester Piccadilly στην καρδιά της πόλης χρειάζονται λιγότερο από 20 λεπτά και κοστίζουν λιγότερο από £ 3.

Κύριοι σταθμοί τρένων:

Τοπική μεταφορά:

Συγκροτήματα που ξεκίνησαν στο Μάντσεστερ:

Εδώ είναι μια μερική λίστα των ομάδων του Μάντσεστερ που πηγαίνουν όλη τη διαδρομή μέχρι τη δεκαετία του εξήντα και συνεχίζει να σήμερα δημοφιλή συγκροτήματα:

Αυτά τα συγκροτήματα είχαν ένα ξεκίνημα στο Μάντσεστερ:

Και για να μην κατηγορηθούμε από τους καταλόγους της ξεχνώντας, οι Bee Gees, αν και ξεκίνησαν μουσικά στην Αυστραλία, γεννήθηκαν στο Μάντσεστερ.

Μια μεγάλη νύχτα στο Μάντσεστερ:

Με τόσο μεγάλη μουσική για να διαλέξετε, το Μάντσεστερ είναι το μέρος για να πάτε clubbing. Υπάρχουν τουλάχιστον 30 χώροι ζωντανής μουσικής, καθώς και φορτία DJs και χορευτική μουσική. Οι περισσότεροι χώροι έχουν διαφορετικές "νυχτερινές εκδηλώσεις" κάθε βράδυ της εβδομάδας, οπότε ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε τι συμβαίνει που θα θέλατε είναι να ελέγξετε τους ιστότοπους. Ξεκινήστε με αυτά τα δημοφιλή νυχτερινά κέντρα του Manchester:

Τέσσερα πιο δροσερά πράγματα που πρέπει να κάνετε:

Μην ξεχάσετε τη λιανική θεραπεία

Δοκιμάστε το νέο κέντρο Trafford περίπου πέντε μίλια από το κέντρο της πόλης. Ο αριθμός των πρώτων Selfridges εκτός του Λονδίνου μεταξύ των 230 καταστημάτων του. Φέρτε καλά παπούτσια για περπάτημα - υπάρχουν τρία μίλια μαρμάρινων και γρανιτικών λεωφόρων γεμάτα καταστήματα.

Και αν κατευθυνθείτε για το Μάντσεστερ το χειμώνα, ελέγξτε έξω το μεγάλο, κέντρο της πόλης Manchester Χριστουγεννιάτικες αγορές. Υπάρχουν πέντε από αυτούς και συνεχίζουν εδώ και σχεδόν ένα μήνα.

Καλύτερο κοκτέιλ μπαρ

Το Cloud 23 βρίσκεται σε ξενοδοχείο Hilton, ψηλά στον Πύργο Beetham, το ψηλότερο κτίριο του Ηνωμένου Βασιλείου έξω από το Λονδίνο. Η θέα από τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή είναι μεγάλη. Τα ποτά είναι ωραία επίσης.

Online Χάρτες