Βοήθεια δώρων και παραχωρήσεις και πώς να επωφεληθείτε

Οι τιμοκατάλογοι εισαγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνουν συχνά τις τιμές δώρων και τις τιμές παραχώρησης. Μια κατηγορία κοστίζει λίγο περισσότερο και μπορεί κανείς να κοστίσει πολύ λιγότερο από τις κανονικές τιμές των εισιτηρίων. Αλλά ποιες είναι αυτές και τους δικαιούστε;

Το Gift Aid είναι ένας τρόπος με τον οποίο η βρετανική κυβέρνηση βοηθά τις φιλανθρωπικές οργανώσεις με την παραίτηση από φόρους για ορισμένα είδη δωρεάς . Εάν το μουσείο, το αρχοντικό ή άλλο ιστορικό ή εκπαιδευτικό ίδρυμα που επισκέπτεστε είναι εγγεγραμμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα, μπορεί να διεκδικήσει κεφάλαια από την κυβέρνηση ισοδύναμα με τον φόρο εισοδήματος που κανονικά θα καταβαλλόταν στο συνολικό ποσό της τιμής του εισιτηρίου.

Ετσι δουλευει. Όταν φτάσετε στο αξιοθέατο, τα εισιτήρια προσφέρονται σε δύο διαφορετικές τιμές - ας πούμε μια κανονική τιμή για ενήλικες £ 10.00 και μια τιμή δώρου ύψους £ 11. Η επιπλέον £ 1 που προστίθεται στην τιμή Gift Aid μετατρέπει ολόκληρη την τιμή σε φιλανθρωπική δωρεά. Στη συνέχεια, το φιλανθρωπικό ίδρυμα που διαχειρίζεται την οργάνωση μπορεί να απαιτήσει 25% της συνολικής τιμής εισιτηρίου (£ 2,75) πίσω από την κυβέρνηση. Αυτό αντιπροσωπεύει το ποσό που η κυβέρνηση αναλαμβάνει έχει ήδη καταβάλει από εσάς στον φόρο εισοδήματος για εκείνη την £ 11.

Αλλά τι εάν δεν είμαι βρετανός φορολογούμενος;

Η βοήθεια για τα δώρα ήταν διαθέσιμη σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς μόνο αφού οι δωρητές - ή οι αγοραστές εισιτηρίων - συμπλήρωσαν μια δήλωση για την παροχή δώρων - μια φόρμα που επιβεβαίωσε ότι ήταν στην πραγματικότητα φορολογούμενοι του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό ισχύει ακόμη και αν αγοράζετε ετήσιες συνδρομές ή κάνετε μεγάλες δωρεές.

Ωστόσο, οι οργανώσεις που εξαρτώνται από πολλές μικρές δωρεές μπορούν, σε ορισμένες περιπτώσεις, να διεκδικήσουν δωρεές βοήθειας βάσει του προγράμματος μικρών δωρεών για δωρεές κάτω των £ 20.

Πώς μπορείτε να επωφεληθείτε

Η ενίσχυση δώρων είναι εθελοντική, ανεξάρτητα αν είστε βρετανός φορολογούμενος ή όχι. Και μόνο οι πολύ μικρές οργανώσεις - εκείνες που συγκεντρώνουν δωρεές που δεν υπερβαίνουν τις 2.000 λίρες στερλίνες ετησίως - δικαιούνται πραγματικά να λάβουν μέρος στο Σχέδιο Μικρών Δωρεών. Αλλά στην πράξη, έχω διαπιστώσει ότι οι πωλητές εισιτηρίων σε πολύ μεγαλύτερα ιδρύματα θα ζητούν συνήθως από τους επισκέπτες για την τιμή Gift Gift χωρίς να καθορίζουν εάν είναι φορολογούμενοι του Ηνωμένου Βασιλείου ή συλλέγουν ένα έντυπο δήλωσης ενίσχυσης δώρων και χωρίς να υποδηλώνουν ότι υπάρχει επίσης ελαφρώς χαμηλότερη κανονική τιμή .

Εάν θέλετε να πληρώσετε την υψηλότερη τιμή επειδή θέλετε να κάνετε μια επιπλέον δωρεά για να στηρίξετε τον οργανισμό, αυτό εξαρτάται από εσάς. Αλλά είναι το δικαίωμά σας να πληρώσετε τη χαμηλότερη, κανονική τιμή. Όταν φτάνετε στο γραφείο εισδοχής ή κρατάτε τα εισιτήριά σας online για οργανισμούς που έχουν φιλανθρωπική σύνδεση - όπως το National Trust και η Αγγλική Κληρονομιά καθώς και τα περισσότερα μουσεία που δεν είναι ελεύθερα - ζητήστε την κανονική τιμή του εισιτηρίου. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, ειδικά εάν αγοράζετε οικογενειακά εισιτήρια, αυτή η εξοικονόμηση 10% μπορεί πραγματικά να προστεθεί.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα Δωροδοκία

Παραχωρήσεις - Εκπτώσεις για Ειδικευμένους Επισκέπτες

Οι παραχωρήσεις είναι εκπτώσεις για εισιτήρια και τιμές εισόδου για αγοραστές που πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις. Οι πιο κοινές παραχωρήσεις προσφέρονται:

Μπορεί να συμπεριληφθεί μια σειρά από άλλες παραχωρήσεις που μπορούν να προσφερθούν

Ορισμένα αξιοθέατα μπορούν να περιορίσουν τις παραχωρήσεις σε ώρες εκτός αιχμής ή ημέρες της εβδομάδας ή μπορεί να αρνηθούν να προσφέρουν παραχωρήσεις κατά τις αργίες .

Και πολλά ιδιωτικά ή εμπορικά αξιοθέατα μπορεί να μην προσφέρουν παραχωρήσεις καθόλου.

Είτε τα αξιοθέατα προσφέρουν παραχωρήσεις και ποιες προσφέρουν εξαρτάται από το γιατί τους προσφέρουν. Εάν λαμβάνουν κυβερνητική χρηματοδότηση ή είναι εγγεγραμμένα φιλανθρωπικά ιδρύματα, συνήθως πρέπει να προσφέρουν εκπτώσεις για φοιτητές και ανώτερους υπαλλήλους. Σε άλλες περιπτώσεις, όπου οι παραχωρήσεις προσφέρονται εθελοντικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εμπορική προώθηση της προσέλκυσης σε μια ομάδα-στόχο. Τα θέατρα συνήθως προσφέρουν εισιτήρια έκπτωσης σε μέλη των ηθοποιών και ερμηνευτών και σε άτομα που λαμβάνουν επίδομα αναζητητών εργασίας, επειδή περιγράφουν τους περισσότερους καλλιτέχνες τις περισσότερες φορές.

Πώς μπορείτε να επωφεληθείτε;

Εάν δικαιούστε οποιαδήποτε παραχώρηση, θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε ένα σημαντικό ποσό στα εισιτήρια εισόδου. Οι ανειδίκευτοι και φοιτητές παραχωρήσεις είναι συνήθως 25 έως 30% λιγότερο από την κανονική τιμή των ενηλίκων.

Οι επισκέπτες με ειδικές ανάγκες δεν λαμβάνουν μόνο εκπτώσεις αλλά συνήθως μπορούν να τους προσφέρουν φροντίδα δωρεάν. Δείτε πώς μπορείτε να λάβετε τις παραχωρήσεις και τις εκπτώσεις στις οποίες δικαιούστε:

  1. Προσκομίστε αποδεικτικά στοιχεία για τα δικαιώματά σας μαζί σας. Αυτό μπορεί να είναι αναγνωριστικό φοιτητή, απόδειξη ότι είστε εγγεγραμμένος με ειδικές ανάγκες με κάποιο τρόπο ή λαμβάνετε επίδομα αναπηρίας από την κυβέρνησή σας, κάρτα συνδικαλιστικής ταυτότητας εάν είστε μέλος σχετικής ένωσης, διαβατηρίου ή άδειας οδήγησης με απόδειξη ηλικίας. Εάν υπηρετείτε στο βρετανικό στρατό, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ ή των Ηνωμένων Εθνών, μεταφέρετε αυτό το δελτίο δεδομένου ότι ορισμένα αξιοθέατα προσφέρουν δωρεάν εισιτήρια για την εξυπηρέτηση βρετανών στρατιωτών, στρατιωτών του ΝΑΤΟ και των ΗΕ
  2. Βεβαιωθείτε ότι αναφέρατε τα δικαιώματά σας παραχώρησης όταν κάνετε κράτηση εκ των προτέρων και ρωτήστε σχετικά με το είδος των αποδείξεων που πρέπει να αποδείξετε.
  3. Εάν δεν βλέπετε παραχωρήσεις - ειδικά για ανώτερες ή φοιτητικές παραχωρήσεις - στην ιστοσελίδα του αξιοθέατου ή σε πινακίδες κοντά στο γραφείο εισιτηρίων - ρωτήστε αν προσφέρονται. Μερικές φορές τα αξιοθέατα δεν κάνουν μια μεγάλη βουτιά για τις παραχωρήσεις που προσφέρουν και πρέπει να κάνετε λίγο κυνήγι.