Γιατί πρέπει να σχεδιάσετε μια Ευρωπαϊκή Κρουαζιέρα διακοπές

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κρουαζιέρας στην Ευρώπη

Γιατί να σχεδιάσετε μια ευρωπαϊκή κρουαζιέρα

Η Ευρώπη είναι ένας θαυμάσιος προορισμός κρουαζιέρας για διάφορους λόγους. Μια ευρωπαϊκή κρουαζιέρα μπορεί να είναι μια μεγάλη επιλογή διακοπών για έναν πρώτο χρονομετρητή ή για κάποιον που έχει πάει στην Ευρώπη πολλές φορές. Νομίζω ότι μια ευρωπαϊκή κρουαζιέρα είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για ταξιδιώτες που θέλουν να δουν την ιστορία, την τέχνη και τη φυσική ομορφιά της Ευρώπης χωρίς να χρειάζεται να περιηγούνται στους δρόμους και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς ή να περνούν πολύ χρόνο για να μείνουν και να δειπνήσουν.

Ας δούμε γιατί πρέπει να σχεδιάσετε μια ευρωπαϊκή κρουαζιέρα.

Σημαντικές ευρωπαϊκές τοποθεσίες είναι προσβάσιμες

Πρώτον, πολλά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Ευρώπης είναι προσβάσιμα στους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με κρουαζιερόπλοια είτε σε ωκεάνια είτε σε κρουαζιερόπλοια. Οι περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης χτίστηκαν ακριβώς πάνω στο νερό και είναι εντυπωσιακές για να δουν από το κατάστρωμα ενός πλοίου. Οι λίγες τοποθεσίες που δεν είναι προσβάσιμες από το νερό είναι συνήθως μόνο σε μικρή απόσταση με το λεωφορείο ή το τρένο.

Η ευρωπαϊκή κρουαζιέρα είναι αποτελεσματική

Στη συνέχεια, η Ευρώπη είναι σχετικά μικρή και οι ταξιδιώτες μπορούν να δουν αποτελεσματικά πολλές πόλεις ή περιοχές. Τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια πλέουν τη νύχτα και φτάνουν στο επόμενο λιμάνι του νωρίς το πρωί, επιτρέποντας στους επιβάτες μια ολόκληρη μέρα για να δουν τα αξιοθέατα. Τα κρουαζιερόπλοια προσφέρουν ξεναγήσεις στις περισσότερες από τις σημαντικές τοποθεσίες σε κάθε λιμάνι ή οι επιβάτες μπορούν να εξερευνήσουν μόνοι τους. Είτε είναι πιο αποτελεσματική από την προσπάθεια να βρείτε ένα μέρος για να σταθμεύσετε ένα αυτοκίνητο ή να περιηγηθείτε μεταξύ των πόλεων με δική σας.

Η ευρωπαϊκή κρουαζιέρα είναι άνετη

Σε αντίθεση με μια περιοδεία με λεωφορείο, ανεξάρτητες διακοπές οδήγησης ή ταξίδι με τρένο, θα πρέπει να αποσυσκευάσετε μόνο μια φορά σε κρουαζιέρα, είτε πρόκειται για θαλάσσια κρουαζιέρα είτε για ευρωπαϊκή κρουαζιέρα ποταμών. Ο συντελεστής άνεσης ισχύει και για εκείνους που είναι κάπως απρόθυμοι να περιοδεύσουν σε χώρες όπου η αγγλική δεν είναι η πρωταρχική γλώσσα.

Παρόλο που είμαι συνεχώς έκπληκτος για το πόσοι Ευρωπαίοι μιλούν αγγλικά, η γνώση της μητρικής γλώσσας δεν είναι τόσο σημαντική όταν ταξιδεύετε όπως είναι όταν ταξιδεύετε ανεξάρτητα.

Μια ευρωπαϊκή κρουαζιέρα είναι οικονομική

Επί του παρόντος, η συναλλαγματική ισοτιμία μεταξύ του δολαρίου ΗΠΑ και των ευρωπαϊκών νομισμάτων δεν είναι καλή για τους ταξιδιώτες (αν και ορισμένα νομίσματα είναι καλύτερα από τα τελευταία χρόνια). Τα ευρωπαϊκά ξενοδοχεία και τα εστιατόρια είναι πολύ πιο ακριβά από τα αντίστοιχα καταλύματα ή τα τρόφιμα στη Βόρειο Αμερική. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι ναύλοι κρουαζιερόπλοιων και οι τιμές επί των πλοίων βασίζονται στο δολάριο ΗΠΑ, το κόστος δεν φαίνεται τόσο υψηλό όσο όταν τα στοιχεία διατιμώνται με το τοπικό νόμισμα.

Τα μειονεκτήματα της ευρωπαϊκής κρουαζιέρας

Υπάρχουν μόνο τρία πιθανά μειονεκτήματα μιας ευρωπαϊκής διακοπής κρουαζιέρας . Το πρώτο είναι ότι δεν θα έχετε μεγάλη αλληλεπίδραση με τους ντόπιους πολίτες χωρίς κάποια προσπάθεια εκ μέρους σας. Εάν τρώτε και κοιμάστε στο πλοίο και ταξιδεύετε με τους άλλους επιβάτες κρουαζιέρας, η επαφή και η επαφή σας με τον τοπικό πολιτισμό είναι περιορισμένη.

Το δεύτερο μειονέκτημα είναι το χρονοδιάγραμμα. Είναι δύσκολο να πάτε σε όλη τη διαδρομή προς την Ευρώπη (διαφορά ώρας 6 ωρών ή περισσότερο) και απλά να είστε μακριά από το σπίτι για μια εβδομάδα. Χρειάζεται τουλάχιστον μία ημέρα σε κάθε τρόπο για να ταξιδέψετε και τα αποτελέσματα του jet lag στο σώμα σας είναι κουραστικά για τους περισσότερους ανθρώπους.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες που πηγαίνουν στην Ευρώπη μένουν περισσότερο, τόσες πολλές κρουαζιέρες είναι 10 ή περισσότερες ημέρες. Ακόμα και αυτοί που πηγαίνουν σε κρουαζιέρες διάρκειας 7 ημερών συνήθως θα επεκτείνουν την ευρωπαϊκή διαμονή τους ή θα πάνε νωρίς.

Το τελευταίο μειονέκτημα είναι ότι παρόλο που βλέπετε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, δεν ξοδεύετε πολύ χρόνο σε κανένα λιμάνι. Σκεφτείτε να ταξιδέψετε σε οποιαδήποτε σημαντική πόλη των ΗΠΑ, όπως η Νέα Υόρκη , η Ουάσιγκτον ή το Σαν Φρανσίσκο . Δεν θα μπορούσατε να αρχίσετε ακόμη και να χαράξετε την επιφάνεια των πραγμάτων για να κάνετε και να δείτε σε μόλις 10 ώρες! Όταν σχεδιάζετε μια ευρωπαϊκή κρουαζιέρα και συνειδητοποιείτε ότι δεν μπορείτε να κάνετε όλα τα "musts" σε μια μέρα, θα πρέπει απλώς να πείσετε τον εαυτό σας να επιστρέψετε μία μέρα. Από την άλλη πλευρά, μου αρέσει να πιστεύω ότι μια ευρωπαϊκή κρουαζιέρα είναι σαν ένα θαυμάσιο μικρό κιβώτιο σοκολάτας. Πολλά μικρά δαγκώματα για δείγμα και θησαυρό, αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα να τρώτε περισσότερα εάν ερωτευτείτε με ένα μόνο είδος!

Αυτά τα τρία μειονεκτήματα είναι διαχειρίσιμα για τους περισσότερους ταξιδιώτες, και οι χαρές της ευρωπαϊκής κρουαζιέρας ξεπερνούν κατά πολύ τις δυσκολίες που αναφέρονται παραπάνω. Τώρα που σας έχω πείσει ότι η Ευρώπη είναι ένας υπέροχος προορισμός κρουαζιέρας, ας δούμε τις αποφάσεις που πρέπει να κάνετε για να επιλέξετε την καλύτερη κρουαζιέρα για εσάς.

Πότε να πάτε σε μια ευρωπαϊκή κρουαζιέρα

Από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για την κρουαζιέρα στην Ευρώπη και θα έχετε την ευρύτερη επιλογή πλοίων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Σημειώστε ότι λίγες γραμμές κρουαζιέρας λειτουργούν στη μεσογειακή εποχή, οπότε αν πρέπει να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια του χειμώνα, θα υπάρχει διαθέσιμο σκάφος. Ο Ιούνιος μέχρι τον Αύγουστο είναι η "υψηλή περίοδος" για τα περισσότερα δρομολόγια, με τις τιμές κατά τους άλλους μήνες να είναι χαμηλότερες.

Ανάλογα με το πού ταξιδεύετε, η άνοιξη και η πτώση μπορεί να είναι στην πραγματικότητα προτιμότερη αφού δεν θα είναι τόσο ζεστή. Μερικές φορές οι τουριστικές εγκαταστάσεις κλείνουν κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής ή έχουν μικρότερες ώρες λειτουργίας, αλλά οι αποταμιεύσεις σας θα μπορούσαν να είναι σημαντικές. Η εποχή του χρόνου οδηγείται κάπως από το σημείο όπου θέλετε να πάτε στην ευρωπαϊκή κρουαζιέρα σας. Απλά θυμηθείτε ότι ο καλύτερος χρόνος για να πάτε σε κάθε προορισμό είναι συνήθως το πιο ακριβό.

Μεσογειακή - Οι καλύτερες θερμοκρασίες είναι την άνοιξη και το φθινόπωρο. Η Ελλάδα, η Τουρκία, η Ριβιέρα, η νότια Ιταλία και η Ισπανία είναι ιδιαίτερα καυτά το καλοκαίρι, με θερμοκρασίες που πλησιάζουν 100 βαθμούς μακριά από τον ωκεανό.

Σκανδιναβία και Βαλτική - Οι κρουαζιέρες τρέχουν συνήθως στη Βόρεια Ευρώπη μόνο από τα τέλη Μαΐου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, με τα τέλη του καλοκαιριού να παρέχουν τον καλύτερο καιρό (70s ή και περισσότερο). Τα μέσα Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον λόγω του ηλιόλουστου ήλιου, ο οποίος εξαφανίζεται μόνο για 3-4 ώρες κάθε βράδυ.

Το Hurtigruten λειτουργεί νορβηγικά ακτοπλοϊκά ταξίδια όλο το χρόνο κατά μήκος της δυτικής ακτής της Νορβηγίας, ώστε να μπορείτε να δείτε το ηλιοβασίλεμα το καλοκαίρι και τα βόρεια φώτα το χειμώνα.

Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία - Το καλοκαίρι και οι αρχές του φθινοπώρου είναι οι πιο ηλιόλουστο μήνα. Οι θερμοκρασίες είναι γενικά πολύ πιο δροσερές (μόνο στα χαμηλά έως τα μέσα της δεκαετίας του '60) από ό, τι στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ποτάμια της Ευρώπης - Ποτάμια κρουαζιερόπλοια λειτουργούν στα μεγάλα ποτάμια της Ευρώπης από τις αρχές της άνοιξης μέχρι το Νοέμβριο και ξανά για τις χριστουγεννιάτικες αγορές στις αρχές Δεκεμβρίου. Το καλοκαίρι είναι ο καλύτερος καιρός, αλλά τα χρώματα πτώσης είναι θεαματικά και οι θερμοκρασίες είναι μέτριες. Οι κρουαζιέρες "τουλίπας" λειτουργούν στις Κάτω Χώρες από τον Μάρτιο έως τα μέσα Μαΐου, με τον Απρίλιο τον καλύτερο μήνα για τους μανιακούς τουλίπες.

Τα νησιά του Ατλαντικού, την Πορτογαλία και τη δυτική Γαλλία - Τα κρουαζιερόπλοια επισκέπτονται συχνά τη Μαδέρα και τις Καναρίους Νήσους ως μέρος των κρουαζιέρων επαναφοράς της Καραϊβικής / Μεσογείου την άνοιξη και το φθινόπωρο. Αυτά τα νησιά έχουν καλό καιρό και μέτριες θερμοκρασίες όλο το χρόνο. Τα λιμάνια της Πορτογαλίας και της Δυτικής Γαλλίας είναι δημοφιλή στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του φθινοπώρου, όταν τα πλοία μετατοπίζονται μεταξύ της Μεσογείου και της Βόρειας Ευρώπης. Οι θερμοκρασίες είναι μέτριες κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων και μπορεί να είναι βροχερή την άνοιξη.

Τώρα ας δούμε πού πρέπει να πάτε σε μια ευρωπαϊκή κρουαζιέρα. Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ ανατολικής και δυτικής Μεσογείου ή της Βαλτικής και της παράκτιας Νορβηγίας;

Πού να πάτε σε μια ευρωπαϊκή κρουαζιέρα

Οι κρουαζιέρες στην Ευρώπη είναι πολύ διαφορετικές από τις κρουαζιέρες στην Καραϊβική ή την Αλάσκα. Όπως και σε αυτούς τους δημοφιλείς προορισμούς κρουαζιέρας, η Ευρώπη έχει παραλίες και εκπληκτική φυσική ομορφιά, αλλά έχει ιστορία, τέχνη και πολιτιστικά αξιοθέατα στα περισσότερα λιμάνια που είναι πολύ πολυάριθμα για να δουν σε μια μόνο μέρα. Οι περισσότερες κρουαζιέρες στην Ευρώπη εμπίπτουν σε μία από αυτές τις κατηγορίες -

Οι ανατολικές μεσογειακές κρουαζιέρες - η Ελλάδα , τα ελληνικά νησιά και η Τουρκία είναι τα σημαντικότερα σημεία των περισσότερων ανατολικών μεσογειακών κρουαζιερών.

Η Βενετία , η Ιταλία και η Κροατία (και ιδιαίτερα το Ντουμπρόβνικ ) είναι επίσης πολύ δημοφιλή λιμάνια των ανατολικών μεσογειακών διαδρομών και μερικές κρουαζιέρες περιλαμβάνουν στάσεις στην Κύπρο , το Λίβανο , το Ισραήλ ή την Αίγυπτο . Οι αρχαίοι αρχαιολογικοί χώροι αυτής της περιοχής, σε συνδυασμό με τη φυσική ηλιόλουστη ομορφιά των νησιών της Ελλάδας, κάνουν την ανατολική Μεσόγειο μια θαυμάσια εμπειρία κρουαζιέρας.

Κρουαζιέρες της Δυτικής Μεσογείου - Η περιοχή της Μεσογείου από τη νότια άκρη της Ιταλίας μέχρι τα στενά του Γιβραλτάρ περιλαμβάνεται σε αυτά τα δρομολόγια. Η Σικελία και η πανύψηλη όψη της Αίτνας είναι συναρπαστικά, όπως και τα ερείπια της Πομπηίας κοντά στη Νάπολη και την ακτή Αμάλφι . Το Κάπρι , ένα νησί κοντά στη Νάπολη, είναι ένα ιδανικό μέρος για να περάσετε την ημέρα. Οι λάτρεις της αρχιτεκτονικής και οι λάτρεις της τέχνης θα απολαύσουν ιδιαίτερα Ρώμη , Φλωρεντία και Βαρκελώνη . Η γαλλική και η ιταλική Rivieras, η Μαγιόρκα και το Monte Carlo διαθέτουν όμορφες παραλίες και πολλούς ήλιος.

Μπορείτε επίσης να τρίβετε τους αγκώνες με μερικούς από τους πλούσιους και διάσημους της Ευρώπης κατά μήκος των Rivieras και να ψωνίσετε σε μερικές από τις καλύτερες μπουτίκ στον κόσμο.

Σκανδιναβία και Βαλτική - Τα περισσότερα από αυτά τα δρομολόγια κρουαζιέρας καλύπτουν τις βόρειες πρωτεύουσες της Ευρώπης - Κοπεγχάγη , Ελσίνκι , Στοκχόλμη, Αγία Πετρούπολη , Όσλο , Ταλίν και Ρίγα.

Αυτές οι πόλεις είναι διαφορετικές, με φιλικούς πολίτες και ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική και ιστορικούς χώρους. Ο ιδανικός καλοκαιρινός καιρός και οι μακριές μέρες χαλαρώνουν και αναζωογονούν. Η Αγία Πετρούπολη έχει τόσο πολλά να δει και να κάνει ότι τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια περνούν 2 ή 3 ημέρες στο λιμάνι.

Παράκτια Νορβηγία και Φιόρδ - Εάν η καρδιά σας έχει βρεθεί να δει τα υπέροχα φιόρδ της Νορβηγίας, μην συγχέεται και κλείστε μια βόρεια ευρωπαϊκή κρουαζιέρα που δεν πηγαίνει στη δυτική Νορβηγία. Το Όσλο (στην ανατολική ακτή της Νορβηγίας) βρίσκεται σε φιόρδ, αλλά η ύπαιθρο είναι λοφώδης, όχι ορεινή, και τα φιόρδ δεν είναι τόσο δραματικά όσο στη δυτική ακτή. Μια νορβηγική κρουαζιέρα φιόρδ θα περιλαμβάνει συνήθως Bergen και ίσως Flam , Trondheim, και το Βόρειο Ακρωτήριο στις διαδρομές του. Το νησί Spitsbergen πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο είναι επίσης ένας δημοφιλής προορισμός καλοκαιρινής κρουαζιέρας.

Ευρωπαϊκές κρουαζιέρες ποταμών - Πολλές υπέροχες ευρωπαϊκές πόλεις χτίστηκαν σε ποτάμια και αυτές οι πόλεις είναι προσβάσιμες σε ποτάμια κρουαζιέρες . Μπορείτε να ταξιδέψετε σε ολόκληρη την καρδιά της Ευρώπης από το Άμστερνταμ στη Βόρεια Θάλασσα προς τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία στη Μαύρη Θάλασσα μέσω ενός ποταμού. Οι ποτάμιες κρουαζιέρες μεταφέρουν επίσης επιβάτες από τη Νορμανδία στο Παρίσι ή στη νότια Γαλλία. Άλλοι περιλαμβάνουν το Βερολίνο στην Πράγα ή τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη.

Ένας καλός κανόνας είναι ότι εάν υπάρχει μια μεγάλη πόλη και ένας ποταμός κοντά, υπάρχει πιθανώς μια ευρωπαϊκή ποτάμι κρουαζιέρα!

Βρετανικές Νήσοι - Κρουαζιέρα από το Λονδίνο στην Ουαλία, την Ιρλανδία ή τη Σκωτία και σε όλο το Βρετανικό Νησί. Η φυσική ομορφιά αυτών των νησιών συνδυάζεται καλά με τον ενθουσιασμό του Λονδίνου (ως επέκταση πριν ή μετά την κρουαζιέρα). Για όσους αγαπούν τη φύση, μερικά μικρά πλοία όπως η Πριγκίπισσα του Hebridean ταξιδεύουν στα νησιά της Σκωτίας, με πολλά πεζοπορία και εξερεύνηση που περιλαμβάνονται στο δρόμο.

Η Μαύρη Θάλασσα - Τα κρουαζιερόπλοια πλέουν από την Κωνσταντινούπολη ή την Αθήνα προς τη Μαύρη Θάλασσα, με λιμάνια της Ουκρανίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας Αυτές οι λιμένες συνδυάζουν την ιστορία και τους διαφορετικούς πολιτισμούς με λιμάνια των παλαιών κρατών της Σοβιετικής Ένωσης.

Νησιά του Ατλαντικού Ωκεανού - Αρκετά νησιά κάνουν ενδιαφέροντες προορισμούς κρουαζιέρας στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Οι Καναρίους Νήσοι και η Μαδέρα είναι προορισμοί για όλο το χρόνο, ενώ οι νησιά του Βόρειου Ατλαντικού της Ισλανδίας, οι Νήσοι Φερόε και τα νησιά Shetland περιλαμβάνονται στις καλοκαιρινές κρουαζιέρες. Αυτά τα νησιά έχουν μεγάλη φυσική ομορφιά και ενδιαφέροντα γεωλογικά χαρακτηριστικά όπως ηφαιστειακή ή γεωθερμική δραστηριότητα, ορεινό τοπίο ή ήσυχες παραλίες.

Επανατοποθέτηση κρουαζιέρων από τη Βόρεια Ευρώπη στη Μεσόγειο - Η κρουαζιέρα στην Μεσόγειο είναι σχεδόν όλο το χρόνο, αλλά τα πλοία πλέουν μόνο τη Βαλτική και τη Βόρεια Ευρώπη από το Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο. Η επανατοποθέτηση κρουαζιερών μεταξύ των δύο μερών της Ευρώπης είναι ενδιαφέρουσα και συχνά πολύ καλή . Οι λιμένες κλήσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Μεσογείου περιλαμβάνουν συχνά τη Νορμανδία, τη Γαλλία με ημερήσια εκδρομή στο Παρίσι. Το Μπορντό , το Μπιλμπάο, τη Λισαβόνα και ορισμένα από τα νησιά του Ατλαντικού Ωκεανού ή το Γιβραλτάρ.

Όποιος προορισμός κρουαζιέρας στην Ευρώπη επιλέγετε, η κρουαζιέρα σας θα είναι αξέχαστη!