Φλωρεντία, Ιταλία - Πράγματα που πρέπει να κάνετε με μια μέρα στο λιμάνι

Μεγάλη πόλη στον ποταμό Άρνο της Ιταλίας

Η δαπάνη μιας μόνο ημέρας στη Φλωρεντία ή στη Φλωρεντία, όπως λέγεται στην Ιταλία, είναι σχεδόν συντριπτική. Η Φλωρεντία είναι μια από τις πιο όμορφες, συναρπαστικές και δημοφιλείς πόλεις της Ευρώπης για ταξιδιώτες. Εξαιτίας αυτής της δημοτικότητας, πολλά κρουαζιερόπλοια που ταξιδεύουν στη Μεσόγειο περιλαμβάνουν το Λιβόρνο, το πλησιέστερο λιμάνι στη Φλωρεντία, ως ενδιάμεσο σταθμό. Ακόμη και πολύ μικρά κρουαζιερόπλοια δεν μπορούν να φτάσουν μέχρι τον ποταμό Άρνο στη Φλωρεντία, οπότε μετά την αποβίβασή τους στο Λιβόρνο, θα πρέπει να οδηγήσετε ένα λεωφορείο για 1-1 / 2 ώρες στη Φλωρεντία για μια ολόκληρη μέρα ακτοπλοϊκή εκδρομή.

Η Φλωρεντία βρίσκεται στη βόρεια κεντρική περιοχή της Τοσκάνης της Ιταλίας. Η Αναγέννηση γεννήθηκε στη Φλωρεντία και η πόλη είναι γνωστή για τα μουσεία, τα πανεπιστήμια και την αρχιτεκτονική της. Η ισχυρή οικογένεια Medici άσκησε την επιρροή της στις τέχνες και την πολιτική της πόλης κατά τον 15ο αιώνα. Μερικοί από τους πιο ταλαντούχους Ιταλούς καλλιτέχνες της Αναγέννησης ζούσαν και εργάζονταν στη Φλωρεντία κάποια στιγμή - τον Μιχαήλ Άγγελο , τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, τον Ραφαέλλο, τον Ντονατέλο και τον Μπρούνελλεσκι - και όλοι άφησαν το σημάδι τους στην πόλη. Η Φλωρεντία είχε το μερίδιο της τραγωδίας μαζί με την καλλιτεχνική της δόξα. Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, οι Γερμανοί ανατίναξαν κάθε γέφυρα πάνω από το Άρνο εκτός από το διάσημο Ponte Vecchio. Το 1966, ο Άρνο πλημμύρισε την πόλη και οι Φλωρεντινοί βρέθηκαν κάτω από 15 πόδια λάσπης και πολλοί από τους θησαυρούς τέχνης τους καταστράφηκαν ή καταστράφηκαν.

Τα λιμάνια κρουαζιερόπλοιων στο Λιβόρνο και συνήθως προσφέρουν ημερήσιες εκδρομές στην Πίζα ή τη Λούκα εκτός από τη Φλωρεντία.

Θα περάσετε και από τις δύο αυτές μονάδες στη Φλωρεντία. Είναι μια μεγάλη διαδρομή για ένα ημερήσιο ταξίδι, αλλά αξίζει τον κόπο, αν και θα θελήσετε να έχετε περισσότερο χρόνο.

Οι εκδρομές συχνά σταματούν πρώτα σε ένα πάρκο με θέα στην πόλη όπου οι επισκέπτες έχουν μια πανοραμική πανοραμική θέα της πόλης. Όταν κοιτάζετε έναν χάρτη, οι περισσότερες από τις τοποθεσίες "πρέπει να δουν" βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια.

Αυτό είναι σημαντικό επειδή η Φλωρεντία δεν επιτρέπει τα λεωφορεία στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο, το περπάτημα είναι αργό και εύκολο, αν και κάποιοι από τους δρόμους είναι κάπως τραχύι. Μια κυρία σε μια αναπηρική πολυθρόνα διέτρεψε την περιήγηση εντάξει, αν και χρειαζόταν κάποιον να σπρώξει την καρέκλα της.

Ας κάνουμε μια σύντομη περιήγηση στη Φλωρεντία.

Τα τουριστικά λεωφορεία κρουαζιερόπλοιων συνήθως αποβάλλουν τους επιβάτες τους σε δύο τετράγωνα της Ακαδημίας Καλών Τεχνών (Academia Gallery), ένα από τα καλύτερα μουσεία της Φλωρεντίας. Αυτό το μουσείο είναι το σπίτι του διάσημου άγαλμα του Μιχαήλ Άγγελου του Δαβίδ. Μερικοί άνθρωποι είναι κάπως απογοητευμένοι από αυτό το εκπληκτικό άγαλμα του Δαβίδ και τα άλλα γλυπτά και έργα τέχνης στην Ακαδημία, επειδή πραγματικά δεν μπορείτε να πάρετε μια στενή, πολύ λιγότερο παρατεταμένη ματιά στα αριστουργήματα της γκαλερί, αν επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης καλοκαιρινής περιόδου.

Μετά την περιήγηση στη γκαλερί, βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τον καθεδρικό ναό Duomo , της Φλωρεντίας. Ο τρούλος κυριαρχεί στην οροσειρά της πόλης της Φλωρεντίας. Ο τρούλος είναι ένα αρχιτεκτονικό θαύμα και ολοκληρώθηκε το 1436. Ο Brunelleschi ήταν ο αρχιτέκτονας και ο τρούλος χρησίμευσε ως έμπνευση για τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου του Μιχαήλ Άγγελο στη Ρώμη και το κτίριο των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα της Ουάσιγκτον. Το εξωτερικό του καθεδρικού ναού καλύπτεται με ροζ και πράσινο μάρμαρο και έχει υπέροχη εμφάνιση. Δεδομένου ότι το εσωτερικό του τρούλου ήταν καλυμμένο με τοιχογραφίες, μοιάζει λίγο σαν το παρεκκλήσι της Σιξτίνας στην πόλη του Βατικανού.

Ομαδικές εκδρομές κάνουν ένα διάλειμμα για ένα υπέροχο μεσημεριανό γεύμα στη Φλωρεντία , μερικοί σε ένα παλιό παλάτι. Το δωμάτιο είναι γεμάτο με καθρέφτες και πολυελαίους και φαίνεται πολύ φλωρεντίνικα. Μετά από όλα τα περπάτημα και τα αξιοθέατα, είναι ωραίο να έχουμε ένα διάλειμμα. Μετά το μεσημεριανό γεύμα, υπάρχει χρόνος για περιηγήσεις με τα πόδια, περπατώντας από το Palazzo Vecchio με το αντίγραφο του Ντέιβιντ του Μικελάντζελο και κατά μήκος και μέσα από τις πλατείες της πόλης.

Μετά την περιήγηση στην Εκκλησία της Santa Croce, ξεναγήσεις τελειώνουν στην πολυσύχναστη Piazza Santa Croce με ελεύθερο χρόνο για ψώνια. Η Εκκλησία της Santa Croce περιλαμβάνει τους τάφους πολλών από τους διάσημους ηγέτες της Φλωρεντίας, συμπεριλαμβανομένου του Michelangelo. Οι φραγκισκανοί μοναχοί λειτουργούν ένα σχολείο δέρματος εργασίας πίσω από την εκκλησία και πολλά καταστήματα τους.

Το δέρμα είναι υπέροχο, με προϊόντα που κυμαίνονται από δερμάτινα παλτά σε χαρτοφύλακες σε πορτοφόλια. Η Piazza Santa Croce φιλοξενεί πολλά καταστήματα και καλλιτέχνες κοσμημάτων. Η παλιά γέφυρα που ονομάζεται Ponte Vecchio είναι επενδεδυμένη με καταστήματα κοσμημάτων, πολλά που πωλούν χρυσά προϊόντα.

Μια ολόκληρη μέρα στη Φλωρεντία δεν αφήνει αρκετό χρόνο για να δείτε όλα τα εντυπωσιακά μουσεία και αρχιτεκτονικά θαύματα. Ωστόσο, ακόμη και μόνο μια "γεύση" της Φλωρεντίας είναι καλύτερη από τίποτα.