Εκδρομές στις ακτές της Πάλμα ντε Μαγιόρκα

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο νησί της Μαγιόρκα

Η Μαγιόρκα είναι η μεγαλύτερη από τις 16 Βαλεαρίδες Νήσους. Βρισκόμενος στη Μεσόγειο περίπου 60 μίλια από τις ακτές της Ισπανίας, τα νησιά έχουν φιλοξενήσει διαφορετικούς πολιτισμούς από την αρχαιότητα. Σήμερα η Μαγιόρκα κατακλύζεται συχνά από τουρίστες λόγω του πανέμορφου τοπίου και του ήπιου, ηλιόλουστου κλίματος. Η Πάλμα ντε Μαγιόρκα είναι η πρωτεύουσα των Βαλεαρίδων και έχει μια κοσμοπολίτικη εμφάνιση, με πολλά καταστήματα, εστιατόρια και άλλες δραστηριότητες για τους επισκέπτες.

Τα κρουαζιερόπλοια που επισκέπτονται τη Μαγιόρκα προσφέρουν συχνά εκδρομές στην ξηρά που περιλαμβάνουν είτε μια περιήγηση στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, την πρωτεύουσα, είτε ένα ταξίδι σε άλλα μέρη του νησιού. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα εκδρομών ακτοπλοϊκών ακτών στη Μαγιόρκα.

Κύρια σημεία της Πάλμα - 3,5 έως 4 ώρες

Αυτή η τυπική περιήγηση στην πόλη εισάγει επισκέπτες στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα και περιλαμβάνει αξιοθέατα της πόλης από το λεωφορείο καθώς και στάσεις στο κάστρο Bellver και τον καθεδρικό ναό La Seu . Το κάστρο Bellver βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πόλη και έχει αποκατασταθεί. Ο καθεδρικός ναός La Seu είναι σε γοτθικό στιλ, με πετάσματα και ένα από τα μεγαλύτερα ροζ παράθυρα του κόσμου, το οποίο έχει διάμετρο άνω των 40 ποδιών. Ο καθεδρικός ναός πήρε πάνω από 500 χρόνια για να ολοκληρώσει. Ο Anton Gaudi, ο αρχιτέκτονας που ήταν υπεύθυνος για τον καθεδρικό ναό της La Sagrada Familia στη Βαρκελώνη, εργάστηκε στον καθεδρικό ναό της Πάλμα ντε Μαγιόρκα κατά διαστήματα για περίπου μια δεκαετία, όταν δούλευε επίσης στη Βαρκελώνη. Εκείνοι που έχουν επισκεφθεί τη Λα Σαγκράδα Φαμίλια θα αναγνωρίσουν αμέσως το μεγάλο θόλο πάνω από το βωμό ως έργο του.

Ο Γκαουντί εισήγαγε επίσης ηλεκτρικά φώτα στον Καθεδρικό Ναό της Πάλμα.

Valldemosa και Soller - 7 ώρες

Αυτή η περιοδεία ήταν αυτή που ο Ronnie και εγώ επιλέξαμε όταν βρισκόμασταν στη Μαγιόρκα με το Silversea Silver Whisper. Ακούγεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δεδομένου ότι περιλάμβανε την ευκαιρία να οδηγηθεί μέσω της υπαίθρου στο περίφημο μοναστήρι της Valldemosa, το μεσημεριανό γεύμα και μια διαδρομή μέσα από τα βουνά για Soller, ακολουθούμενη από ένα ταξίδι με στενό μετρητή επιστροφής στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Η Καρθούσια Μονή έχει όμορφους κήπους και μοναστήρια, αλλά κέρδισε τη φήμη της από δύο επισκέπτες - Frederic Chopin και George Sand - που πέρασε το χειμώνα του 1838-1839 εκεί. Η διαδρομή με το τρένο από τον Soller πίσω στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα περνά πάνω από τα βουνά και προσφέρει υπέροχη θέα στο τοπίο της Μαγιόρκα.

Πάλμα ντε Μαγιόρκα μόνος σου

Τα κρουαζιερόπλοια ελλιμενίζονται στην αποβάθρα Peraires, που βρίσκεται περίπου 2,5χλμ. Από το κέντρο της πόλης. Τα ψώνια για μαργαριτάρια, γυαλικά, ξυλόγλυπτα και άλλα χειροποίητα έργα τέχνης είναι καλά. Όσοι έχουν πιο ακριβά γούστα μπορεί να θέλουν να επισκεφθούν τις μπουτίκ κατά μήκος της Avenida Jaime III και του Paseo del Borne. Πολλά καταστήματα κλείνουν μεταξύ 1:30 και 4:30 - 5:00 μ.μ. Το Museo de Mallorca περιλαμβάνει μια ενδιαφέρουσα συλλογή από μαυριτανική, μεσαιωνική τέχνη και τέχνη του 18ου έως 19ου αιώνα. Ο γιγαντιαίος καθεδρικός ναός και τα αραβικά λουτρά αξίζουν επίσης μια επίσκεψη.

Για όσους επιθυμούν να αποδράσουν μακριά από την Πάλμα ντε Μαγιόρκα, ένα από τα πιο δραματικά τοπία βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού στο Cabo Formentor. Ο δρόμος προς το τέλος της μακράς, στενής χερσονήσου είναι μακρύς και τυλιγμένος. Μια άλλη επιλογή εκτός της πόλης είναι μια περιήγηση στις Σπηλιές της Drach στην ανατολική ακτή της Μαγιόρκα. Αυτό το απέραντο σπήλαιο διαθέτει μια φυσική λίμνη και είναι ένα από τα πιο αξιοθέατα στη Μαγιόρκα.

Δυστυχώς το σπήλαιο έχει μόνο μία εισδοχή κάθε μέρα το μεσημέρι, οπότε μπορεί να είναι γεμάτο.

Η απόφαση για το τι στη Μαγιόρκα με μια μόνο μέρα στο λιμάνι είναι μια πρόκληση για κανέναν. Έχει λίγο από όλα. Δεν είναι περίεργο που πολλοί άνθρωποι επιστρέφουν σε αυτό το συναρπαστικό νησί.