Προετοιμαστείτε για το ταξίδι σας στο Χονγκ Κονγκ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε προτού πετάξετε

Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ, φροντίστε να κάνετε μερικές προετοιμασίες πριν φύγετε. Αυτά τα απαραίτητα προ της αναχώρησης θα κάνουν τα ταξίδια σας να πάνε πολύ πιο ομαλά.

Χάρτες του Χονγκ Κονγκ

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες δεν χρειάζονται βίζα για σύντομες διαμονές στο Χονγκ Κονγκ, συμπεριλαμβανομένων υπηκόων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Ιρλανδίας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες και κανονισμοί όσον αφορά τη μετανάστευση στο Χονγκ Κονγκ.

Τους έχουμε καλύψει στο άρθρο μας Χρειάζομαι ένα άρθρο για το Visa του Χονγκ Κονγκ .

Εάν σκοπεύετε να εργαστείτε ή να σπουδάσετε στην πόλη, θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση από την πλησιέστερη κινεζική πρεσβεία ή προξενείο.

Γενικά ταξίδια

Ως ένας από τους πιο πολυσύχναστους κόμβους του κόσμου, υπάρχουν πολλές συνδέσεις με το Χονγκ Κονγκ από αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο. Οι πτήσεις προς Πεκίνο, Σαν Φρανσίσκο και Λονδίνο είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές.

Για όσους ταξιδεύουν στην Κίνα, υπάρχουν πολλές επιλογές εισόδου από το Χονγκ Κονγκ. Μπορείτε να προμηθευτείτε μια κινεζική θεώρηση εκ των προτέρων και να χρησιμοποιήσετε ένα δεσμευμένο πλοίο κατευθείαν στην Κίνα ή εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε μια βίζα στο Χονγκ Κονγκ από το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών. Το υπουργείο βρίσκεται στο 7 / F Lower Block, το China Resources Building, 26 Harbour Road, Wan Chai . Είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 9 π.μ. έως το μεσημέρι και από τις 2 έως τις 5 μ.μ. Προσοχή: Δεν μπορείτε να μεταφέρετε αποσκευές στο κτίριο και πρέπει να παραμείνετε στο δρόμο έξω.

Την υγεία και το Χονγκ Κονγκ

Δεν απαιτείται εμβολιασμός για την είσοδο στο Χονγκ Κονγκ, αν και ίσως θελήσετε να εξετάσετε τον εμβολιασμό κατά της ηπατίτιδας Α. Ευτυχώς, δεν υπάρχει ελονοσία στο Χονγκ Κονγκ, αν και τμήματα της Κίνας είναι διαφορετικό θέμα. Οι εκδηλώσεις γρίπης των πτηνών το 1997 και το 2003 οδήγησαν στο Χονγκ Κονγκ να εισαγάγει αυστηρούς ελέγχους στα πουλερικά.

Ωστόσο, με την εμφάνιση περιοδικών εστιών στη νότια Κίνα, πρέπει να ληφθούν προφυλάξεις. Αποφύγετε τα πουλερικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα στα εστιατόρια των δρόμων και αποφύγετε την επαφή με πουλερικά και πουλιά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαφύλαξη της υγείας σας όταν ταξιδεύετε στο Χονγκ Κονγκ, διαβάστε τις τελευταίες συμβουλές του CDC σχετικά με τα ταξίδια στο Χονγκ Κονγκ.

Νόμισμα στο Χονγκ Κονγκ

Το Χονγκ Κονγκ έχει το δικό του νόμισμα, το δολάριο του Χονγκ Κονγκ ($ HK). Το νόμισμα είναι συνδεδεμένο με το δολάριο ΗΠΑ σε περίπου $ 7.8 Χονγκ Κονγκ δολάρια σε ένα δολάριο ΗΠΑ. Τα ΑΤΜ στο Χονγκ Κονγκ είναι άφθονα, με την κυρίαρχη τράπεζα της HSBC. Η Τράπεζα της Αμερικής διαθέτει επίσης αρκετά υποκαταστήματα. Η ανταλλαγή χρημάτων είναι επίσης απλή, αν και οι τράπεζες προσφέρουν συνήθως υψηλότερα επιτόκια από τους χρηματιστές.

Αποκτήστε την πιο πρόσφατη συναλλαγματική ισοτιμία μεταξύ του δολαρίου Χονγκ Κονγκ και του δολαρίου ΗΠΑ μέσω ενός ηλεκτρονικού μετατροπέα νομισμάτων.

Το έγκλημα στο Χονγκ Κονγκ

Το Χονγκ Κονγκ έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στον κόσμο και οι επιθέσεις σε αλλοδαπούς είναι σχεδόν ανήκουστες. Τούτου λεχθέντος, οι συνήθεις προφυλάξεις πρέπει να λαμβάνονται κατά των πορτοφολιών στις τουριστικές περιοχές και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αν καταλήξετε σε μια επικίνδυνη κατάσταση ή ως θύμα εγκλήματος, η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ είναι συνήθως χρήσιμη και μιλάει αγγλικά.

Καιρός στο Χονγκ Κονγκ

Το Χονγκ Κονγκ έχει ένα υποτροπικό κλίμα, παρά τις τέσσερις ξεχωριστές εποχές.

Ο ιδανικός χρόνος για να επισκεφτείτε είναι το Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο. Όταν η υγρασία είναι χαμηλή, σπάνια βρέχει και είναι ακόμα ζεστή. Το καλοκαίρι, θα βρείτε τον εαυτό σας να ταξιδεύετε συνεχώς μεταξύ της μεταφοράς θερμότητας και του κλιματισμού και των κτιρίων που εκπέμπουν κρύο αέρα. Τσιφόνες έπληξαν περιστασιακά το Χονγκ Κονγκ μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου.

Μάθετε περισσότερα για τον καιρό του Χονγκ Κονγκ εδώ:

Γλώσσα στο Χονγκ Κονγκ

Πριν ταξιδέψετε στο Χονγκ Κονγκ, μπορεί να είναι χρήσιμο να μάθετε κάποια βασικά στοιχεία της γλώσσας Καντονέζικα είναι η τοπική διάλεκτος των Κινέζων που ομιλείται στο Χονγκ Κονγκ. Η χρήση μανταρινιών είναι σε άνοδο. Ωστόσο, δεν είναι ευρέως γνωστό. Η αγγλική χρήση έχει υποστεί μικρή πτώση, αν και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τουλάχιστον μια βασική γνώση.

Εδώ μπορείτε να βρείτε ένα γρήγορο μάθημα σχετικά με τη βασική καντονέζικη γλώσσα .

Λάβετε βοήθεια στο Χονγκ Κονγκ

Εάν χρειάζεστε βοήθεια ενώ βρίσκεστε στο Χονγκ Κονγκ, το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ βρίσκεται στο 26 Garden Road, Central, Χονγκ Κονγκ. Ο 24ωρος τηλεφωνικός αριθμός είναι 852-2523-9011. Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αμερικανικό προξενείο στο Χονγκ Κονγκ.

Βασικοί αριθμοί στο Χονγκ Κονγκ

Οι τοπικές κλήσεις από το σταθερό τηλέφωνο του Χονγκ Κονγκ είναι δωρεάν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα τηλέφωνα σε καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια για τοπικές κλήσεις. Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πραγματοποίηση κλήσης στο Χονγκ Κονγκ. Εάν ταξιδεύετε με το κινητό σας τηλέφωνο, βεβαιωθείτε ότι έχετε ρωτήσει τον πάροχο υπηρεσιών τι περιλαμβάνεται στο λογαριασμό σας.

Κωδικοί διεθνούς κλήσης
Χονγκ Κονγκ: 852
Κίνα: 86
Μακάο. 853

Τοπικοί αριθμοί που πρέπει να γνωρίζετε
Βοήθεια καταλόγου στα Αγγλικά: 1081
Αστυνομία, φωτιά, ασθενοφόρο: 999