Χρόνος εποχής Χονγκ Κονγκ

Ο καιρός του Χονγκ Κονγκ φημίζεται για την απρόβλεπτη του κατάσταση και η βροχή μπορεί να γυρίσει για λίγα δευτερόλεπτα. Η πόλη φιλοξενεί επίσης μερικές από τις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες στον κόσμο. Σε καμία συγκεκριμένη σειρά δεν μπορούν να εκδοθούν οι προειδοποιήσεις για το Χονγκ Κονγκ. μαύρη βροχή, τυφώνες άμεσης χτυπήματος, υπερβολική ζέστη, καταιγίδες και κατολισθήσεις, αλλά δεν αναβάλλονται, η πόλη είναι επίσης ευλογημένη με γαλόνια ηλιοφάνειας για άφθονο χρόνο.

Παρά το γεγονός ότι έχει υποτροπικό κλίμα, η πόλη έχει τέσσερις ξεχωριστές εποχές:

Πτώση

Ξεκινάμε με τον καιρό του Χονγκ Κονγκ το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος - Μέσος Δεκέμβριος), καθώς αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να προσγειωθείτε στο Χονγκ Κονγκ. Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, η υγρασία είναι χαμηλή, ενώ οι θερμοκρασίες είναι θερμό και ο ουρανός είναι φωτεινό. είναι μια τέλεια στιγμή να είσαι στην πόλη και να είσαι σε εξωτερικούς χώρους χωρίς τη συντριπτική ζέστη του καλοκαιριού. Η πτώση των καιρικών συνθηκών στο Χονγκ Κονγκ είναι επίσης η πιο προβλέψιμη, με ξαφνικές αλλαγές στον καιρό απίθανο.

Ρούχα

T-Shirt και σορτς καιρός για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, αν και σας συμβουλεύει να φέρει ένα πουλόβερ για τα βράδια, ειδικά προς το τέλος του φθινοπώρου.

Μέση θερμοκρασία και βροχόπτωση

Η μέση θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της πτώσης είναι 24C (75F). Σε μόλις 20-30mm, οι βροχοπτώσεις είναι πολύ ελαφρές και υπάρχουν λίγες βροχερές μέρες, ειδικά προς το τέλος του έτους. Η έλλειψη βροχοπτώσεων σημαίνει ότι πιθανότατα να αγνοήσετε το τι να κάνετε στο Χονγκ Κονγκ όταν το Rains article, καθώς ο ουρανός είναι ως επί το πλείστον χωρίς σύννεφο.

Μέση υγρασία

Η υγρασία από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο ξεκινά κατά μέσο όρο κατά 83% και μειώνεται στο 74%. Αυτό θεωρεί ότι η ταλάντωση της υγρασίας μετακινείται από μέσο σε χαμηλό. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι σημαίνουν αυτοί οι αριθμοί στο άρθρο Μέση υγρασία του Χονγκ Κονγκ , το οποίο κατατάσσει τους αριθμούς κάθε μήνα και εξηγεί τις αξιολογήσεις.

Χειμώνας

Ο χειμώνας καιρός στο Χονγκ Κονγκ (Mid-Δεκέμβριος - Φεβρουάριος) είναι αισθητά πιο δροσερός από τις άλλες εποχές της πόλης, αλλά είναι παρόλα αυτά ήπιος. Το χιόνι είναι ανήκουστο στο Χονγκ Κονγκ και ο παγετός συμβαίνει μόνο μία ή δύο φορές το χρόνο - μην περιμένετε ένα λευκό Χονγκ Κονγκ Χριστούγεννα . Οι τραγανές, ξεκάθαρες μέρες, με λίγη βροχή, κάνουν το χειμώνα έναν βιώσιμο χρόνο για να επισκεφτεί το Χονγκ Κονγκ και πολύ πιο ευχάριστο από τα ζεστά και κολλώδη καλοκαίρια.

Ρούχα

Τα πουλόβερ θα χρειαστούν για τις περισσότερες ημέρες και ένα ελαφρύ σακάκι ή παλτό θα χρειαστεί για τα βράδια. Φαινομενικά οι ντόπιοι δεν παρατηρούν ότι δεν είναι πραγματικά χειμώνας έξω και θα τυλίξουν τους εαυτούς τους σαν τις Πολικές αρκούδες ανεξάρτητα. Αγνόησέ τους; τα γάντια και τα κασκόλ χρειάζονται μόνο όσοι σχεδιάζουν να παραμείνουν στο τμήμα κατάψυξης του σούπερ μάρκετ κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Μέση θερμοκρασία και βροχόπτωση

Οι θερμοκρασίες δεν πέφτουν ποτέ στην ψύξη των οστών και μπορείτε να περιμένετε 17C ή (63F). Η βροχόπτωση είναι σχετικά ασυνήθιστη το χειμώνα, κατά μέσο όρο 30-40mm, και ολόκληρες εβδομάδες μπορεί να είναι αποτελεσματικά χωρίς νερό. Έχουμε ένα άρθρο σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε στο Χονγκ Κονγκ όταν το βροχή, αλλά είναι απίθανο να χρειαστεί να φτάσετε για την ομπρέλα σας.

Μέση υγρασία

Η υγρασία από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο κυμαίνεται από 74% κατά μέσο όρο σε 82%.

Αυτή είναι μια από τις καλύτερες στιγμές για να επισκεφθείτε το Χονγκ Κονγκ με επίπεδο δυσφορίας από χαμηλή υγρασία. αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την υγρασία, ελέγξτε το μέσο όρο Humidity στο Χονγκ Κονγκ , το οποίο κατατάσσει τους αριθμούς κάθε μήνα και εξηγεί τις βαθμολογίες.

Σύνδεσμοι μηνιαίως προς μήνα

Ανακαλύψτε ακριβώς τι να περιμένετε από τους χειμερινούς καιρούς με τον οδηγό μας μήνα-μήνα, συμπεριλαμβανομένων των συμβουλών και της μέσης θερμοκρασίας και βροχοπτώσεων. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να προγραμματίσετε ακριβώς τι πρέπει να συσκευάσετε και να σχεδιάσετε τις δραστηριότητές σας.

Ανοιξη

Ο πιο ζεστός καιρός της άνοιξης είναι μια σειρά από βροχές και ντους και υγρασία ατμού. Η ανοιξιάτικη καιρός στο Χονγκ Κονγκ (Μάρτιος - Μάιος) μπορεί να φέρει υπέροχες μέρες με σαφείς μπλε ουρανούς ή μπορεί να φέρει αποκαλυπτικές υποβιβασμούς, με αποτέλεσμα προειδοποιήσεις μαύρης καταιγίδας.

Είναι τόσο απρόβλεπτο ότι ο μόνος τρόπος για να πάρετε μια καιρική πρόβλεψη είναι να κοιτάξετε έξω από το παράθυρο. Η υγρασία είναι σχετικά ήπια στην αρχή της σεζόν, αλλά καθώς η άνοιξη γίνεται καλοκαίρι, θα νιώσετε σαν αστακός σε μια κατσαρόλα.

Ρούχα

Τα γυαλιά και το αναπνευστήρα μπορεί να είναι η καλύτερη συμβουλή - αλλά σοβαρά, μερικά αποτελεσματικά αδιάβροχα είναι απαραίτητο, καθώς και σορτς και μπλουζάκια για ζεστές μέρες και πουλόβερ για βράδια.

Μέση θερμοκρασία και βροχόπτωση

Οι θερμοκρασίες εκτοξεύονται μέσω του ελατηρίου, αρχίζοντας από περίπου 20C, (68F) έως ότου χτυπήσουν στα μέσα της δεκαετίας του '30 (86F) προς το καλοκαίρι. Η βροχόπτωση είναι εξίσου θεαματική, με κατά μέσο όρο 90-120 χιλιοστά κατά τους μήνες της σεζόν. Με συχνές και παρατεταμένες καταιγίδες, αξίζει τον κόπο να προετοιμαστείτε κοιτάζοντας τις πέντε κορυφαίες δραστηριότητες μας στο Χονγκ Κονγκ, όταν λείπει για κάποιες προτάσεις σχετικά με το πού να πάμε και τι να κάνουμε όταν ανοίγει ο καταρράκτης.

Μέση υγρασία

Μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου, η υγρασία του Χονγκ Κονγκ παίρνει πραγματικά την πορεία. Η έναρξη της σεζόν είναι σχετικά ήπια με υγρασία 83%, αλλά από τον Μάιο έχει αυξηθεί στο 87%. Μπορεί να φαίνεται σαν μια λεπτή μετατόπιση αλλά είναι σημαντική, με τα επίπεδα δυσφορίας να αλλάζουν από χαμηλό σε μεσαίο έως υψηλό. Εάν το 87% δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για εσάς, ελέγξτε το μέσο όρο του υγρασίας του Χονγκ Κονγκ , το οποίο κατατάσσει τους αριθμούς κάθε μήνα και προσπαθεί να τα τοποθετήσει στο πλαίσιο.

Σύνδεσμοι μηνιαίως προς μήνα

Ανακαλύψτε ακριβώς τι μπορείτε να περιμένετε από τον καιρό από την ανοιξιάτικη εποχή με τον οδηγό μας ανά μήνα, συμπεριλαμβανομένων συμβουλών και μέσης θερμοκρασίας και βροχοπτώσεων. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε ακριβώς τι πρέπει να συσκευάσετε και να σχεδιάσετε τις δραστηριότητές σας.

Καλοκαίρι

Ο καιρός του Χονγκ Κονγκ το καλοκαίρι (Ιούνιος - Αύγουστος) μπορεί να φαίνεται σαν κολύμπι με σούπα Ο ήλιος κτυπά κάτω, ο αέρας είναι ζεστός με υγρασία και τα πουκάμισα γίνονται ιστούς για να σταματήσουν τον ιδρώτα. Μια βόλτα στην πόλη μπορεί να σας αφήσει να μοιάζει σαν να έχετε ολοκληρώσει έναν μαραθώνιο. Προστίθεται σε αυτή τη δυστυχία η συνεχής απειλή καταιγίδων του καλοκαιριού, καταιγίδων και τυφώνων του Χονγκ Κονγκ . Ο καλοκαιρινός καιρός στο Χονγκ Κονγκ αποφεύγεται καλύτερα, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Ρούχα

Μπλουζάκια και σορτς. αν και αυτοί που καίγονται εύκολα στον ήλιο ενδεχομένως να θέλουν να εξετάσουν τα μακριά μανίκια ή την κρέμα ήλιου υψηλού παράγοντα. Τα αδιάβροχα είναι άχρηστα, καθώς ο ήλιος θα σας λειώσει και μοιάζει με ένα κερί. πάρτε μια ομπρέλα στην πόλη.

Μέση θερμοκρασία και βροχόπτωση

Ο μέσος όρος θερμοκρασίας στους 28 για μεγάλο μέρος του καλοκαιριού και ακόμη και τη νύχτα δεν μειώνεται σημαντικά. Οι βροχοπτώσεις μπορεί να είναι εξαιρετικά ακανόνιστες, αλλά κατά μέσο όρο μπορείτε να περιμένετε 80-100mm. Το καλοκαίρι είναι διάσημο για τα ντους του, τα οποία, αν και συχνά, θα πρέπει να σας κρατούν μόνο σε εσωτερικούς χώρους για περιόδους τριάντα λεπτών. Δοκιμάστε τις πέντε κορυφαίες δραστηριότητές μας στο άρθρο του Χονγκ Κονγκ για μερικές προτάσεις σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε όταν ανοίξουν οι ουρανοί.

Μέση υγρασία

Οι ιδρωμένοι μήνες. Η υγρασία είναι πάντα υψηλή σε όλο το καλοκαίρι, από 86% -87% και τα επίπεδα δυσφορίας είναι υψηλά. Τι σημαίνουν αυτά τα ποσοστά; Μάθετε στο άρθρο Μέση υγρασία του Χονγκ Κονγκ , το οποίο έχει ένα μήνα σε μήνα αρχείο των αριθμών και εξήγηση.