Προγραμματισμός για αυτούς τους πρόσθετους φόρους και τέλη κατά το ταξίδι στη Χαβάη

Κατά τον προγραμματισμό του προϋπολογισμού για το ταξίδι τους, πολλοί επισκέπτες στη Χαβάη παραμελούν να εξετάσουν τους πρόσθετους φόρους και τα τέλη που θα προστεθούν σε σχεδόν ό, τι κάνουν όταν βρίσκονται σε διακοπές.

Ενώ αυτά τα προσαυξημένα προστιθέμενα δικαιώματα συγκρίνονται ευνοϊκά με πολλές άλλες τοποθεσίες στις ΗΠΑ, οι επισκέπτες πρέπει να θυμούνται ότι υπολογίζονται και προστίθενται σε ό, τι είναι ήδη μερικές από τις υψηλότερες ημερήσιες τιμές ξενοδοχείων και ενοικίασης αυτοκινήτων στη χώρα και σε εμπορεύματα που σε πολλές περιπτώσεις έχουν τιμές πολύ υψηλότερες από ό, τι στην ηπειρωτική χώρα.

Ως εκ τούτου, αυτοί οι φόροι και τα τέλη μπορούν να προσθέσουν ένα σημαντικό ποσό στην κατώτατη γραμμή για ένα ταξίδι.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από αυτές τις πρόσθετες χρεώσεις όπως είναι σήμερα.

Χαβάη GET - Γενικός φόρος ειδικών φόρων κατανάλωσης

Σε αντίθεση με πολλά κράτη, η Χαβάη δεν έχει κρατικό φόρο επί των πωλήσεων. Αντ 'αυτού, η Χαβάη έχει γενικό φόρο κατανάλωσης. Όπως εξηγείται εξαιρετικά σε ένα άρθρο της Hawaii Civil Beat, "Ο Γενικός Φόρος Ειδικών Φόρων (GET) εισπράττεται από τις ακαθάριστες εισπράξεις μιας επιχείρησης για το προνόμιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Χαβάη. υπόκεινται σε φόρο 0,5% και οι ασφαλιστικές προμήθειες επιβαρύνονται με φόρο ύψους 0,15%. Αντίθετα από τον φόρο επί των πωλήσεων, η GET επιβάλλεται στον πωλητή και όχι στον αγοραστή.

Όταν ο τελικός καταναλωτής καταβάλλει φόρο επί των πωλήσεων, η GET της Χαβάης αξιολογείται με κάθε συναλλαγή καθώς το προϊόν περνά μέσα από το ρεύμα του εμπορίου. Μέχρι τη στιγμή που το προϊόν φτάσει στο κατάστημα όπου εσείς, ο ταξιδιώτης, κάνετε την αγορά σας, το GET μπορεί να έχει καταβληθεί και να προστεθεί στο κόστος του προϊόντος δύο ή τρεις φορές από τότε που το προϊόν έφτασε στη Χαβάη.

Το κατώτατο σημείο, είναι ότι πολλά προϊόντα που εισήχθησαν στη Χαβάη από την ηπειρωτική χώρα χρεώνονται πολύ υψηλότερα από τον τελικό πωλητή λόγω των ποσών του GET που πληρώνονται στην πορεία.

Τέλος, όταν εσείς, ο επισκέπτης, πραγματοποιήσετε την αγορά σας, εκτιμάται το τελικό GET με το σημερινό ποσοστό 4,712% στο Oahu (όπου προστίθεται επιπλέον 0,546% "County Tax") και 4,166% στα άλλα νησιά.

Το υψηλότερο επιτόκιο για το Oahu οφείλεται σε πρόσθετη επιβάρυνση για το νέο σιδηροδρομικό σύστημα που βρίσκεται υπό κατασκευή.

Επίσης, σε αντίθεση με πολλές καταστάσεις φόρου επί των πωλήσεων, αυτό το GET προστίθεται σχεδόν για όλα όσα αγοράζετε στη Χαβάη, δηλαδή τιμές ξενοδοχείων, φαγητό, ιατρική περίθαλψη και καταναλωτικά προϊόντα.

Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι ότι για τους επισκέπτες από κράτη με υψηλούς φόρους επί των πωλήσεων, η Χαβάη GET μπορεί να φαίνεται σαν μια συμφωνία ιδιαίτερα για τα προϊόντα που παράγονται ή καλλιεργούνται στη Χαβάη και αγοράζονται απευθείας από τον παραγωγό.

Φόρος προσωρινής διαμονής στη Χαβάη

Για τους περισσότερους επισκέπτες, οι δύο μεγαλύτερες δαπάνες στο ταξίδι τους είναι αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή, με το κατάλυμα να είναι το μεγαλύτερο από τα δύο. Στη Χαβάη όλα τα καταλύματα αξιολογούνται το Φόρο Διαμονής στην Χαβάη.

Ο παροχικός φόρος ενοικίασης είναι ένα ποσό που προστίθεται στο ημερήσιο κόστος της διαμονής σας. Ο τρέχων συντελεστής αυτού του φόρου, τον Οκτώβριο του 2016, είναι 9,25%.

Αυτός ο φόρος είναι επιπλέον του GET που προστίθεται επίσης στο κόστος της διαμονής σας. Επιπλέον, πολλά θέρετρα χρεώνουν τη δική τους καθημερινή δραστηριότητα ή το τέλος θερέτρου , ένα υποχρεωτικό ποσό για πρόσθετες υπηρεσίες όπως δωρεάν Wi-Fi, τοπικές τηλεφωνικές κλήσεις, χρήση διαφόρων εγκαταστάσεων, σε μερικές περιπτώσεις στάθμευσης κ.λπ. Τα περισσότερα καταλύματα που δεν χρεώνουν ένα θέρετρο χρέωση, χρεώστε ξεχωριστά για τη στάθμευση του ενοικίου αυτοκινήτου σας.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο τα κόστη αυτά μπορούν να συσσωρεύονται γρήγορα. Εάν μένετε στο Oahu σε ένα ξενοδοχείο που χρεώνει $ 200 ανά διανυκτέρευση και έχει $ 25 τέλη θέρετρο, θα πληρώσετε: 200 δολάρια για το δωμάτιο, 9,42 δολάρια σε GET, 18,50 δολάρια για παροδικό φόρο στέγασης και 25 δολάρια για τέλη θερέτρου ή χώρο στάθμευσης. Η συνολική ημερήσια χρέωση δεν θα είναι $ 200 ανά διανυκτέρευση, αλλά μάλλον $ 252,92 ή περίπου $ 25% περισσότερο από ό, τι αρχικά αναφέρθηκε για το δωμάτιο.

Πώς συγκρίνεται αυτό με άλλες τοποθεσίες; Διαφέρει. Το ίδιο δωμάτιο των 200 δολαρίων στη Νέα Υόρκη, όπου το ξενοδοχείο δεν έχει καθημερινή δραστηριότητα ή τέλη θέρετρου, θα κοστίσει, από τον Απρίλιο του 2013, περίπου 233 δολάρια. Οι επισκέπτες στην πόλη της Νέας Υόρκης πληρώνουν φόρο πόλης (4,5%), κρατικός φόρος (4%) πρόσθετη χρέωση για την περιοχή των μεταφορών (0,375%) και φόρος χρήσης δωματίων (2 + 5,875%).

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Προερχόμενοι από μια μεγάλη πόλη στην Ανατολική Ακτή, όπου υπάρχει υψηλός φόρος πωλήσεων και υψηλός φόρος χρήσης ξενοδοχείου, ο φόρος HWAGET και ο Μεταβατικός Φόρος Διαμονής είναι σχεδόν ισοδύναμος με αυτό που θα περίμενε κανείς να πληρώσει κοντά στο σπίτι.

Ο ένας τομέας που με ενοχλεί πραγματικά όταν επισκέπτομαι τη Χαβάη είναι οι πρόσθετες χρεώσεις όταν νοικιάσω ένα αυτοκίνητο. Σχεδόν όλοι οι επισκέπτες στη Χαβάη νοικιάζουν ένα αυτοκίνητο - ειδικά εκείνοι που επισκέπτονται τα γειτονικά νησιά. Είναι πραγματικά ο μόνος τρόπος, στις περισσότερες περιπτώσεις, να δείτε όλα όσα έχει να προσφέρει η Χαβάη.

Τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων στη Χαβάη είναι υψηλές για να αρχίσει με. Ακόμη και ένα συμπαγές αυτοκίνητο είναι πιθανό να σας κοστίσει περίπου $ 250 την εβδομάδα πριν προσθέσετε τις πρόσθετες χρεώσεις. Σε όλες τις τοποθεσίες ενοικίασης οι εν λόγω χρεώσεις περιλαμβάνουν τον κρατικό φόρο κατανάλωσης, την κρατική επιβάρυνση για αυτοκινητόδρομους και το τέλος εγγραφής αυτοκινήτου. Εάν νοικιάσετε στο αεροδρόμιο (όπως κάνουν οι περισσότεροι επισκέπτες), θα πληρώσετε επίσης μια χρέωση για την εγκατάσταση του πελάτη και έναν φόρο ανάκτησης του αερολιμένα.

Ας δούμε τι μπορείτε να περιμένετε πραγματικά να πληρώσετε αν νοικιάσετε ένα συμπαγές αυτοκίνητο στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Χονολουλού για μια εβδομάδα το 2013.

Συμπαγής βασική τιμή αυτοκινήτου - 250,00 δολάρια
Χαβάη Κρατικός Γενικός Φόρος Ειδικών Φόρων Περιλαμβανομένου του Oahu County Tax (4,712%) - $ 11,78
Επιπρόσθετη χρέωση για την εθνική οδό (3,00 δολάρια την ημέρα) - 21,00 δολάρια
Αμοιβή εγγραφής οχήματος ($ 0.35 - $ 1.45 ανά ημέρα) - $ 2.45 έως $ 10.15
Χρέωση διευκόλυνσης πελατών (4,50 δολάρια ανά ημέρα) - 31,50 δολάρια
Φόρος ανάκτησης εισιτηρίων αερολιμένων (11,1%) - 27,75 δολάρια
Μεγάλο σύνολο - $ 344.48 έως $ 352.18

Το συνολικό κόστος για το αυτοκίνητό σας είναι πάνω από 37% υψηλότερο από το βασικό επιτόκιο που αναφέρεται.

Η κατώτατη γραμμή

Όπως έχετε δει, υπάρχουν πολλές πρόσθετες χρεώσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τον προγραμματισμό των διακοπών σας στη Χαβάη. Κατά τον προγραμματισμό του προϋπολογισμού σας θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αφαιρέσετε ένα πρόσθετο ποσό για συμβουλές και φιλοδωρήματα όπως συζητήσαμε στο χαρακτηριστικό μας σχετικά με την ανατροπή στη Χαβάη .

Ορισμένοι ταξιδιωτικοί πράκτορες και χώροι κράτησης θα προσφέρουν πακέτα προσφορών που περιλαμβάνουν αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με όλους τους φόρους, τέλη και φιλοδωρήματα που περιλαμβάνονται. Εάν αποφασίσετε να κάνετε κράτηση αυτών των στοιχείων μόνοι σας, μπορεί να είστε σε θέση να εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε αυτούς τους διάφορους πρόσθετους φόρους, τέλη και πρόσθετες χρεώσεις που έχουμε περιγράψει εδώ κατά τον υπολογισμό του πραγματικού κόστους του ταξιδιού σας.