Πώς @saunakspace συλλαμβάνει Wonder στον κόσμο

Ο φωτογράφος Aundre Larrow (@ aundre) συνέντευξη με τον φωτογράφο και σχεδιαστή της Νέας Υόρκης Saunak Shah, @saunakspace. Το πάθος του Saunak για την παραγωγή πορτρέτων είναι εμφανές και ο 10χρονος βετεράνος της διαφημιστικής βιομηχανίας χρησιμοποιεί το ταξίδι ως επιρροή στην επαγγελματική του δουλειά. Είναι σήμερα παγκόσμιος σύμβουλος σχεδίασης στο IBM Interactive Experience, όπου εργάζεται πάνω σε μεταμορφωτικές ιδέες και εμπειρίες χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση δημιουργικότητας από πρώτο χέρι στη σημερινή γνωστική εποχή.

Ποιο ήταν το πρώτο ταξίδι που πήρατε ποτέ; Τι σύλληψες; Τι έμαθες?

Το πρώτο μου μεγάλο ταξίδι ήταν στη Σκωτία, όταν σπούδαζα στην Αγγλία το 2001. Το Εδιμβούργο και τα Highlands ήταν το τέλειο σκηνικό για ένα ταξίδι πρώτων. Η απέραντη έκταση των σκωτσέζικων ακρωτηρίων που κλόντουσαν με περιστασιακά σπίτια και μεσαιωνικά κάστρα ήταν τέλεια εικόνα. Θα προσπαθούσα να συνθέσω τις φωτογραφίες μου με ένα σπίτι ή ένα κάστρο ή μια βάρκα μέσα τους. Μόνο τώρα συνειδητοποιώ πως αυτό το θέμα στη σύνθεση έχει μετατραπεί σε άτομο ή ανθρώπινο στοιχείο.

Ποια είναι η νοοτροπία σας ενώ ταξιδεύετε;

Η νοοτροπία μου είναι να φτιάξω έναν φίλο στο ταξίδι σε ένα νέο μέρος ή πόλη, θα βρω βασικά ένα παράθυρο για το πώς είδαν τον κόσμο έξω από εκείνο τον τόπο. Τόσοι πολλοί άνθρωποι που γνώρισα στα ταξίδια μου δεν έχουν αφήσει ποτέ την πόλη στην οποία μεγάλωσαν, πόσο μάλλον τη χώρα. Έτσι ώστε να ακούσετε αυτή την εμπειρία είναι ανεκτίμητη. Κάνει τον τόπο αυτό ακόμα πιο ξεχωριστό.

Ουσιαστικά, μου αρέσει να συναντώ νέους ανθρώπους στα ταξίδια μου.

Ποια είναι τα βασικά σας στοιχεία για κάθε ταξίδι που παίρνετε;

Ένα ελαφρύ τρίποδο, το εργαλείο κάμερας (που χρειάζεται να το πω) και ένα φακό.

Διεξάγετε έρευνα πριν πάτε; Πώς αποφασίζεις πού να πυροβολήσεις;

Πάντα μου αρέσει να έχω έρευνα πριν από κάθε ταξίδι και μου αρέσει να διαβάζω κριτικές από άλλους ταξιδιώτες.

Αισθάνομαι πιο προετοιμασμένη όταν έχω καμβά σε μια περιοχή ακόμα και πριν έρθω εκεί. Και όταν θα είμαι εκεί, θα είμαι ανοιχτός για να εξερευνήσω ακόμα περισσότερα. Προσπαθώ να βρω τα μέρη που γνωρίζουν μόνο οι ντόπιοι. Σε πολλά από τα ταξίδια μου, έχω συνδεθεί με Instagrammers σε εκείνη την πόλη, έτσι θα μπορούσα να επισκεφθώ τα μακριά από τα κτυπημένα μονοπάτια μονοπάτι!

Πού δεν είσαι ακόμα;

Δεν ήμουν στη Νότια Αμερική, την Αφρική, την Αυστραλία, την Κίνα ή την Ιαπωνία.

Ποιες είναι οι καλύτερες ταξιδιωτικές συμβουλές που σας έχουν δοθεί;

"Μην υποθέστε ότι κάθε ξένος είναι ο φίλος σας". Όχι, αλλά πραγματικά.

Ποιοι φωτογράφοι ακολουθείτε που σας ενέπνευσαν να πάτε σε ένα νέο μέρος;

Ένας φωτογράφος που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ με τον όνομα Γιν (@kacozi), ένα νεαρό πλήρωμα του Βανκούβερ που ονομάζεται Local Wanderer (@localwanderer), δημιουργός με έδρα το Λος Άντζελες που ονομάζεται Ravi Vora (@ravivora) και ο καλός μου φίλος David (@syntax_error) , ο οποίος πρόσφατα επέστρεψε στο Λος Άντζελες.

Έχετε πάει σε δεκάδες πολιτείες και χώρες: Πού βρίσκεστε περισσότερο στο σπίτι;

Ένιωσα περισσότερο στο σπίτι μου ενώ ήμουν στην Πόλη του Μεξικού και στην Αβάνα.

Αν ήθελα να ταξιδέψω μαζί σας, τι θα μου πείτε είναι οι βασικές αρχές σας;

Θα υπάρξουν 6ωρη αφύπνιση και / ή άγρυπνες νύχτες.

Καθίσματα παραθύρων ή διαδρόμων;

Κάτω από 6 ώρες, επιλέγω καθίσματα για παράθυρα. Πάνω από 6 ώρες, κάθομαι στο διάδρομο.

Μίσθεις ένα αυτοκίνητο, πάρετε μια καμπίνα ή δοκιμάστε τη δημόσια μεταφορά;

Έκανα μερικά ταξίδια διαδρομής και δεν θα μπορούσα να το έκανα χωρίς ενοικίαση αυτοκινήτου. Αλλά ενώ βρίσκομαι σε μια πόλη, είμαι πάντα έτοιμος να τρέχω μαζί με τους ντόπιους ναυτικούς.

Ισλανδία, Ισλανδία, Ισλανδία: έχετε περάσει πολύ τον περασμένο χρόνο, έτσι; Γιατί;

Ήμουν στην Ισλανδία δύο φορές ήδη φέτος. Πηγαίνω επειδή με καλεί.

Έχετε επισκεφθεί κάποιες τοποθεσίες περισσότερες από μία φορές σε όλα τα ταξίδια σας; Αν ναι, γιατί;

Ναί. Αγαπώ συχνά τα ίδια σημεία. Είναι σαν μια δεύτερη ημερομηνία. υπάρχει πάντα κάτι νέο για να ανακαλύψετε ... κάτι που χάσατε την πρώτη φορά.

Από ό, τι μπορώ να δω, η Ισλανδία μοιάζει με ένα γαλήνιο μέρος εξαιτίας της έλλειψης ανθρώπων. Νιώθεις έτσι; Τι άλλο για την Ισλανδία σας εντυπωσιάζει;

Η Ισλανδία είναι θεραπευτική λόγω της ποικιλίας της γεωλογίας, της ακατέργαστης άθικτης τοπογραφίας και της αραιής κατοίκησης από τον άνθρωπο.

Αυτοί οι παράγοντες μαζί το καθιστούν γαλήνιο και σχεδόν εξωφρενικό. Αυτό που με εντυπωσιάζει περισσότερο τη διαδικασία του φως της ημέρας. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, ο ήλιος είναι ορατός για σχεδόν 21 ώρες, και κατά τη διάρκεια του χειμερινού ηλιοστάτη, από την άλλη πλευρά, οι ημέρες είναι δραματικά μικρότερες, με μόνο 4 ώρες φωτός ημέρας. Το φαινόμενο του ηλιόλουστου ήλιου είναι συναρπαστικό.

Μήπως αισθάνεστε πάντα λίγο και ασήμαντος καθώς βλέπετε παγετώνες, καταρράκτες και όλα τα Θαύματα της Ισλανδίας;

Όλος ο χρόνος, αλλά το κάνει πολύ πιο μαγικό. Η έννοια του υπαρξισμού και η αίσθηση της παρουσίας σας στο περιβάλλον σας δεν μπορεί να γίνει πλέον κατανοητή.

Ποια είναι τα σημεία που πρέπει να δούμε για τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν για πρώτη φορά στην Ισλανδία;
Η πρωτεύουσα του Ρέικιαβικ είναι μια όμορφη, πεζοδρομημένη πόλη. Όμως, στο πρόσφατο ταξίδι μας, βγήκαμε έξω από την πόλη για να οδηγήσουμε πάνω από 9 ημέρες κατά μήκος της περιφερειακής οδού, σταματώντας σε πολλαπλά σημεία τόσο στο δρόμο όσο και εκτός δρόμου. Πήγαμε στα Δυτικά Φιόρδ, Siglufjörður, Hverarönd, Eskifjörður, Skaftafell, Þórsmörk, Vík í Mðrdal και Dyrhólæy. Αυτά τα μέρη περιελάμβαναν μερικά από τα αγαπημένα μου αξιοθέατα και άλλα περιλαμβάνουν καταρράκτες, όπως Dettifoss, Svartifoss, Selfoss, Skógafoss και Goðafoss. Οι παγετώνες είναι απίστευτοι! Οι αγαπημένοι μου παγετώνες ήταν οι Skaftafelljökull και Sólheimajökull. Η παραλία της μαύρης άμμου στην Reynisfjara και η θέα της περίφημης συντριβής αεροσκάφους Sólheimasandur είναι υποχρεωτικά. Αν πάτε κατά τους χειμερινούς μήνες, το Jökulsárlón είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δείτε τα βόρεια φώτα.

Ως πρωτίστως πορτραίτο φωτογράφος, ποιες προκλήσεις έχετε (ή είχατε) καταγράψει το εύρος των τοπίων στην Ισλανδία;

Αν μη τι άλλο, η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι να βρω νέα θέματα για να πυροβολήσω. Σε μια πόλη, θα μπορούσα εύκολα να σταματήσω κάποιον στο δρόμο, αλλά έξω στο άγνωστο της Ισλανδίας, είναι μόνο εσύ, η φωτογραφική μηχανή σου και οι σύντροφοι που ταξιδεύεις. Είμαι φωτογράφος περιβαλλοντικού πορτρέτου, οπότε εύρεση νέων εννοιών για να πυροβολήσω το ίδιο θέμα είναι αυτό που με ενθαρρύνει σε ένα μέρος όπως η Ισλανδία.

Είναι δύσκολο να μην μπορείς να φέρεσαι φωτογραφίες από τον εαυτό σου από τότε που είσαι τόσο απασχολημένος;

Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά σπάνια παραπονιόμαστε. Όπως μερικοί φωτογράφοι, είμαι πιο άνετος πίσω από την κάμερα. Παρόλο που δεν με ενοχλείτε, αγαπώ να τραβήξω φωτογραφίες από τον εαυτό μου, και μόλις βρεθώ στο στοιχείο, πρέπει να σταματήσω.

Ποιος είναι ο ιδανικός αριθμός ομάδας σας για τους φίλους ταξιδιών; Γιατί;

Ο ιδανικός αριθμός για μένα θα ήταν 4, μόνο επειδή οι δραστηριότητες μπορούν να χωριστούν σε μισά και κανείς δεν είναι ξεχωριστός. Αλλά τότε φαίνεται και το 3 ιδανικό. Σε αυτό το σενάριο, θα μπορούσα να είμαι ξεχωριστός και θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κάποιο προσωπικό χρόνο για να εξερευνήσω μόνος μου.

Ως φωτογράφος, πώς καταπολεμάτε το κρύο και τα στοιχεία σε ένα μέρος που επισκέπτεστε για πρώτη φορά;

Υπάρχει πάντα αυτό το κρύο ξόρκι που σας χτυπά ακριβώς μέσα σε ένα ταξίδι και δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε γι 'αυτό. Και κάπως, ακόμα κι αν ελέγξατε τον καιρό πριν το ταξίδι, κατά κάποιο τρόπο δεν καταλήγουν να είναι ζεστός και ηλιόλουστος όπως ανέφερε ο καιρός. Είναι πάντα σοφό να μεταφέρετε ένα σύνολο θερμών, μάλλινων κάλτσων και ένα καλό χειμωνιάτικο σακάκι. Εκτός από όλα τα είδη ένδυσης, βρήκα έναν καλύτερο φίλο σε ένα μπουκάλι μπράντυ ή Jack Daniels - ένας πυροβολισμός μια νύχτα μπορεί να πάει πολύ μακριά.

Τι ελπίζετε να δείξετε στους οπαδούς σας όταν προσπαθείτε να συλλάβετε νέα μέρη;

Ελπίζω να πω μια ιστορία, ή τουλάχιστον να φυτέψω έναν σπόρο μιας ιστορίας.

Πότε είναι η τελευταία φορά που μόλις στάθηκε πίσω και είπε, "wow", πριν καταλάβετε κάτι; Πώς καταγράφετε το θαυμασμό στις εικόνες σας;

Υπήρχαν τόσες πολλές στιγμές «wow» στο πρόσφατο ταξίδι μου στην Ισλανδία. Είναι πραγματικά δύσκολο να εντοπίσουμε μερικούς, αλλά ένας από τους αγαπημένους μου καταρράκτες είναι ο Svartifoss στο Skaftafell. Είναι μια περιοχή συντήρησης στο Öræfi στη νοτιοανατολική Ισλανδία. Ακόμα και όταν δεν γυρίζω ένα κοντινό πορτρέτο, προσπαθώ πάντα να ενσωματώσω ένα ανθρώπινο θέμα στις φωτογραφίες μου. Αισθάνομαι ότι το κάνει πιο πραγματικό και προσθέτει μια αίσθηση κλίμακας. Αυτό το πυροβολισμό, ειδικότερα, ήταν δύσκολο να πάρει από το μεσημέρι και το φως ήταν σκληρό. Ταυτόχρονα, ήθελα να πάρω μια μακρά έκθεση για να αντισταθμίσω το θέμα μπροστά από τον καταρράκτη. Θυμάμαι ότι χρησιμοποίησα ένα φίλτρο ουδέτερης πυκνότητας ενώ καθόμουν πάνω σε ένα βράχο στη μέση του ποταμού - με ένα τρίποδο. Συνολικά, ο πυροβολισμός ήταν μια πραγματική πρόκληση, αλλά νομίζω ότι έχω σωστή διάθεση.

Πού έχετε ταξιδέψει που σας έχει δώσει αυτή τη στιγμή "wow"; Τι σε κάνει να πεις wow; υπάρχουν κάποιες θέσεις που δεν έχετε, αλλά έχετε δει εικόνες από άλλους φωτογράφους που σας κάνουν να πείτε wow;

Πρόσφατα ταξίδεψα επίσης και προς τον Βορειοδυτικό Ειρηνικό στις ΗΠΑ, δηλαδή στο Όρεγκον και στο Ουάσινγκτον. Όταν επισκεπτόμουν την Αβάνα, την Κούβα, υπήρχαν στιγμές "wow" σε κάθε γωνιά του δρόμου, ενώ το οδικό ταξίδι στην Ιταλία ήταν μια "wow" εμπειρία. Νομίζω ότι η φυσική ομορφιά, η αρχιτεκτονική και η η φασαρία των πόλεων γεμάτων με σύνθετη ιστορία μιλάει περισσότερο για μένα, είμαι κορόιδα για τους ανθρώπους και τους τόπους, έχω δει φωτογραφίες των Tepuis στη Βενεζουέλα και με πνίγει να δω πόσο όμορφη είναι αυτή η θέση.

Από πού έρχεστε στο επόμενο;

Το Περού, τη Βολιβία και τη Χιλή ή την Ινδονησία, στη συνέχεια το Βιετνάμ και το Λάος.