Ποια Smartphones λαμβάνουν τις καλύτερες φωτογραφίες ταξιδιών;

Είναι σίγουρα όχι όλοι δημιουργημένοι ίσοι

Όχι όλα τα smartphones δημιουργούνται ίσα, και ένα από τα πιο προφανή μέρη που θα παρατηρήσετε μια διαφορά είναι στην ποιότητα των φωτογραφιών τους.

Αν και κανένα τηλέφωνο δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα DSLR, υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ των φωτογραφιών από ορισμένα από τα πιο πρόσφατα smartphones υψηλής τεχνολογίας και της φτηνής συσκευής προϋπολογισμού που αγοράσατε πριν από δύο χρόνια.

Περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους ως κύρια ή μοναδική κάμερα όταν ταξιδεύουν - αλλά ποια μοντέλα θα σας δώσουν πλάνα που είστε στην ευχάριστη θέση να κρεμάσετε στον τοίχο;

Αυτά τα τέσσερα smartphones είναι όπου βρίσκονται.

Samsung Galaxy S8

Η Samsung κάνει smartphones τελευταίας τεχνολογίας εδώ και χρόνια. Μαζί με πολλά άλλα χαρακτηριστικά ναυαρχίδα, το Galaxy S8 διαθέτει μία από τις καλύτερες κάμερες smartphone που μπορείτε να αγοράσετε.

Ενώ ο αισθητήρας 12MP στην κύρια κάμερα δεν είναι ο μεγαλύτερος στην προσφορά, υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα από ό, τι η μέτρηση megapixel όταν πρόκειται για λήψη μεγάλων φωτογραφιών smartphone.

Ένα από αυτά είναι η Οπτική Σταθεροποίηση Εικόνας (OIS), μια τεχνολογία που αντισταθμίζει τα τρεμάμενα χέρια και άλλες κινήσεις του τηλεφώνου, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και κατά τη λήψη βίντεο. Το S8 κάνει καλή χρήση του και παίρνει μερικά από τα καλύτερα στιγμιότυπα χαμηλού φωτισμού που θα βρείτε από οποιοδήποτε smartphone.

Οι τοπικές και οι εξωτερικές φωτογραφίες είναι συνήθως εκτεθειμένες, με πολλές λεπτομέρειες ακόμη και σε συννεφιά και σε άλλες δύσκολες συνθήκες. Όπως και τα άλλα τηλέφωνα που αναφέρονται εδώ, μπορείτε επίσης να καταγράψετε βίντεο 4K σε 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Η εμπρόσθια κάμερα δεν έχει ξεχαστεί, με τον αισθητήρα 8MP που συνδυάζεται με ένα φωτεινό φακό f / 1,7 και έξυπνο σύστημα αυτόματης εστίασης, για να αποκτήσει αυτό το τέλειο αυτοσχέδιο κάθε φορά.

Όπως και τα περισσότερα άλλα high-end τηλέφωνα, το Galaxy S8 δεν είναι φθηνό, αλλά αν είστε μετά από ένα υπέροχο smartphone που παίρνει επίσης εξαιρετικές φωτογραφίες, αυτό είναι.

Google Pixel

Για μια ελαφρώς λιγότερο ακριβή επιλογή, σκεφτείτε το Pixel της Google. Έχει ενσωματωμένη σταθεροποίηση εικόνας στην κάμερα, με αισθητήρα 12,3MP και φακό ποιότητας f / 2,0.

Αυτό αντικατοπτρίζεται στην ποιότητα των βολών που θα βγείτε από αυτό, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Όταν παίρνετε νυχτερινές φωτογραφίες, υπάρχει λιγότερος θόρυβος και καλύτερη ακρίβεια χρώματος από ό, τι σχεδόν οποιαδήποτε άλλη κάμερα smartphone εκεί έξω. Αυτή η σταθεροποίηση εικόνας βοηθά πραγματικά σε αυτό το σενάριο.

Σε καλύτερο φωτισμό, μπορείτε να περιμένετε αιχμηρές, λεπτομερείς εικόνες, ακριβή χρώματα και καλά επίπεδα έκθεσης - ειδικά εάν χρησιμοποιείτε τη συνιστώμενη λειτουργία HDR +. Η αυτόματη εστίαση είναι εξαιρετικά γρήγορη.

Σε χαρτί, η φωτογραφική μηχανή Pixel δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα των τελευταίων μοντέλων της Samsung ή της Apple, αλλά στον πραγματικό κόσμο, είναι εύκολο να τους ταιριάξει. Οι ανεξάρτητες δοκιμές βαθμολόγησαν την ποιότητα των φωτογραφιών του τηλεφώνου εξαιρετικά υψηλή, σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών.

Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, η εταιρεία περιλαμβάνει απεριόριστη αποθήκευση φωτογραφιών πλήρους μεγέθους από το τηλέφωνο στο Google Photos. Όταν φωτογραφίζετε ατελείωτες φωτογραφίες και βίντεο, αυτό είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη.

Το Pixel έρχεται σε μια μικρή ποικιλία χρωμάτων, σε μεγέθη 5.0 και 5.5 (XL).

Apple iPhone 7 Plus

Όπως θα περίμενε κανείς από μια εταιρία τηλεφώνου premium όπως η Apple, το iPhone 7 Plus παίρνει φανταστικές φωτογραφίες.

Αυτό, το μεγαλύτερο από τα δύο μοντέλα iPhone, περιλαμβάνει ένα ζευγάρι 12MP κάμερες στο πίσω μέρος που συνδυάζονται για να δίνουν τις καλύτερες λήψεις οποιουδήποτε smartphone στην αγορά.

Οι λήψεις λαμβάνονται με τον ευρυγώνιο φακό αντίστοιχο 28mm, την τηλεφακό ισοδύναμη με 56mm ή και τα δύο, ανάλογα με το τι σκέφτεται το τηλέφωνο θα δώσει το καλύτερο σουτ. Αυτό επιτρέπει επίσης ωραία πρόσθετα χαρακτηριστικά ψημένα στην εφαρμογή Φωτογραφίας, όπως δίνοντας ένα θολή φόντο σε κατάσταση Πορτραίτο.

Δεν έχει την τάση να υπερκορεατίζει τα χρώματα ή να προσπαθεί να αντισταθμίσει τις αποτυχίες της φωτογραφικής μηχανής με κόλπα λογισμικού, οδηγώντας σε ακριβή ισορροπία λευκού και έκθεση σε ένα ευρύ φάσμα τύπων φωτογραφιών. Το τοπίο και άλλες εξωτερικές λήψεις τείνουν να βγαίνουν καλά, ακόμα και όταν οι συνθήκες φωτισμού δεν είναι ιδανικές.

Η απόδοση σε χαμηλό φωτισμό βελτιώνεται σημαντικά από το προηγούμενο μοντέλο και τώρα θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βολές σε όλες σχεδόν τις συνθήκες, ακόμη και τη νύχτα ή σε δωμάτια με χαμηλή φωτεινότητα.

Τόσο το 7 Plus όσο και ο μικρότερος αδερφός του, το iPhone 7, περιλαμβάνουν οπτική σταθεροποίηση εικόνας, αλλά μόνο το Plus έχει αυτό το fancy dual camera setup. Εάν δεν σας πειράζει το μεγαλύτερο μέγεθος, αυτό είναι το μοντέλο για να πάρετε για τις καλύτερες φωτογραφίες ταξιδιού του iPhone.

Asus Zenfone 3 Ζουμ

Για κάτι διαφορετικό - και πολύ φθηνότερο - ελέγξτε το Asus Zenfone 3 Zoo m. Όπως το iPhone 7 Plus, χρησιμοποιεί ένα ζευγάρι πίσω κάμερες για να δώσει μεγαλύτερη ευελιξία στις φωτογραφίες σας.

Οπλισμένος με ακόμα μεγαλύτερη (2.3x) τηλεφακό από το iPhone, το Zenfone σάς επιτρέπει να κάνετε μεγέθυνση και λήψη λεπτομερειών που τα περισσότερα άλλα smartphones θα μπορούσαν να ονειρεύονται. Ακούγοντας παραπόνους σχετικά με την ακρίβεια των χρωμάτων στο προηγούμενο μοντέλο, η Asus συμπεριέλαβε επίσης έναν ειδικό αισθητήρα για να κάνει τις φωτογραφίες πιο πλούσιες και πιο αληθινές.

Δεδομένου ότι κοστίζει μόλις το μισό όσο τα premium κινητά τηλέφωνα που αναφέρονται παραπάνω, το Zenfone κάνει εκπληκτικά καλή δουλειά να τραβήξει φωτογραφίες. Αν και μπορεί να αγωνιστεί λίγο με δύσκολες εκθέσεις, η δυναμική εμβέλεια είναι εντυπωσιακή, η ισορροπία του λευκού είναι καλή και ακόμη και οι φωτογραφίες χαμηλού φωτισμού είναι πιο έντονες και λιγότερο θορυβώδεις από τους πιο ακριβούς ανταγωνιστές.

Εάν οι ποιοτικές φωτογραφίες τηλεφώνου σε έναν προϋπολογισμό μεσαίας εμβέλειας ακούγονται σαν αυτό που ακολουθείτε, ελέγξτε το Zoom Asus Zenfone 3.