Ποιος είναι ο καιρός όπως στο Orkney;

Ποιος είναι ο καιρός όπως στο Orkney; Το ήπιο κλίμα αυτού του βόρειου χώρου θα σας εκπλήξει.

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι το Stream του Κόλπου ζεσταίνει την Orkney. Αλλά τα νησιά είναι αρκετά βόρεια - 10 μίλια βόρεια της βόρειας ακτής της Σκωτίας. Πόσο ζεστό μπορεί να είναι αυτό και ποιος είναι ο καιρός πραγματικά όπως; Οι άνθρωποι κολυμπούν από τις παραλίες της; Και πού μπορείτε να βρείτε τις πιο πρόσφατες αναφορές;

Προετοιμαστείτε για τη Δράμα

Η πρώτη επίσκεψή μου στο Orkney ήταν τον Φεβρουάριο.

Είχα φτάσει μετά από λίγες μέρες στο Aviemore, ένα θέρετρο στο Highlands του Εθνικού Πάρκου Cairngorms - όπου ο καιρός ήταν βάναυσος. Σχεδόν αμέσως μόλις προσγειώθηκα στο αεροδρόμιο Kirkwall του Orkney, ξεφλούδωσα τα επιπλέον στρώματα που φορούσα για ζεστασιά.

Αυτό ήταν ίσως λάθος. Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Orkney, είναι συνετό να έχετε κατά νου ότι η ήπια και άγρια ​​συνυπάρχουν εδώ και ότι ο άγριος καιρός είναι μέρος της γοητείας του αρχιπελάγους.

Είναι Σχετικά με τον Άνεμο ...

Η κύρια εποχική διαφορά στην Orkney είναι ο άνεμος και η βροχή. Είναι ένα από τα πιο ζιζάνια μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου, με αιώνια βροχή που καταγράφεται σε χαμηλές περιοχές τουλάχιστον 30 ημέρες το χρόνο.

Ο χειμώνας είναι ο χειρότερος και πιο υγρός χρόνος του χρόνου, αλλά υπάρχει πολύ λίγο χιόνι. Στην πραγματικότητα, ποτέ δεν παίρνει βίαια κρύο. Η μέση θερμοκρασία χειμώνα είναι περίπου 41 βαθμούς Φαρενάιτ (5-6C). Αλλά ποτέ δεν παίρνει ιδιαίτερα ζεστό. Η μέση θερινή θερμοκρασία είναι 59 έως 61 βαθμούς Φαρενάιτ (15C).

Η κρύα θαλάσσια ομίχλη και η ομίχλη, γνωστή τοπικά ως θαλάσσιο ψάξιμο , είναι κοινή το καλοκαίρι, με μερικά μέρη του νησιού να ζουν περισσότερο από άλλα.

... Και το Φως

Νωρίς το σούρουπο το χειμώνα κάνει την επίσκεψη σε κάποια αξιοθέατα του νησιού πολύ δραματική. Για πρώτη φορά είδαμε τη Skara Brae στις 4μμ το απόγευμα του Φεβρουαρίου. Εμείς κάμψαμε στο μισό ενάντια σε ένα χερσαίο άνεμο καθώς φτάσαμε προς αυτό το νεολιθικό χωριό στην παραλία.

Ο ουρανός Ήταν ήδη σκοτεινό, αλλά ήταν φωτεινό με το σκούπισμα του Γαλαξία. Η ατμόσφαιρα που εντυπωσιάστηκε από εμάς οι άνεμοι προϊστορικοί άνθρωποι πρέπει να βρεθεί στο θερμό καταφύγιο αυτών των πέτρινων κατοικιών

Τα άκρα των ωρών ημέρας έχουν σίγουρα αντίκτυπο σε αυτό που μπορείτε να κάνετε εδώ. Τον Δεκέμβριο, το ηλιοβασίλεμα μπορεί να είναι ήδη από τις 3:15 μ.μ. με λιγότερο από έξι και μισή ώρα συνολικού ημερήσιου φωτός. Τον Ιούνιο, γύρω στο χρόνο του ηλιοστάτη, μπορεί να υπάρχουν 18 ώρες και μισή ώρα - έτσι μπορείτε να πάτε για πρωινή σας πορεία, το φως της ημέρας, πριν από τις 4 π.μ. και να διαβάζετε ένα βιβλίο, σε εξωτερικούς χώρους μετά το ηλιοβασίλεμα 10:30 μ.μ.

Και τι για ένα κολύμπι;

Με θερμοκρασίες νερού που κυμαίνονται από περίπου 17F το χειμώνα έως 55F το καλοκαίρι, η συνηθισμένη κολύμβηση δεν είναι στις κάρτες. Αλλά οι surfers και οι δύτες που φοράνε βρεγμένα κοστούμια βρίσκουν τις θερμοκρασίες των καλοκαιρινών υδάτων αρκετά εύχρηστες για να αντιμετωπίσουν τις τοποθεσίες καταδύσεων ναυαγίου στο Scapa Flow.

Καιρικές προβλέψεις και κάμερες