Επισκεφθείτε το Κέντρο πληροφοριών Rafflesia στο Sabah της Μαλαισίας

Η καλύτερη θέση στο Βόρνεο για να δείτε το σπάνιο λουλούδι Rafflesia

Το ελάχιστα γνωστό Κέντρο Πληροφόρησης Tambunan R afflesia , που βρίσκεται λίγο πιο κάτω από δύο ώρες νότια της Kota Kinabalu, είναι ίσως το καλύτερο σας στοίχημα για να δείτε το σπάνιο λουλούδι rafflesia ενώ στο Borneo - αν όχι σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία.

Ενώ το χρονοδιάγραμμα της επίσκεψής σας είναι ζωτικής σημασίας, το Κέντρο Πληροφοριών Rafflesia διαθέτει αρκετά τεμάχια και τεκμηριωμένους μπουμπούκια ανθέων για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να βλέπετε ένα rafflesia. Με ή χωρίς να χτυπάτε ένα rafflesia στην άνθιση, το κέντρο αποτελεί μια εξαιρετική αφετηρία για να εξερευνήσετε το εντυπωσιακό Εθνικό Πάρκο Crocker Range της Sabah - μια λιγότερο τουριστική εναλλακτική λύση από το Εθνικό Πάρκο Kota Kinabalu.

Το απότομο τοπίο στο πάρκο φιλοξενεί μια αξιοσημείωτη σειρά ζωής και συνήθως δίνεται ένα χάσμα από τα πλήθη κατά τη διάρκεια της υψηλής εποχής του Μπορνέο.

Λίγο Σχετικά με το λουλούδι Rafflesia

Το rafflesia είναι ένα από τα πιο σπάνια και πιο παράξενα λουλούδια στον κόσμο. Φτάνοντας βάρη μέχρι 22 κιλά, το λουλούδι κατέχει τον τίτλο για το βαρύτερο λουλούδι στον κόσμο. Το αλλοδαπό λουλούδι είναι στην πραγματικότητα ένα παράσιτο το οποίο μπορεί να φιλοξενηθεί μόνο από ένα αμπέλι στον κόσμο.

Επί του παρόντος, τα μόνα γνωστά λουλούδια rafflesia υπάρχουν στη Σουμάτρα, την Ιάβα, τη Χερσόνησο της Μαλαισίας, το Βόρνεο και τις Φιλιππίνες.

Το rafflesia αρχίζει να μυρίζει σαν σάπιο κρέας κοντά στο τέλος του κύκλου ζωής του για να προσελκύσει μύγες και άλλα έντομα που μπορεί να φέρουν γύρη για αναπαραγωγή. Τα λουλούδια ανθίζουν απρόβλεπτα μόνο για τρεις έως πέντε ημέρες , βλέποντας ένα στο τροπικό δάσος απαιτεί καλό χρονισμό και λίγη τύχη.

Επισκεφθείτε το Κέντρο Πληροφοριών Tambunan Rafflesia

Πριν χτυπήσετε τα μονοπάτια πίσω από το κέντρο, κάντε check in με τους κηδεμόνες και στη συνέχεια απολαύστε τις εκπαιδευτικές πινακίδες που βρίσκονται μέσα. Όλοι οι επισκέπτες αναμένεται να βγουν έξω από το πάρκο μέχρι τις 3:00 μ.μ.

Μίσθωση Rangers

Οι Ρέιντζερς μπορούν να προσληφθούν στο Κέντρο Πληροφοριών Rafflesia για να σας οδηγήσουν στα οικόπεδα όπου λουλούδια rafflesia είναι σε άνθιση. Ένας ποταπός θα πάρει το πολύ έξι άτομα σε μια ομάδα. το κόστος για μια περιοδεία που διοικείται από ranger είναι $ 33, η κράτηση μπροστά δεν είναι απαραίτητη.

Πεζοπορία γύρω από το Κέντρο Πληροφοριών Rafflesia

Μαζί με λουλούδια rafflesia, το Εθνικό Πάρκο Crocker Range είναι ευλογημένο με απίστευτο ορεινό τοπίο. υπάρχουν πολλά προκλητικά ταξίδια διαθέσιμα. Πολλά καλά σημειωμένα μονοπάτια ξεκινούν ακριβώς πίσω από το κέντρο πληροφοριών Rafflesia. Οι βόλτες στα λουλούδια κυμαίνονται από 1 έως 3 χιλιόμετρα. πολλά μονοπάτια είναι απότομα και προκλητικά.

Φέρτε τα κατάλληλα παπούτσια, όλα τα καινούργια ρούχα και κάλτσες από μούχλα - αυτό το μέρος της Sabah λαμβάνει περίπου 150 ίντσες βροχής το χρόνο!

Διαμονή κοντά στο κέντρο πληροφοριών Rafflesia

Τα βασικά αλλά άνετα καταλύματα είναι διαθέσιμα στο κεντρικό κτίριο του Crocker Range National Park που βρίσκεται κοντά.

Τα δωμάτια Dorm είναι διαθέσιμα για 7 δολάρια ανά κρεβάτι, ή τα δωμάτια σε ένα σπίτι ανάπαυσης μπορεί να είχε για $ 13 ανά διανυκτέρευση. Η είσοδος στο εθνικό πάρκο είναι 3,33 δολάρια. Το κάμπινγκ είναι διαθέσιμο. καλέστε για κρατήσεις: 019-8620404.

Πηγαίνετε στο Κέντρο Πληροφοριών Rafflesia

Παρόλο που τα φυλλάδια απαιτούν χρόνο ταξιδιού μιας ώρας, σχεδιάστε πιο κοντά σε δύο ώρες για να φτάσετε στη μικρή πόλη Tambunan νότια της Kota Kinabalu στο Sabah, Borneo. Ο τυρφώδης ορεινός δρόμος συχνά ομίχλη με περιορισμένη ορατότητα. να είναι προετοιμασμένοι για μια άγρια ​​βόλτα διάσημη για την κατασκευή τουλάχιστον ενός επιβάτη στο λεωφορείο άρρωστο.

Για να φτάσετε στο Κέντρο Πληροφοριών Rafflesia, αρπάξτε οποιοδήποτε λεωφορείο από το Merdeka Field στην Kota Kinabalu που υπογράφηκε για το Tambunan. Ο σταθμός υπεραστικών λεωφορείων κοντά στο Bandaran Berjaya λειτουργεί λεωφορεία προς νότο από την Kota Kinabalu.

Τα λεωφορεία τρέχουν μεταξύ 7:00 π.μ. και 5:00 μ.μ. ο ναύλος μονής κατεύθυνσης είναι περίπου 3 δολάρια. (Διαβάστε για τα χρήματα στη Μαλαισία.) Το Κέντρο Πληροφοριών Rafflesia βρίσκεται ακριβώς στον κύριο δρόμο Penampang-Tambunan. πρέπει να πείτε στον οδηγό ότι θέλετε να σταματήσετε.

Επικοινωνήστε με το Κέντρο πληροφοριών Rafflesia

Εάν δείτε ότι ένα rafflesia στην άνθιση θα κάνει ή θα σπάσει το ταξίδι σας στο Borneo, σκεφτείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Πληροφοριών Rafflesia για να επιβεβαιώσετε ότι υπάρχουν έτοιμα λουλούδια. Εναλλακτικά, λουλούδια rafflesia μπορούν επίσης να βρεθούν στο Εθνικό Πάρκο Gunung Gading στο Sarawak και μερικές φορές στο Εθνικό Πάρκο Kota Kinabalu.

Κέντρο πληροφοριών Tambunan Rafflesia
Διεύθυνση: Tambunan, Sabah, Μαλαισία (τοποθεσία στους Χάρτες Google)
Τηλέφωνο: +60 88-899 589, +60 88-899 588