Αναθεώρηση περιήγησης στο BBC Broadcasting House (Κλειστό)

UPDATE: Η εκδρομή είναι κλειστή!

Δυστυχώς η περιοδεία του BBC Broadcasting House στο Λονδίνο έχει πλέον κλείσει και δεν προσφέρουν πλέον αυτή την περιοδεία. Παρακάτω υπάρχει μια κριτική για ιστορική αναφορά μόνο. Ωστόσο, συνεχίζουν να εκτελούν περιηγήσεις σε άλλα κτίρια του BBC γύρω από το Ηνωμένο Βασίλειο που βρέθηκαν εδώ: http://www.bbc.co.uk/showsandtours/tours/

Τι θα δούμε;

Δεδομένου ότι τα κτίρια του BBC εργάζονται σε κτίρια, δεν μπορούν να εγγυηθούν ποιος ή τι θα δείτε την ημέρα της επίσκεψής σας, αλλά θα πρέπει να επισκεφθείτε το newsroom και να μάθετε περισσότερα για το BBC προτού να έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε την ανάγνωση των ειδήσεων ή έκθεση για τον καιρό σε ένα διαδραστικό σετ ειδήσεων.

Ας ελπίσουμε ότι θα δείτε επίσης το θέατρο του ραδιοφώνου και θα πάμε να κάνουμε και ένα ραδιοφωνικό δράμα.

Πόσο καιρό είναι η περιοδεία;

Οι εκδρομές διαρκούν περίπου 1,5 ώρες.

Μπορώ να τραβήξω φωτογραφίες;

Λόγω των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και ασφάλειας, η φωτογραφία στο BBC Broadcasting House πρέπει να περιοριστεί σε ορισμένες τοποθεσίες, αλλά υπάρχουν πολλά μέρη σε όλη την περιήγηση όπου η φωτογραφία και η διασκέδαση ενθαρρύνονται. Σημειώστε ότι οι κάμερες μεγάλου μήκους φακού δεν επιτρέπονται στην περιοδεία.

Πώς να κάνετε κράτηση

Μπορείτε να κάνετε κράτηση στο διαδίκτυο ή να καλέσετε το 0370 901 1227 (εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου +44 1732 427 770).

Όλα τα παιδιά κάτω των 16 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα. Τα παιδιά κάτω των 9 ετών δεν μπορούν να πάρουν αυτήν την περιοδεία.

Αναθεώρηση περιοδεία του BBC Broadcasting Tour

Εισαγάγετε στο Portland Place, στο πλάι του κτιρίου, και η τσάντα σας θα πρέπει να σαρωθεί έτσι ώστε να παίζει με λογικό τρόπο κατά την επίσκεψή σας. (Δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις για γκαρνταρόμπα.)

Οι εκδρομές ξεκινούν από το Media Cafe όπου μπορείτε να πάρετε ένα ποτό και ένα σνακ ή επισκεφθείτε το μικρό κατάστημα του BBC.

Όταν επισκέφθηκα, υπήρχε ένας TARDIS και ένας Dalek για σπουδαίους γιατρούς, ο οποίος έχει και ευκαιρίες φωτογραφίας.

Οι εκδρομές ξεκινούν αμέσως και υπάρχει μια εισαγωγική ομιλία μπροστά σε μια μεγάλη οθόνη που δείχνει μερικά από τα στούντιο στο κτίριο και εξηγεί για τα νέα και τα παλαιά κτίρια του Broadcasting House και το ήθος του BBC.

Στη συνέχεια προχωρήσαμε για μια καλύτερη ματιά στο newsroom και, όπως ο οδηγός μας έλεγε ότι οι ειδήμονες του BBC είναι πραγματικά εκπαιδευμένοι δημοσιογράφοι που γράφουν το 85% των ειδήσεων που διαβάζουν, εντοπίσαμε τη Sophie Raworth, μια από τις πιο γνωστές BBC newsreaders, ο οποίος ήταν στο γραφείο της προετοιμάζοντας την έκθεση ειδήσεων για το μεσημέρι.

Από εδώ ήταν η δική μας σειρά να προσπαθήσουμε να διαβάσουμε τα νέα και επισκεφθήκαμε ένα διαδραστικό σετ ειδήσεων όπου κάποια από την ομάδα περιοδεία πήρε να δοκιμάσει την ανάγνωση των ειδήσεων και την παρουσίαση του καιρού. Οι υπεύθυνοι εφημερίδων έλαβαν ένα σενάριο, αλλά ο ατμοσφαιρικός δεν ήταν ο τρόπος με τον οποίο εργάζονται οι επαγγελματίες.

Κοιτα εξω

Καθώς μπήκαμε στο πλάι του κτιρίου, το επόμενο μέρος της περιήγησης πήγε έξω, ώστε να δούμε καλύτερα το νέο ραδιοφωνικό σταθμό. Υπάρχει πολύ γυαλί και φαίνεται ότι ο αρχιτέκτονας επέλεξε αυτό το υλικό για να δείξει τον «πιο ανοικτό και ειλικρινή» τρόπο που θέλει να δει το BBC.

Η ειδική είσοδος για το ραδιόφωνο 1 επισημάνθηκε, ώστε να γνωρίζουμε πού να αντέξουμε αν ελπίζουμε να συναντήσουμε τις διασημότητες της A-list που επισκέπτονται τακτικά, όπως η One Direction, ο Justin Bieber και η Miley Cyrus.

Το BBC έπρεπε να προσφέρει κάποια μεγάλης κλίμακας δημόσια έργα τέχνης σε αντάλλαγμα για άδεια οικοδόμησης για το νέο κτίριο. Το ένα είναι στο έδαφος και το ένα είναι στην οροφή.

Στην πλατεία μπροστά από το νέο ραδιοφωνικό σταθμό μπορείτε να δείτε τον κόσμο από τον καναδικό καλλιτέχνη Mark Pimlott. Πρόκειται για μια σειρά γραμμών γεωγραφικού μήκους και γεωγραφικού πλάτους που είναι ενσωματωμένα στο οδόστρωμα μαζί με πολλά ονόματα τόπων.

Αν κοιτάξετε ψηλά, μπορείτε να δείτε την αναπνοή που ανεβαίνει 10 μέτρα στην οροφή της Ανατολικής Πτέρυγας. Είναι από τον καταλανικό καλλιτέχνη Jaume Plensa και είναι μνημείο όλων των δημοσιογράφων και του πληρώματος που έχασαν τη ζωή τους σε ζώνες συγκρούσεων. Στις 10μμ κάθε βράδυ, όταν η BBC1 TV μεταδίδει τα News Ten O'Clock News, προβάλλεται μία δέσμη φωτός από τη βάση του γλυπτού σε περίπου 900 μέτρα στον νυχτερινό ουρανό.

Παλιό ραδιοφωνικό σταθμό

Η περιοδεία συνεχίζεται στο εσωτερικό του Old Broadcasting House με την πάροδο του χρόνου ιστορία και την ευκαιρία να θαυμάσετε το εκλεπτυσμένο στυλ Art Deco. Οι Οδηγοί Ξεναγών έχουν ένα iPad για να εμφανίζουν περισσότερες εικόνες επίσης.

Κάναμε επίσης να καθίσουμε σε ένα Γκαρνταρόμπα και να ακούσουμε για τις απαιτήσεις ορισμένων διασημοτήτων αλλά πώς το BBC δεν πληρώνει για εξωφρενικά αιτήματα (σε κοιτάζω τη Mariah Carey και το αίτημά σου για κουτί κουταβιών!)

Επισκεφθήκαμε το Radio Theatre, το οποίο περιγράφεται ως ένα από τα "καλύτερα διατηρημένα μυστικά του Λονδίνου" όπου μπορείτε να δείτε νέες καταγραφές που καταγράφονται. (Δείτε Εισιτήρια για Τηλεοπτικές και Ραδιοφωνικές Εκθέσεις στο Λονδίνο ). Πριν τελειώσουμε την περιοδεία μας σε ένα Studio Δραματικής Δράμας, όπου πήραμε να διαβάσουμε από σενάρια και να δημιουργήσουμε αστεία ηχητικά εφέ.

Ο συγγραφέας έλαβε δωρεάν περιήγηση για την αναθεώρηση αυτών των υπηρεσιών. Ενώ δεν έχει επηρεάσει αυτή την αναθεώρηση, το About.com πιστεύει στην πλήρη αποκάλυψη όλων των πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Ηθικής .