Ψάρια Πεντικιούρ στο Λονδίνο

Η μανία ψαριών πεντικιούρ έχει ξεθωριάσει στο Λονδίνο

Τα ψάρια πεντικιούρ αυξήθηκαν στη δημοτικότητα το 2010. Τα ψάρια Garra Rufa χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο ως «γιατρικά ψάρια» για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων όπως η ψωρίαση, καθώς αναρροφούν και τρώνε το νεκρό δέρμα. Η τρέλα στο Λονδίνο για ψάρια πεντικιούρ έχει ξεθωριάσει τα τελευταία χρόνια, αλλά ψάρια πεντικιούρ μπορεί να βρεθεί σε πολλές ιαματικές πηγές σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ασία επίσης.

Στο ύψος της μανίας, υπήρχαν περισσότερες από δώδεκα ιαματικές πηγές στο Λονδίνο προσφέροντας ψάρια πεντικιούρ.

Αλλά πολύ λίγοι το προσφέρουν πια, κυρίως λόγω ανησυχιών για την υγιεινή και την ασφάλεια, αλλά και επειδή είναι κάπως αηδιαστικό για τα ίδια τα ζώα.

Τι είναι λοιπόν να πάρεις ένα ψαροντούφεκο; Εδώ μπορείτε να περιμένετε αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε ένα.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια ενός ψαρέματος πεντικιούρ

Αφαιρείτε τα παπούτσια και τις κάλτσες σας και ανεβαίνετε τα πόδια του παντελονιού πριν βυθίσετε τα πόδια σας σε μια δεξαμενή ψαριών στο πάτωμα. Κάθε επισκέπτης έχει τη δική του δεξαμενή ψαριών γεμάτη με τον ίδιο αριθμό ψαριών. Το νερό είναι ζεστό, συνήθως περίπου 95 βαθμούς Φαρενάιτ.

Κάθε δεξαμενή ψαριών έχει ένα φίλτρο τοποθετημένο και πρέπει να καθαρίσετε τα πόδια σας πριν τα τοποθετήσετε στη δεξαμενή. Τα ψάρια Garra Rufa δεν έχουν δόντια και είναι γνωστά ως «lickers». Πολλοί άνθρωποι συγκρίνουν το συναίσθημα με ένα αφρόλουτρο.

Τι ψάρια Πεντικιούρ αισθάνεται όπως

Ο καθένας αντιδρά διαφορετικά, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν μια αίσθηση ζέστη όταν βάζουν πρώτα τα πόδια τους στη δεξαμενή. Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν πάνω από αυτό και να χαλαρώσετε μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά το βρήκα απίστευτα ευγενικά για όλη τη θεραπεία 30 λεπτών.

Αποτελέσματα ενός ψαρέματος πεντικιούρ

Οι spa που προσφέρουν ψάρια πεντικιούρ ισχυρίζονται ότι θα έχετε ομαλά πόδια χωρίς τραχιά ή σκληρά σημεία αργότερα, αν και η εμπειρία σας μπορεί να διαφέρει, ανάλογα με την κατάσταση της τροφής σας. Είναι μια διαδικασία απολέπισης για να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα, έτσι θα παρατηρήσετε ότι τα πόδια σας αισθάνονται διαφορετικά μετά.

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα: Η διαδικασία δεν είναι λειαντική και λέγεται ότι βελτιώνει την κυκλοφορία στα πόδια.

Ασφάλεια και υγιεινή των ψαριών πεντικιούρ

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων, δεν υπάρχουν εξακριβωμένες αναφορές ασθένειας που προκύπτουν από ψάρια πεντικιούρ (αν και τα λουτρά ποδιών στα νυχτικά έχουν συνδεθεί με βακτηριακές λοιμώξεις). Ορισμένα κράτη στις ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει τα ψαροντούφεκα για διάφορους λόγους.

Ένα σημαντικό μέλημα είναι ότι σε αντίθεση με άλλα εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε ένα σαλόνι καρφιών, τα ψάρια και οι μπανιέρες που στεγάζονται δεν μπορούν να απολυμανθούν ή να καθαριστούν μεταξύ των πελατών. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εξάπλωσης πιθανών λοιμώξεων.

Ένας άλλος λόγος για την απαγόρευση των ψαριών πεντικιούρ είναι ότι θα μπορούσε να θεωρηθεί σκληρή για το Garra rufa, το οποίο πρέπει να λιμοκτονούν για να ξεφλουδίσουν και να τρώνε το δέρμα καθόλου.