Πώς αυτο-οδήγηση αυτοκίνητα θα αλλάξει το μέλλον του ταξιδιού

Πείτε αντίο στο Gridlock (και ίσως το οδικό ταξίδι, πάρα πολύ)

Τα πράγματα της επιστημονικής φαντασίας μόλις λίγα χρόνια πριν, τα αυτοκίνητα με αυτοκαταστροφή γίνονται γρήγορα μια πραγματικότητα, με εταιρείες όπως η Tesla, η Waymo της Google και αρκετοί άλλοι που όλοι ανταγωνίζονται για να είναι οι πρώτοι στην αγορά με ένα πραγματικά αυτόνομο όχημα.

Όποια εταιρεία κερδίζει τον αγώνα, η τεχνολογία θα επαναπροσδιορίσει θεμελιωδώς την αυτοκινητοβιομηχανία. Ενώ η αρχική αναστάτωση είναι πιθανότατα πιο αισθητή από τους φορτωτές φορτηγών και τους οδηγούς ταξί, τελικά τα αυτοκίνητα με αυτοκατοχή θα επηρεάσουν σχεδόν κάθε βιομηχανία και τα ταξίδια δεν αποτελούν εξαίρεση.

Σβήνοντας από την κρυστάλλινη σφαίρα μας, προβλέπουμε μερικές από τις μεγάλες αλλαγές που οι παραθεριστές είναι πιθανό να δουν τις επόμενες δεκαετίες.

Το ταξίδι της εορταστικής περιόδου θα πάρει πολύ λιγότερα

Τι σημαίνει η ημέρα των ευχαριστιών σε σας; Την Τουρκία, τις παρελάσεις, το χρόνο με την οικογένεια ... και, πιθανώς, την κυκλοφορία από την μύτη προς την ουρά για ώρες στο τέλος. Κάθε χρόνο είναι το ίδιο, με γραμμές αυτοκινήτων που εκτείνονται για μίλια στους δρόμους έξω από κάθε μεγάλη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μία από τις μεγάλες υποσχέσεις αυτο-οδήγησης αυτοκινήτων είναι μια σημαντική μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και των ατυχημάτων, οι κύριες αιτίες των κυκλοφοριακών συμφόρησης και καθυστερήσεων στις εθνικές μας οδούς. Τα αυτόνομα οχήματα θα παρακολουθούν συνεχώς την κυκλοφορία γύρω τους, αφήνοντάς τα να ταξιδεύουν ταχύτερα και πιο κοντά από ό, τι θα μπορούσε να κάνει ο καθένας με ασφάλεια.

Δεν χρειάζονται επίσης τα ίδια περιθώρια ασφαλείας που επιδιώκουμε, επιτρέποντας την εμφάνιση στενότερων λωρίδων και κατά συνέπεια περισσότερων αυτοκινήτων στην ίδια διατομή δρόμου - τουλάχιστον μια φορά που οι οδηγοί των ανθρώπων έχουν εξαλειφθεί εντελώς.

Οι συνθήκες παρακολούθησης σε όλη την προγραμματισμένη διαδρομή τους, αυτο-οδήγηση αυτοκίνητα μπορούν να προσαρμοστούν για οδοστρώματα, κακές καιρικές συνθήκες, συντριβές, και οτιδήποτε άλλο κάνει το ταξίδι πιο αργό από το αναμενόμενο. Αυτό θα συμβεί αόρατα και αυτόματα, αφαιρώντας τα οχήματα από προβληματικές περιοχές και βοηθώντας τις συνθήκες να επανέλθουν στο φυσιολογικό πιο γρήγορα.

Τελικά, τα οχήματα πιθανότατα θα κάνουν προτάσεις ταξιδιού προτού καν αρχίσετε να συσκευάζετε για το ταξίδι σας, ίσως προτείνοντας να φύγετε νωρίτερα ή αργότερα για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα. Δεν θέλουν να χτυπήσουν το δρόμο στις 2πμ; Μην ανησυχείτε - είναι πολύ λιγότερο θέμα εάν μπορείτε να αναβάλετε για λίγες ώρες, ενώ το αυτοκίνητο κάνει την οδήγηση για σας.

Οι αεροπορικές εταιρείες αισθάνονται την πίεση

Ποιο είναι το χειρότερο μέρος των διακοπών; Για πολλούς από εμάς, είναι η πτήση που μας φέρνει εκεί. Το F που βρίσκεται σε ένα σαββατοκύριακο διακοπών είναι σπάνια κάτι άλλο από μια δυστυχία, αλλά ακόμη και το ταξίδι εκτός αιχμής είναι πολύ απολαυστικό.

Οι επεμβατικές περιπέτειες, οι απογοητευτικοί περιορισμοί των αποσκευών, οι καθυστερήσεις, οι περιορισμένες θέσεις, τα κακά τρόφιμα, ο κατάλογος των ενόχλησης είναι εφ 'όσον οι γραμμές ασφαλείας - και όμως τόσο κακές για την πλειοψηφία των παραθεριστών, είναι ακόμα προτιμότερο να ξοδεύεις μια ντουζίνα ώρες πίσω από το τιμόνι.

Αυτή η εξίσωση θα αλλάξει τις επόμενες δύο δεκαετίες, αν και τουλάχιστον για ταξίδια που σήμερα περιλαμβάνουν πτήση κάτω από περίπου τρεις ώρες. Εκτός από τις λιγότερες καθυστερήσεις στην κυκλοφορία, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα αυτόνομα οχήματα φέρνουν πολλά άλλα οφέλη για ταξίδια με μεγάλες αποστάσεις.

Καθώς τα αυτοκίνητα δεν χρειάζονται πλέον καθίσματα οδηγού, μπορούν να επανασχεδιαστούν για περισσότερη άνεση και ευελιξία.

Θα μπορούσαν να έχουν κρεβάτια με ξαπλώστρες ανάλογες με τα καθίσματα των αεροπορικών εταιρειών επιχειρηματικής τάξης, για παράδειγμα, ή να περιστρέφονται για να επιτρέπουν στους επιβάτες να συνομιλούν ή να παίζουν παιχνίδια.

Ακόμη και για όσους δεν διαθέτουν το δικό τους αυτοκίνητο, τα λεωφορεία κατά παραγγελία θα παρέχουν υπηρεσία από πόρτα σε πόρτα, είτε για μια ομάδα που ταξιδεύει μαζί, είτε για μεμονωμένους ταξιδιώτες και ζευγάρια που κατευθύνονται προς τον ίδιο τόπο.

Οι τιμές αυτο-οδήγησης οχημάτων αναμένεται να πέσουν σταθερά μετά την εισαγωγή, και μαζί τους, το κόστος ανά ταξίδι. Μόλις φτάσετε στο κατώφλι σας το βράδυ, κοιμηθείτε καλά μια μέρα στην άλλη και ξυπνήστε στη μέση της χώρας το επόμενο πρωί, όλα για λιγότερο από ένα αεροπορικό εισιτήριο, η δυναμική των ταξιδιών διακοπών αρχίζει να αλλάζει σημαντικά.

Και, φυσικά, καθώς περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να πάρουν το αυτοκίνητο παρά να πετάξουν, θα κάνουν τις γραμμές πιο σύντομες για όσους από εμάς αποφασίζουμε να κατευθυνθούμε προς το αεροδρόμιο.

Λοιπόν, έως ότου οι αεροπορικές εταιρείες αρχίσουν να κόβουν την ικανότητα, τουλάχιστον.

Τι γίνεται με το μεγάλο αμερικανικό οδικό ταξίδι;

Ένα από τα θύματα της μετάβασης σε αυτόνομα οχήματα θα είναι εκείνο το καλοκαίρι, το μεγάλο αμερικανικό οδικό ταξίδι, τουλάχιστον όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Παρόλο που είναι πιθανό να είναι λίγες δεκαετίες προτού να δούμε μια πλήρη αλλαγή στα αυτοκατευθυνόμενα οχήματα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ημέρες οδήγησης σε ολόκληρη τη χώρα είναι τελικά αριθμημένες.

Τα ασφάλιστρα για τους οδηγούς ανθρώπων θα αρχίσουν να αυξάνονται καθώς το χαμηλότερο ποσοστό ατυχημάτων των αυτοκινήτων με αυτοκαταστροφική συμπεριφορά λαμβάνει υπόψη. Τελικά, πολλά χρόνια μετά, είναι πιθανόν να είναι παράνομο να πάρετε ένα μη αυτόνομο όχημα στο δρόμο, ακόμη και αν θέλω να.

Φυσικά, ενώ δεν θα είστε πλέον σε θέση να καθοδηγήσετε το μετατρέψιμο σας μέσω μιας σειράς αλλαγών από τον εαυτό σας ή να απολαύσετε την ξαφνική έκρηξη ισχύος καθώς φυτέψετε το πόδι σας σε μια ανοικτή εθνική οδό, υπάρχουν ανομοιότυπα για να αφήσετε το αυτοκίνητό σας να κάνει το δρόμο ταξίδι grunt εργασίας.

Χωρίς να χρειάζεται να κρατήσουν τα μάτια τους σταθερά κολλημένα στο δρόμο, οι πρώην οδηγοί θα μπορούν να απολαμβάνουν το σκηνικό και να βλέπουν πολλά περισσότερα. Η οδήγηση σε μεγάλες αποστάσεις είναι εξαντλητική, οπότε παίρνετε όλη αυτή την επιπλέον συγκέντρωση εκτός της εξίσωσης σημαίνει ότι φτάνετε στον προορισμό σας αναζωογονημένος.

Η πτυχή ασφάλειας είναι επίσης ένας παράγοντας - δεν θα υπάρξουν περισσότερα ατυχήματα λόγω των κουρασμένων οδηγών, της έλλειψης εξοικείωσης με τις τοπικές συνθήκες ή μιας υπερβολικά μεγάλης ποσότητας μπύρας στη στάση του μεσημεριανού. Για τους άρρωστους ή ηλικιωμένους που δεν αισθάνονται πλέον πίσω από το τιμόνι, μετατρέποντας την οδήγηση σε έναν υπολογιστή ανοίγει ξανά την επιλογή να πάρει καν ένα οδικό ταξίδι όπου δεν υπήρχε πριν.

Υπάρχουν κάποια οφέλη για την απώλεια του παραδοσιακού οδικού ταξιδιού; Αυτό εξαρτάται από εσάς να αποφασίσετε. Όπως είναι πιθανόν αναπόφευκτο, θα ήταν σκόπιμο να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία που διαρκεί.

Μέσα σε μια ή δύο γενιές, τα τιμόνια και τα πεντάλ γκαζιού θα φαίνονται πιθανότατα ένα περίεργο λείψανο από το παρελθόν, ως παρωχημένο όπως οι δισκέτες και τα ραδιόφωνα τρανζίστορ που κάνουν σήμερα.