Τι μπορείτε να περιμένετε από τουαλέτες στη Σουηδία

Πώς να "Κάνετε την επιχείρησή σας" στη Σουηδία

Ξέρετε ότι αργότερα ή αργότερα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μπάνιο στη Σουηδία . Αλλά πολλές φορές, οι ξένες τουαλέτες είναι διαφορετικές από αυτές που μπορεί να συνηθίσετε. Μπορεί να θέλετε να βουρτσίζετε μερικές συμβουλές για το μπάνιο πριν το πρώτο ταξίδι σας στην τουαλέτα στη Σουηδία.

Πλεονεκτήματα σχετικά με τη χρήση τουαλετών στη Σουηδία

Οι τουαλέτες στη Σουηδία είναι μοντέρνες και μερικές φορές διασκεδάζουν τα σκανδιναβικά σχέδια για να σας κρατήσουν διασκεδαστικά. Υπάρχουν πολλές δημόσιες τουαλέτες κοντά σε δημοφιλή αξιοθέατα, τα οποία είναι εύκολα προσβάσιμα από τους τουρίστες.

(Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα της Στοκχόλμης.) Οι δημόσιες τουαλέτες στη Σουηδία είναι επίσης αυτοκαθαριζόμενες (περιστρεφόμενες καθιστικές τουαλέτες) ή καθαρίζονται με το χέρι σε τακτική βάση, ειδικά οι τουαλέτες στα εμπορικά κέντρα και τα καθιστικά εστιατόρια, έτσι δεν έχετε ποτέ να ανησυχείτε για μια βρώμικη κατάσταση όταν πηγαίνετε να κάνετε την επιχείρησή σας. Ευτυχώς, η Σουηδία δεν έχει πολλές τουαλέτες.

Μειονεκτήματα σχετικά με τη χρήση τουαλετών στη Σουηδία

Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα στη χρήση του δημόσιου μπάνιου στη Σουηδία είναι ότι μπορεί να είναι πολύ ακριβό. Όταν εισέλθετε, ίσως χρειαστεί να πληρώσετε δύο με πέντε Κρόνα (περίπου 25 έως 50 σεντς σε δολάρια ΗΠΑ) - και πρέπει να είναι σε ακριβή αλλαγή, η οποία μπορεί να είναι λίγο ενοχλητική. Αυτά τα δοχεία αμοιβής ανά χρήση δεν είναι ακριβά, αλλά μπορούν να αποτελέσουν έκπληξη για τους ταξιδιώτες. Με αυτό το πνεύμα, είναι έξυπνο να μεταφέρετε κέρματα μόνο σε περίπτωση που χρειαστεί να πάρετε ένα μπάνιο. Όπως και οπουδήποτε αλλού, οι τουαλέτες στα σουηδικά αεροδρόμια και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς μπορεί να είναι δύσοσμα και μάλλον ανθυγιεινές.

Αν μπορείτε, περιμένετε να χρησιμοποιήσετε το δοχείο μέχρι να φτάσετε στο ξενοδοχείο σας στη Σουηδία.

Εύρεση τουαλετών στη Σουηδία

Όλες οι τουαλέτες στη Σκανδιναβία δείχνουν το σύμβολο για τουαλέτες κυρίες και γυναίκες, ώστε να είναι εύκολο να εντοπιστούν. Δεδομένου ότι οι δημόσιες τουαλέτες στη Σουηδία τείνουν να κοστίζουν κάτι, οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τουαλέτες στα εστιατόρια.

Αυτά σε χώρους γρήγορου φαγητού τώρα σας χρεώνουν και κάποιοι άλλοι έχουν κλειδαριές για να κρατήσουν τους ανθρώπους που δεν είναι φιλοξενούμενοι. Απλά ρωτήστε τον σερβιτόρο σας για τον κωδικό κλειδώματος του μπάνιου. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι κοινή ευγένεια να πληρώσετε για κάτι - είτε πρόκειται για ένα μικρό αντικείμενο είτε για ένα ποτό - προτού ζητήσετε να χρησιμοποιήσετε το μπάνιο.

Και σε όλους τους τύπους εκεί έξω: Μην χρησιμοποιείτε θάμνο ή δέντρο για την γρήγορη επιχείρησή σας. Στη Σκανδιναβία, αυτό μπορεί να σας κερδίσει γρήγορα ένα πρόστιμο. Επιπλέον, είναι ασέβεια και δεν υπάρχει καμία τουριστική ή τοπική ανάγκη να το δούμε αυτό.

Εάν προσπαθείτε να ταξιδέψετε σε άλλες σκανδιναβικές χώρες - όπως η Φινλανδία και η Ισλανδία - ίσως θελήσετε να ελέγξετε και την εθιμοτυπία του μπάνιου σας. Μπορεί να διαφέρει λίγο από τη Σουηδία.