Ωχ! Τι να κάνετε όταν το μασάζ σας πονάει

Έχετε ποτέ ησυχία όταν ένα μασάζ σας προκαλεί πόνο; Σύμφωνα με την έκθεση της Coyle Hospitality για τους καταναλωτές σπα, το 40% των ανθρώπων δήλωσε ότι η χειρότερη εμπειρία τους σε ένα σπα ήταν πόνο. Ωχ! Αυτός είναι ένας μεγάλος αριθμός για έναν τόπο που υποτίθεται ότι θα σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα.

Γιατί αυτό? Πρώτον, υπάρχουν πολλοί άπειροι άνθρωποι που παίρνουν μασάζ. Βρίσκονται στο σπα για πρώτη φορά , ίσως με ένα πιστοποιητικό δώρου spa.

Δεν ξέρουν τι να περιμένουν ή τι μασάζ υποτίθεται ότι αισθάνεται όπως. Δεν είναι σίγουροι για τον εαυτό τους προτού πάνε ποτέ στο τραπέζι μασάζ.

Και όταν ο θεραπευτής μασάζ πάει λίγο βαθιά γι 'αυτούς, νομίζουν ότι ο θεραπευτής είναι ο "ειδικός" και ξέρει τι κάνουν. Δεν θέλουν να πουν τίποτα επειδή αισθάνεται κρίσιμη - "Hey! Δεν μου αρέσει αυτό που κάνεις!" Ακόμη και όταν ο θεραπευτής ρωτάει "πώς είναι η πίεση;" απαντούν, "είναι εντάξει". Αυτό που πραγματικά σημαίνουν είναι "Μπορώ να αντέξω αυτό για μια ώρα."

Ένας καλός θεραπευτής μασάζ μπορεί να διαβάσει τη γλώσσα του σώματός σας, αλλά δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σας. Ένα μασάζ είναι μια θεραπευτική συνεργασία, οπότε αν κάτι πονάει ή δεν είναι ευχάριστο, πρέπει να μιλήσετε. Αν η συνολική πίεση είναι πολύ βαθιά, απλά πείτε, "Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε λίγο λιγότερη πίεση;" Εάν συνολικά είναι ωραία, αλλά φτάνουν σε ένα σημείο που είναι πιο τρυφερό από το συνηθισμένο, πείτε κάτι σαν, "αυτό είναι λίγο περισσότερο από το σώμα μου μπορεί να πάρει εκεί." Όλοι είναι διαφορετικοί και πρέπει να σέβεσαι τι είναι σωστό για σένα.

Υπάρχει επίσης μια διαφορά μεταξύ του "καλού" και του "κακού" πόνου. Για αρχάριους, το μασάζ δεν πρέπει να είναι επώδυνο. Εξακολουθείτε να γνωρίζετε το σώμα σας και τι σας αρέσει. Αλλά μερικές φορές οι θεραπευτές θα πάνε βαθύτερα για να πάρουν ένα μυ για να απελευθερώσουν. Μπορεί να είναι λίγο άβολα στο βραχυχρόνιο - όχι πολύ πόνο, αλλά έντονο - αλλά αισθάνεστε πολύ καλύτερα μετά.

Τέλος, μερικοί άνθρωποι αναμένουν πάρα πολύ από ένα μασάζ. Ένας επισκέπτης σκληρός ως βράχος θέλει ένα θαύμα μιας ώρας και συνεχίζει να λέει στον θεράποντα να χρησιμοποιήσει μεγαλύτερη πίεση. Σε πηγαίνει ο θεραπευτής με έναν αγκώνα! "Είναι αρκετά βαθιά για σένα;"

Το μασάζ είναι πιο επιτυχημένο όταν το παίρνετε τακτικά, έτσι ώστε ο μυϊκός ιστός μαθαίνει πώς να χαλαρώνει και να ανταποκρίνεται στην αφή. Αλλά σύμφωνα με την ίδια μελέτη, μόνο το 60% των ερωτηθέντων παίρνει μόνο ένα έως τέσσερα μασάζ το χρόνο. Μερικά μασάζ ετησίως απλά δεν αρκούν για να ανατρέψουν όλη τη χρόνια ένταση που οι περισσότεροι από εμάς κατέχουν.

Αν πάρετε δύο μασάζ το μήνα, θα είστε σε μια ελίτ ομάδα - μόλις το 4% των ερωτηθέντων - που λαμβάνουν περισσότερα από 20 μασάζ το χρόνο. Στη συνέχεια, εάν αισθανθείτε μια μικρή ταλαιπωρία στο τραπέζι, θα ξέρετε ότι είστε υπεύθυνος. Και μπορείτε να τους πείτε να αποφεύγουν οποιαδήποτε στιγμή θέλετε.