Χρησιμοποιώντας τη δημόσια διαμετακόμιση μεταξύ του αεροδρομίου JFK και του Μανχάταν

Οι οικονομικοί ταξιδιώτες που δεν φοβούνται να μεταφέρουν τις δικές τους αποσκευές θα βρουν το AirTrain JFK μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στις εκτεταμένες προσφορές δημόσιας διαμετακόμισης της Νέας Υόρκης. Για 7,75 δολάρια και σε περίπου μία ώρα, οι επισκέπτες μπορούν να το κάνουν μεταξύ του JFK και του Μανχάταν.

Πρέπει να γνωρίζετε το JFK AirTrain

Το AirTrain JFK απαιτεί μεταφορά σε μετρό ή τρένο για να φτάσετε στο Μανχάταν. Το AirTrain δεν ταξιδεύει απευθείας στο Μανχάταν.

Το AirTrain JFK, το οποίο εκμεταλλεύεται η Λιμενική Αρχή της NY & NJ, προσφέρει υπηρεσία από την JFK σε υπόγειες / τρένες που συνδέονται με το Μανχάταν. Ήμασταν περίεργοι για το πόσο εύκολο θα ήταν να το χρησιμοποιήσετε, καθώς το λεωφορείο από το LaGuardia στο Μανχάταν φαίνεται εύκολο, μέχρι να καταλάβετε πόσο δύσκολο είναι να πάρετε μια MetroCard στο αεροδρόμιο LaGuardia, καθώς και να μάθετε ποιο λεωφορείο θα έπιασε.

Μετά την έξοδο από την πτήση μας ακολουθήσαμε πινακίδες προς τη μεταφορά εδάφους και την απαίτηση αποσκευών. Ήμασταν ευχάριστα έκπληκτοι να δούμε ένα σήμα AirTrain, με ένα βέλος να μας δείχνει έξω. Δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις πινακίδες, οδηγήσαμε γύρω από ένα κτίριο και με ένα ασανσέρ στην είσοδο του AirTrain. (Τα σήματα AirTrain τοποθετήθηκαν αρκετά κοντά και κατέστησαν εύκολη την περίπλοκη πλοήγηση, αλλά παρακολουθήστε τις πινακίδες.)

Υπάρχουν τρία δρομολόγια AirTrain και το αεροπλάνο AirTrain που φθάνει ανακοινώνει τη διαδρομή του με σαφήνεια και δυναμισμό, οπότε απλά ακούστε να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει το σωστό τρένο.

Η διαδρομή του τερματικού αερογραμμών (Inner Loop) προσφέρει δωρεάν υπηρεσία μεταξύ των διαφόρων τερματικών. Οι διαδρομές του Howard Beach (A) και του σταθμού Jamaica (D) περιστρέφουν τους τερματικούς σταθμούς στην αντίθετη κατεύθυνση, σταματώντας ταυτόχρονα στο σταθμό C / Federal Circle. Η διαδρομή σταθμού Τζαμάικα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόσβαση στο τρένο Ε και στο LIRR στο σταθμό της Τζαμάικα (2η έως τελευταία στάση στο σταθμό E στα Queens).

Το LIRR (Long Island Railroad) είναι λίγο πιο ακριβό, αλλά πιο εύκολο για να φτάσετε στο σταθμό Penn στο Μανχάταν, πιο γρήγορα και ίσως πιο άνετα.

Φροντίστε να αφήσετε τον εαυτό σας 90-120 λεπτά για να κάνετε το ταξίδι στο JFK από το Μανχάταν, ιδιαίτερα σε ώρα αιχμής. Θα πρέπει επίσης να είστε βέβαιος να ελέγξετε τον δικτυακό τόπο της MTA για τυχόν ζητήματα σιδηροδρομικών υπηρεσιών που ενδέχεται να επηρεάσουν το ταξίδι σας. Εάν παίρνετε το τρένο Α προς το AirTrain από το Μανχάταν (ή το Μπρούκλιν), βεβαιωθείτε ότι έχετε επιβιβαστεί σε ένα σημείο για το Far Rockaway ή το Rockaway Park. Το A to Ozone Park / Lefferts Blvd δεν συνδέεται με το AirTrain.

Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και λεπτομέρειες

Το AirTrain είναι προσιτό ($ 7.75 στίχους ~ $ 45 ταξί) και είναι αποτελεσματικό - 35 λεπτά μεταξύ του σταθμού JFK & Penn (χρησιμοποιώντας LIRR).

Αντίθετα, πρέπει να μεταφέρετε τις δικές σας αποσκευές (και αυτό μπορεί να απαιτεί τη μεταφορά σκαλοπατιών). Δεν είναι πάντα μια μεγάλη αξία για οικογένειες και ομάδες. Τέλος, θα πρέπει να μεταφερθείτε στο μετρό ή στο LIRR για να μπείτε στο Μανχάταν.

Στο Federal Circle (C), οι αναβάτες μπορούν να μεταφέρουν μεταξύ των αμαξοστοιχιών για το σταθμό Howard Beach (A) & Jamaica (D).

Ο σταθμός C προσφέρει επίσης πρόσβαση σε λεωφορεία του ξενοδοχείου και υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων. Ο σταθμός B (Lefferts Blvd) στη διαδρομή Howard Beach επιτρέπει την πρόσβαση σε χώρο στάθμευσης για τους εργαζόμενους και τους εργαζόμενους.

Τα σήματα αποστέλλονται για μεταφορά μεταξύ της AirTrain & Subway / LIRR στο Howard Beach και στο σταθμό της Τζαμάικα. Τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης MetroCard διατίθενται λίγο πριν την έξοδο του AirTrain στην παραλία Τζαμάικα / Χάουαρντ.

Ερχόμενοι από την JFK, πληρώστε για την AirTrain κατά την έξοδο. Πηγαίνοντας στο JFK, πληρώστε για την AirTrain στην είσοδο.