Πώς να γιορτάσετε ένα Πουέρτο Ρίκο Ευχαριστιών

Ευχαριστιών δείπνο με λατινική Twist

Η ημέρα των ευχαριστιών είναι μία από τις πιο αμερικανικές διακοπές και, ως Αμερικανοί πολίτες, οι Puerto Ricans υιοθέτησαν μερικά από τα έθιμα και τις παραδόσεις αυτής της ετήσιας γιορτής.

Πολλές από τις διακοπές των Ευχαριστιών γιορτάζονται στο Πουέρτο Ρίκο με τον ίδιο τρόπο όπως και στις Πολιτείες: Οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι κλειστές, τα μέλη της οικογένειας συγκεντρώνονται, υπάρχει μια γελοία ποσότητα φαγητού και οι άνθρωποι πάνε να ψωνίζουν την «Μαύρη Παρασκευή» την ημέρα μετά.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη διαφορά στην παραδοσιακή αμερικανική ημέρα των ευχαριστιών και το είδος που θα βρείτε στο νησί είναι το φαγητό. Συνδυάζοντας τις κλασικές αμερικανικές παραδόσεις των Ευχαριστιών με τις γεύσεις από τη λατινοαμερικανική κληρονομιά του Πουέρτο Ρίκο, μπορείτε να περιμένετε αγαπημένα καρυκεύματα όπως η γαλοπούλα, και ακόμη και ντύσιμο σε γεύμα ευχαριστιών του Πουέρτο Ρίκο.

Ξεκινώντας τη γιορτή των Ευχαριστιών του Πουέρτο Ρίκο

Σε αντίθεση με τις περισσότερες ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες, η Πορτογαλική Ευχαριστία ξεκινά με την εξυπηρέτηση ενός μοναδικού ορεκτικού νησιού: παραδοσιακές λατινικές λεύκες, ένα είδος μεγάλης μπανάνας.

Τα περισσότερα γεύματα από το Πουέρτο Ρίκο ξεκινούν με κάποιο είδος πιάτου, αλλά για ειδικές περιπτώσεις, μερικές οικογένειες από το Πουέρτο Ρίκο θα κάνουν κάτι που ονομάζεται guineos en escabeche ή μαρμελάδες μπανάνες. Με πράσινες μπανάνες που ρίχνονται με σοταρισμένα κρεμμύδια, πράσινες ελιές, ελαιόλαδο και ξύδι σε συνδυασμό με αρωματικά βότανα όπως ρίγανη και φύλλα δάφνης, το πιάτο αυτό επίσης συνήθως σερβίρεται στα γενέθλια.

Ούτε ο εορτασμός του Πουέρτο Ρίκετ είναι πλήρης, χωρίς να ξεχνάει , ένας άλλος βασιλιάς με βάση την κοινότητα της Κεντρικής Αμερικής και της Καραϊβικής, που έχει γούστο εντελώς διαφορετικό από τον γκουϊνέο και το άσβεσέ . Για τις τελεστές, οι λεμονιές είναι κομμένες σε φέτες και στη συνέχεια βαθιά τηγανητές έως τραγανές και χρυσαφένιες. Για επιπλέον γεύση, μπορούν πρώτα να βυθιστούν σε σκόρδο ή να σερβιριστούν με σάλτσα βύνης σκόρδου.

Το κύριο μάθημα: Τουρκία, Μοφόνγκο και άλλες πλευρές

Η ημέρα των ευχαριστιών είναι για τη γαλοπούλα, ακόμη και στο Πουέρτο Ρίκο, αλλά η γαλοπούλα μαγειρεύεται λίγο διαφορετικά στο νησί. Μια μέθοδος είναι γνωστή ως pavochón, η οποία περιλαμβάνει το ψήσιμο μιας γαλοπούλας ή ενός μεγάλου κοτόπουλου που έχει ωριμάσει με σκόρδο, ρίγανη και adobo (μείγμα ισπανικής πάπρικας).

Άλλες φορές, η γαλοπούλα είναι γεμισμένη με mofongo , ένα πιάτο πιάτο συχνά θεωρείται το πιο δημοφιλές στο νησί. Το Mofongo είναι φτιαγμένο με τηγανητά και πλυμένα πράσινα plantains, πολτοποιημένο σκόρδο και τραγανά κομμάτια τηγανισμένου χοιρινού κρέατος που ονομάζεται chicharrón.

Όπως και με την Αμερικανική ημέρα των ευχαριστιών, το γεύμα από το Πουέρτο Ρίκο είναι πλήρες με διάφορες ειδικές πλευρές, όπως γέμιση από μοσχάρι γαλοπούλας, μοσχοκίτρινο λουκάνικο και αρροζέλι , ρύζι και φασόλια. Άλλα γευστικά πιάτα περιλαμβάνουν αλκαπούρια (φουντούκια), coquito και σαλάτα πατάτας Πουέρτο Ρίκο.

Επιδόρπιο και η συνέχεια της γιορτής

Αντί για την παραδοσιακή αμερικανική πίτα κολοκύθας, οι Πουέρτο Ριχάν συνήθως τελειώνουν το γεύμα τους με τις ευχαριστίες με το tembleque , μια κρέμα καρύδας με επικάλυψη κανέλας. Ένα άλλο αγαπημένο είναι το dulce de leche που μοιάζει με κρέμα γάλακτος, το οποίο παρασκευάζεται από καραμελωμένο γάλα, το οποίο μερικές φορές είναι καρυκευμένο με μπαχαρικά κολοκύθας για να προσθέσει μια παραδοσιακή αμερικανική πινελιά στο πιάτο.

Οι Puerto Ricans επιθυμούν να χαλαρώσουν μετά από μια βαριά γιορτή και θα βρείτε πολλούς κατοίκους του νησιού στην παραλία, νωρίς το απόγευμα, απολαμβάνοντας τον ήλιο. Οι οικογένειες συνήθως παραμένουν μαζί καθ 'όλη τη διάρκεια του βράδυ, συχνά πηγαίνοντας στις πωλήσεις της Μαύρης Παρασκευής μαζί το επόμενο πρωί. Πολλές οικογένειες έχουν επίσης την ευκαιρία να αρχίσουν να διακοσμούν τα Χριστούγεννα με τοποθέτηση και φωτισμό των δέντρων τους, ενώ όλοι συγκεντρώθηκαν για τις διακοπές.

Αυτό συμβαίνει επειδή η ημέρα των ευχαριστιών ξεκινά επίσημα την εποχή των Χριστουγέννων στο Πουέρτο Ρίκο, μια υπέροχη εποχή του χρόνου στο νησί. Εάν επισκέπτεστε το Πουέρτο Ρίκο στα τέλη Νοεμβρίου και στις αρχές Δεκεμβρίου, μπορείτε να περιμένετε να δείτε φώτα που εμφανίζονται στα καταστήματα και τα σπίτια, καθώς και μια ποικιλία από ειδικές εκδηλώσεις διακοπών που συμβαίνουν καθ 'όλη τη διάρκεια του μήνα.