Οι καλύτεροι τρόποι να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στο Πουέρτο Ρίκο

Στο Πουέρτο Ρίκο, η γενική συναίνεση της εποχής των Χριστουγέννων είναι ότι δεν είναι τόσο ένα σπριντ όσο ένας μαραθώνιος. Οι αργίες αρχίζουν ήδη από τον Νοέμβριο και μπορούν να συνεχιστούν στα μέσα Ιανουαρίου. Αυτό το είδος απόλαυσης ξεπερνά κατά πολύ τις 12 Ημέρες των Χριστουγέννων και περιλαμβάνει μερικές υπέροχες παραδόσεις του νησιού. Έτσι, αν θέλετε να μπείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων , το στυλ του Πουέρτο Ρίκο, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Πώς να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα στο Πουέρτο Ρίκο

  1. Παρακολουθήστε μια Misa de Aguinaldo
    Από τις 15-24 Δεκεμβρίου, οι εκκλησίες διεξάγουν misas de aguinaldo , μάζες που πραγματοποιούνται κάθε πρωί την αυγή και χαρακτηρίζουν το τραγούδι των αγουϊνάνδο , λαϊκό είδος της μουσικής των Χριστουγέννων που τραγουδιόταν σε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής και φυσικά του Πουέρτο Ρίκο.

  2. Πιάσε μια Parranda
    Μια parranda είναι η τοπική μετάφραση των carolers, που θα ταξιδέψουν γύρω από τη γειτονιά τους τραγουδώντας aguinaldos. Ο Parrandas μπορεί να ακουστεί ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου και συνήθως μπορεί να βρεθεί ακόμα στις αρχές Ιανουαρίου.

  3. Γιορτάστε την Nochebuena
    Η παραμονή των Χριστουγέννων για τα περισσότερα Πουέρτο Ριχάν. Αυτό συμβαίνει όταν σερβίρεται ένα τυπικό δείπνο των Χριστουγέννων στο Πουέρτο Ρίκο, που αποτελείται από lechón (ψητό χοιρινό κρέας), παστέλ (patties) και arroz con gandules (ρύζι και φασόλια). Το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο είναι tembleque , το οποίο είναι ένα είδος κρέμας που γίνεται με καρύδα, άμυλο καλαμποκιού, βανίλια και κανέλα. Αντί για eggnog, coquito , ή καρύδας nog σερβίρεται. Μετά το δείπνο, πολλοί Puerto Ricans παρευρίσκονται σε μια μεσάνυχτα μάζα γνωστή ως Misa de Gallo ή "Mass of Rooster", όπου μπορείτε να πάρετε μια ζωντανή ανανέωση της σκηνής της γέννησης.

  1. Φάτε τα σταφύλια σας Πρωτοχρονιά στο Πουέρτο Ρίκο καλείται κατάλληλα Año Viejo , ή "Παλαιό Έτος", και είναι μια διασκεδαστική στιγμή να είστε έξω? τα πυροτεχνήματα, τα αυτοκίνητα ψαρέματος και η κακοφωνία της γιορτής μπορούν να ακουστούν παντού. Κατά τη διάρκεια των μεσάνυχτων, η τοπική παράδοση απαιτεί να φάτε 12 σταφύλια για τύχη. Θα βρείτε επίσης κάποιους ανθρώπους να πασπαλίζουν ζάχαρη έξω από το σπίτι τους για καλή τύχη ή να ρίχνουν έναν κουβά με νερό από το παράθυρο για να εκδιώξουν όλα τα αρνητικά του παλιού έτους και ετοιμαστείτε για ένα νέο ξεκίνημα. Όσο για το πού θα είναι όταν το ρολόι χτυπά 12, κατευθυνθείτε στο Συνεδριακό Κέντρο του Πουέρτο Ρίκο για ένα θεαματικό show fireworks.

  1. Συλλέξτε χόρτο για τις καμήλες
    Πριν από την τελευταία βόλτα των διακοπών, το βράδυ πριν από την Ημέρα των Τριών Βασιλέων , τα παιδιά του Πουέρτο Ρίκο συγκεντρώνουν χόρτο και το τοποθετούν σε ένα κουτί κάτω από τα κρεβάτια τους για τις Καμήλες των Τριών Βασιλέων. Παρόμοια με τα καρότα που απομένουν για την παράδοση των ταράνδων στις ΗΠΑ, μόνο οι καμήλες δίνουν "απολαύσεις", καθώς δεν προσφέρονται στους βασιλιάδες ένα πιάτο μπισκότων ή ένα ποτήρι γάλα.

  2. Γιορτάστε την Ημέρα των Τριών Βασιλέων
    Το μεγάλο φινάλε της σεζόν για το μεγαλύτερο μέρος του νησιού γιόρτασε στις 6 Ιανουαρίου. Αυτή η μέρα είναι γνωστή ως El Día de Los Tres Reyes Μάγος , ή "Τρεις βασιλιάδες". Οι ντόπιοι αποχαιρετούν τα Χριστούγεννα με μια μεγάλη γιορτή στο Σαν Χουάν και τα παιδιά καλούνται να επισκεφθούν το αρχοντικό του κυβερνήτη La Fortaleza για να λάβουν δωρεάν δώρα.