Πόσο ασφαλές είναι το Πουέρτο Ρίκο για τους τουρίστες;

Όσον αφορά τον τουρισμό, η Καραϊβική είναι ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς στον πλανήτη. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε απολύτως τίποτα να ανησυχείτε όταν επισκέπτεστε το Πουέρτο Ρίκο ; Οχι ακριβώς; μετά από όλα, κανένα μέρος στη γη δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά σας. Αλλά εδώ είναι μερικές συνηθισμένες ερωτήσεις που θα σας κρατήσουν λίγο πιο ενημερωμένο για να μείνετε ασφαλείς και να απολαύσετε διακοπές χωρίς ανησυχία στο νησί.

Το έγκλημα στο Πουέρτο Ρίκο καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από το εμπόριο ναρκωτικών το οποίο είναι διαδεδομένο σε όλη την Καραϊβική.

Νησιά όπως το Πουέρτο Ρίκο είναι pit-stops μεταξύ της Νότιας Αμερικής και των ΗΠΑ Τα σύνορα του Πουέρτο Ρίκο είναι ανοικτά σε πολλά μικρά, ιδιωτικά αεροπλάνα ναύλωσης, καθώς και πλοία που μεταφέρουν παράνομο φορτίο στο βορρά. Φυσικά, τα ναρκωτικά βρουν το δρόμο τους και στο νησί, και παρόλο που τόσο το FBI όσο και το DEA έχουν γραφεία στο Πουέρτο Ρίκο, τα ναρκωτικά παραμένουν ένα μεγάλο πρόβλημα.

Τι σημαίνει αυτό για εσένα, τον τουρίστα; Ενώ υπάρχουν εδώ περιστατικά βίαιων εγκλημάτων, το πιο συνηθισμένο έγκλημα που επηρεάζει τους τουρίστες είναι η κλοπή και η κλοπή. Ακολουθούν ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποφύγετε αυτούς τους κοινούς κινδύνους:

Η εργασία 911;

Yup, το 911 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως και στις ΗΠΑ (δεδομένου ότι είναι μέρος των ΗΠΑ). Επιπλέον, εδώ είναι μερικοί άλλοι χρήσιμοι αριθμοί:

Πόσο ασφαλές είναι να βγούμε τη νύχτα;

Τα περισσότερα από τα κλαμπ, τα μπαρ και τα σαλόνια στο San Juan βρίσκονται κατά μήκος της τουριστικής διαδρομής και είναι αρκετά ασφαλή. Μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος της οδού Fortaleza στο Old San Juan στις 3 το πρωί και να είστε εντάξει. Ωστόσο, στο Old San Juan, θα θέλετε να αποφύγετε τη γειτονιά La Perla (δίπλα στο El Morro) και πολλά από τα Puerta de Tierra (πέρα από τα ξενοδοχεία) τη νύχτα. Ένα άλλο μέρος για να μείνετε μακριά είναι η παραλία, η οποία είναι απροστάτευτη, σκοτεινή και σίγουρα δεν αξίζει τον περίπατο με τα φεγγάρια. Τα Culebra και Vieques θεωρούνται ασφαλή, ειδικά το Culebra, το οποίο είναι αρκετά μικρό που το έγκλημα είναι μια πραγματική σπανιότητα. Όσο για το υπόλοιπο Πουέρτο Ρίκο, αφήστε την κοινή λογική σας να σας καθοδηγήσει. Αυτό είναι ένα ασφαλές μέρος για να είναι, αλλά δεν υπάρχει ανάγκη να δικαστεί ο κίνδυνος.

Είναι ασφαλές για τους απλούς ταξιδιώτες; Γυναίκες ταξιδιώτες; Φιλικοί ταξιδιώτες;

Το Πουέρτο Ρίκο είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, και η γειτονιά του Ocean Park, συγκεκριμένα, διαθέτει διαμονή με πρωινό και γεύματα.

Απλές γυναίκες πρέπει προφανώς να λάβουν υπόψη τις βασικές προφυλάξεις, αλλά το Πουέρτο Ρίκο δεν είναι λιγότερο ασφαλές από τα άλλα νησιά της Καραϊβικής για γυναίκες τουρίστες.

Τι είδους κίνδυνοι για την υγεία θα πρέπει να ανησυχώ;

Ευτυχώς, αυτό δεν αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τους ταξιδιώτες στο Πουέρτο Ρίκο. Δεν χρειάζεται να πάρετε εμβολιασμούς ή άλλα είδη πυροβολισμών για να έρθετε στο νησί. Το φαγητό είναι ήπιο (χωρίς μπαχαρικά) και καθαρό, οπότε η ασθένεια του στομάχου δεν είναι κάτι που πρέπει να ανησυχείς.

Πόσο ασφαλείς είναι οι δημόσιες μεταφορές;

Περισσότερα καλά νέα! Τα ταξί, τα λεωφορεία, τα πορθμεία, το Tren Urbano ή το Urban Train και το públicos είναι όλα ασφαλή, καθαρά και αξιόπιστα στο Πουέρτο Ρίκο.