Οι 8 καλύτεροι προορισμοί Rafting Whitewater στον κόσμο

Το rafting του Whitewater παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα περιπέτειας σε ολόκληρο τον κόσμο και για καλό λόγο. Όχι μόνο επιτρέπει στους ταξιδιώτες να επισκέπτονται μοναδικούς, και συχνά εκπληκτικά όμορφο, προορισμούς, παρέχει αρκετά μια αδρεναλίνη βιασύνη κατά μήκος του τρόπου επίσης. Δεν υπάρχει τίποτα σαν να σπεύδουν ένα turbulent ποταμό, ενώ καταπληκτικά τοπία αναβοσβήνουν κατά μήκος της ακτής. Πολλοί προορισμοί ράφτινγκ μπορούν να προσφέρουν στους επισκέπτες μια ποιοτική εμπειρία, αλλά όπως ίσως περιμένετε, δεν είναι όλοι δημιουργημένοι ίσοι.

Εδώ είναι οκτώ από τους καλύτερους προορισμούς rafting σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι είναι εγγυημένοι ότι παρέχουν αναμνήσεις για να διαρκέσουν μια ζωή.

Ποταμός Κολοράντο (ΗΠΑ)

Καμία λίστα με τους προορισμούς του Whitewater θα μπορούσε ενδεχομένως να ολοκληρωθεί χωρίς να αναφερθεί ο ποταμός Κολοράντο στις ΗΠΑ. Αυτή η περίφημη πλωτή οδό περιπλανιέται για περισσότερα από 277 μίλια μέσω της βόρειας Αριζόνα, με το πιο διάσημο τέντωμα να διασχίζει το εικονικό Grand Canyon. Οι ταξιδιώτες μπορούν να περάσουν τόσο λίγη όσο μια μέρα που τρέχει τα ταχεία εκεί, αλλά για να πάρει την πλήρη εμπειρία περισσότερο από δύο εβδομάδες απαιτείται. Αυτή είναι η πεμπτουσία εμπειρία whitewater rafting και ένα ταξίδι μιας ζωής που δεν πρέπει να χάσετε.

Ποταμός Zambezi (Ζιμπάμπουε)

Ο καλύτερος προορισμός λευκής θάλασσας στην Αφρική είναι χωρίς αμφιβολία ο ποταμός Zambezi στη Ζιμπάμπουε. Ξεκινώντας ακριβώς κάτω από τα 360 πόδια (110 μέτρα) Victoria Falls το ποτάμι προσφέρει Class IV και V ταχεία που πρέπει να θεωρηθεί ότι πιστεύεται.

Συνολικά, υπάρχουν 23 εκρήξεις σε μια έκταση 15 χιλιομέτρων (24 χιλιόμετρα) που είναι μεταξύ των πιο συναρπαστικών εμπειριών από το λευκό νερό που βρίσκονται οπουδήποτε στον πλανήτη. Οι επισκέπτες με αιχμηρές βλέψεις ίσως εντοπίσουν ακόμη και τους ιπποπόταμους και τους κροκόδειλους κατά μήκος του δρόμου.

Ρίο Ουπανό (Ισημερινός)

Πυκνό τροπικό δάσος που γεμίζει με τις γραμμές ζωής τις όχθες του Río Upano στο Εκουαδόρ, το οποίο προσφέρει στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να βιώσουν πειράματα Class IV σε ένα παρθένο περιβάλλον.

Ο ποταμός περιπλανιέται μέσα από στενά φαράγγια, όπως το απίστευτο φαράγγι Namangosa, όπου βραχώδεις βράχοι ανεβαίνουν ψηλά, ενώ καταπληκτικοί καταρράκτες πέφτουν στον ποταμό πολύ πιο κάτω. Είναι ένα απίστευτο σκηνικό, και το rafting μέσα από αυτό είναι ο μόνος τρόπος για να βιώσετε πραγματικά την τοποθεσία.

Ποταμός Pacuare (Cosa Rica)

Με τρία απίστευτα τμήματα λευκού νερού και 38 ξεχωριστά ρέματα, απλωμένα πάνω από 67 μίλια, ο ποταμός Pacuare στην Κόστα Ρίκα έχει πολλά να προσφέρει ταξιδιώτες περιπέτειας. Τα κυλιόμενα νερά παρέχουν τάξεις ΙΙΙ και IV που τρέχουν από πλούσια τροπικά δάση γεμάτα με πολύχρωμα πουλιά, περίεργους πιθήκους και ατελείωτες οσελότ, ενώ τα κοντινά βουνά Talamanca οριοθετούν τον ορίζοντα. Διατίθενται μονοήμερες και διήμερες εκδρομές, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν πραγματικά ένα από τα καλύτερα ποτάμια ράφτινγκ στον κόσμο σε όλη του τη δόξα.

Middle Fork, Salmon River (ΗΠΑ)

Το Middle Fork του ποταμού σολομού, που βρίσκεται στο Αϊντάχο, είναι ένας άλλος ποταμός που φημίζεται για τις φανταστικές του ευκαιρίες rafting. Το τοπίο κατά μήκος της υδάτινης οδού δεν είναι καθόλου εντυπωσιακό, με κορυφές με χιονοστιβάδα που φτάνουν ψηλά πάνω από το κεφάλι, και φαράγγια γρανίτη και πυκνά δάση που πλαισιώνουν τις όχθες του για 100 θεαματικά μίλια (160 χλμ.).

Το Rapids κατά μήκος του Middle Fork μπορεί να φτάσει τόσο ψηλά όσο και στην κατηγορία IV, καθιστώντας αυτό όχι μόνο ένα όμορφο μέρος για να κουπί, αλλά και ένα γεμάτο με τμήματα που προκαλούν αδρεναλίνη. Αυτός είναι ένας αληθινός κλασικός προορισμός ράφτινγκ που δεν πρέπει να χάσετε.

Magpie River (Καναδάς)

Ο Καναδάς φιλοξενεί διάφορους εξαιρετικούς προορισμούς για rafting σε λευκό νερό, αλλά ο ποταμός Magpie στην ανατολική επαρχία του Κεμπέκ μπορεί να είναι ο καλύτερος. Η περιπέτεια ξεκινά με μια πτήση αεροπλάνου με πλωτήρα μέχρι τη λίμνη Magpie, η οποία ακολουθεί μια κατάβαση 6 έως 8 ημερών του ίδιου του ποταμού. Στην πορεία, οι ταξιδιώτες θα περάσουν από απομακρυσμένα πευκοδάση σχεδόν ανέγγιχτα από τον άνθρωπο, δεδομένου ότι παίρνουν ράφια κατηγορίας V που θα τα δοκιμάσουν τόσο σωματικά όσο και διανοητικά. Τη νύχτα θα κατασκηνώσουν κάτω από τα αστέρια και θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα εκπληκτικά βόρεια φώτα σε όλη τους τη δόξα.

Ποταμός Futaleufú (Χιλή)

Λίγα μέρη στη Γη είναι τόσο εκπληκτικά όμορφα όπως η Παταγονία στη νότια Χιλή και υπάρχουν λίγοι καλύτεροι τρόποι για να εξερευνήσετε αυτό το περιβάλλον παρά με το rafting στον ποταμό Futaleufú. Τα βουνά των Άνδεων κάνουν ένα δραματικό σκηνικό στα καταγάλανα νερά του Futaleufú, τα οποία τροφοδοτούνται από παγετώνες που σχηματίζουν λίμνες στα υψίπεδα της Παταγονίας. Ο ίδιος ο ποταμός διατηρεί την καρδιά άντληση, προσφέροντας τάξεις ΙΙΙ-V, παρόλο που τα δοκάρια είναι πιθανό να γοητευτούν από τη θέση στην οποία περνάει.

Βόρειος ποταμός Johnstone (Αυστραλία)

Προσβάσιμο μόνο με ελικόπτερο, ο βόρειος ποταμός Johnstone της Αυστραλίας περνάει μέσα από τα άθικτα τροπικά δάση και τα ηφαιστειακά φαράγγια του Εθνικού Πάρκου Palmerston στο βόρειο Κουίνσλαντ. Κατά μήκος του δρόμου, παρέχει στους ταξιδιώτες τα ύδατα των κατηγοριών IV και V, καθώς περνούν 4-6 ημέρες κάνοντας την κάθοδο τους κάνοντας κάμπινγκ στα πυκνά δάση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Απομακρυσμένη, όμορφη και προκλητική, το North Johnstone είναι μια αξιόλογη προσθήκη σε αυτόν τον κατάλογο.