Ελλάδα Ταξιδιωτικές συμβουλές

Υπάρχουν προειδοποιήσεις ταξιδιού για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή;

Όταν ταξιδεύουμε, θέλουμε να είμαστε ασφαλείς, είτε πρόκειται για την Ελλάδα είτε για οποιαδήποτε άλλη χώρα. Ωστόσο, οι ταξιδιωτικές συμβουλές είναι δύσκολα πράγματα - και η απόφαση για το εάν θα ταξιδέψετε ή όχι όταν υπάρχει συμβουλές ταξιδιού ή προειδοποίηση, είναι μια δύσκολη ερώτηση. Οπουδήποτε ταξιδεύετε, συνιστώ όλοι να εγγραφούν στο πρόγραμμα "STEP" το οποίο βοηθά την πρεσβεία να σας προειδοποιεί σε περιόδους δυσκολιών.

Ταξιδιωτικές συμβουλές και προειδοποιήσεις στην Ελλάδα

Η Ελλάδα σπανίως έχει συμβουλευτική ταξιδιού ή προειδοποίηση ταξιδιού και γενικά είναι μια πολύ ασφαλής χώρα που επισκέπτεται σε σύγκριση με πολλά άλλα έθνη.

Αν και εμφανίζονται απεργίες και διαμαρτυρίες και συχνά συγκεντρώνουν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, για τους περισσότερους Έλληνες, είναι η δουλειά ως συνήθως. Ακόμα και με την ελληνική χρηματοπιστωτική κρίση και τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες και απεργίες που επηρεάζουν τα ταξίδια , η Ελλάδα δεν είναι γενικά συμβουλευτική για ταξίδια.

Ωστόσο, οι μεταναστευτικοί γύροι από την αστυνομία στην Αθήνα έχουν επίσης σαρώνει μερικούς τουρίστες, μερικοί από τους οποίους τραυματίστηκαν στη διαδικασία. Αυτό ώθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα έθνη να εκδώσουν συμβουλευτική ή να σημειώσουν την κατάσταση στις γενικές σημειώσεις της χώρας για την Ελλάδα. Δεδομένου ότι οι επιθεωρήσεις διεξάγονται συνήθως κατά πακιστανικών, ινδικών, αφρικανικών, ασιατικών, μέσων ανατολικών και Ρομ ομάδων, αν ένας τουρίστας έχει κοινή καταγωγή ή φαίνεται να μοιράζεται την καταγωγή με αυτές τις ομάδες, μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να σταματήσει η αστυνομία κατά τη διάρκεια αυτών των σαρών - ή ανά πάσα στιγμή. Είναι πάντα καλές πρακτικές να μεταφέρετε σε εσάς ένα έγχρωμο αντίγραφο των κύριων σελίδων διαβατηρίου σας - και, αν είναι βολικό, προσθέστε ένα αντίγραφο της σελίδας που εμφανίζει τη σφραγίδα εισόδου στην Ελλάδα μόλις βρίσκεστε στη χώρα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συμβουλεύει τους πολίτες να φέρουν τα διαβατήριά τους μαζί τους ανά πάσα στιγμή - δεν θα αμφισβητήσω τη σοφία αυτού, αλλά αν το δυσκολευτείτε, τα έγχρωμα αντίγραφα μπορεί να καλύψουν το χάσμα αν και δεν θα είχαν απαραιτήτως τα ίδια αντίκτυπο ως πραγματικό διαβατήριό σας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εξέδωσαν προειδοποίηση ταξιδιού ή ταξιδιωτική προειδοποίηση για την Ελλάδα κατά τη στιγμή της γραφής της, αλλά τον Νοέμβριο του 2012 περιελάμβανε το ακόλουθο κείμενο στη γενική σελίδα της για την Ελλάδα: «Έχει αυξηθεί η μη προκληθείσα παρενόχληση και οι βίαιες επιθέσεις εναντίον προσώπων οι οποίοι, λόγω της επιδερμίδας τους, θεωρούνται αλλοδαποί μετανάστες.

Οι Αμερικανοί πολίτες που κινδυνεύουν περισσότερο είναι αυτοί της Αφρικής, της Ασίας, του Ισπανόφωνου ή της Μέσης Ανατολής. Οι ταξιδιώτες καλούνται να επιδείξουν προσοχή, ειδικά στην άμεση γειτνίαση με την πλατεία Ομονοίας από το ηλιοβασίλεμα μέχρι την ανατολή του ηλίου. Οι ταξιδιώτες πρέπει να αποφεύγουν την πλατεία Εξαρχείων και την άμεση γειτονιά της ανά πάσα στιγμή. Η αμερικανική πρεσβεία επιβεβαίωσε τις εκθέσεις αμερικανών Αμερικανών πολιτών που κρατούνται από αστυνομικές αρχές που διεξάγουν ελέγχους για παράνομους μετανάστες στην Αθήνα. "

Σχετικά με τις Προειδοποιήσεις ταξιδιών των ΗΠΑ και τις συμβουλές

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκδίδουν δύο είδη συμβουλευτικών συμβουλών, την "Προειδοποίηση Ταξιδιού" και την "Ταξιδιωτική ειδοποίηση". Αν και η διατύπωση μπορεί να είναι λίγο παραπλανητική, η "προειδοποίηση ταξιδιού" είναι στην πραγματικότητα πιο σοβαρή και τείνει να είναι σε ισχύ όταν μια χώρα είναι τόσο ασταθής ώστε τα ταξίδια μπορεί να είναι ενεργά επικίνδυνα. Σε κάθε δεδομένη στιγμή, πολλές δεκάδες συνεχώς ασταθείς ή επικίνδυνες χώρες μπορεί να βρίσκονται στον κατάλογο. Υπάρχει μια γενική "Παγκόσμια Προφύλαξη" που ισχύει από τον Μάιο του 2016.

Ελέγξτε για τυχόν τρέχουσες προειδοποιήσεις ταξιδιού για την Ελλάδα

Εάν υπάρχει μια τρέχουσα προειδοποίηση ταξιδιού για την Ελλάδα από τις ΗΠΑ, θα καταχωρηθεί εδώ στη σελίδα Προειδοποίηση ταξιδιού στην ιστοσελίδα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ελέγξτε για ταξιδιωτικές ειδοποιήσεις για την Ελλάδα

Το λιγότερο σοβαρό "Alert Ταξιδιού" εκδίδεται συνήθως ως απάντηση σε ένα συγκεκριμένο γεγονός ή κατάσταση - μια καταιγίδα, προγραμματισμένες διαμαρτυρίες, ενδεχομένως αμφισβητούμενες εκλογές, ακόμη και αθλητικά γεγονότα που είναι γνωστό ότι προκαλούν βίαιες εκρήξεις μεταξύ των οπαδών.

Συνήθως υπάρχουν πέντε ή έξι χώρες που αναφέρονται για διάφορους λόγους. Εάν υπάρχει ένα αναμενόμενο πρόβλημα στην Ελλάδα, θα δημιουργούσε κατά πάσα πιθανότητα μια "Ταξιδιωτική ειδοποίηση", συνήθως για σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, αν και αυτό μπορεί να μην συμβαίνει πάντοτε καθώς αναπτύσσονται οι συνθήκες. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια αυτής της γραφής, η Αίγυπτος βρίσκεται υπό καθεστώς "Προειδοποίησης Ταξιδιού" για περισσότερο από ένα χρόνο.

Εάν υπάρχει μια τρέχουσα ειδοποίηση ταξιδιού για την Ελλάδα, θα καταχωρηθεί σε αυτή τη σελίδα: Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ - Προειδοποιήσεις Ταξιδιού.
Μπορεί επίσης να θέλετε να ελέγξετε το επίσημο γενικό δελτίο πληροφοριών για την Ελλάδα. Αυτή η σελίδα συνδέεται επίσης με την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα και με τις ειδικές ανακοινώσεις που παρέχει η Πρεσβεία.

Ταξιδιωτικές ειδοποιήσεις και προειδοποιήσεις από άλλα έθνη

Άλλα έθνη μπορούν να εκδίδουν παρόμοιες προειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις ταξιδιού για την Ελλάδα, αλλά γενικά οι ειδοποιήσεις των ΗΠΑ βασίζονται στις ίδιες πληροφορίες και αντικατοπτρίζουν την κατάσταση με ακρίβεια.

Συχνά, οι ήπιες προειδοποιήσεις περιλαμβάνονται μόνο στις γενικές σελίδες "Travel Advice" σε διάφορα έθνη. Ο Καναδάς φαίνεται να είναι ο πιο προσεκτικός μεταξύ των εθνών που αναφέρονται παρακάτω.

Αυστραλία - Ταξιδιωτική συμβουλευτική για την Ελλάδα
Καναδάς Ελλάδα
UK - Ταξιδιωτικές συμβουλές για την Ελλάδα

Είναι πραγματικά μια προειδοποίηση ταξιδιού για την Ελλάδα;

Η κατάσταση γίνεται πιο περίπλοκη, διότι ορισμένες υπηρεσίες ειδήσεων, bloggers ή άλλοι μπορεί να ακούσουν μια "Ταξιδιωτική προειδοποίηση" ή "Travel Advisory" και να την αναδιατυπώσουν ως "Προειδοποίηση Ταξιδιού" όταν το αναφέρουν. Επομένως μην υποθέστε ότι το ταξίδι σας στην Ελλάδα είναι σε κίνδυνο μέχρι να ελέγξετε απευθείας τα στοιχεία.

Τα ευρώ μου θα είναι καλά στην Ελλάδα; Η Ελλάδα θα χάσει το ευρώ κατά τις διακοπές μου;

Ενώ ορισμένοι οικονομικοί συγγραφείς συζητούν ακόμα εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι η Ελλάδα θα επιλέξει να βγει από την οικονομική ένωση. Αυτό είναι ακόμη λιγότερο πιθανό από ό, τι πριν. Δείτε την οικονομική κρίση της Ελλάδας - πώς θα επηρεάσει το ταξίδι σας στην Ελλάδα; .

Δεδομένου ότι υπήρξαν πολλές τραπεζικές συγχωνεύσεις, υπάρχουν λιγότερα ΑΤΜ σε τουριστικά σημεία στην Ελλάδα. Ίσως θελήσετε να μεταφέρετε μερικά επιπλέον ευρώ σε μετρητά, καθώς τα ΑΤΜ μπορεί μερικές φορές να εξαντληθούν σε περιοχές με απασχολησιμότητα.

Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι στην Ελλάδα

Βρείτε και συγκρίνετε πτήσεις προς και από την Ελλάδα: Αεροπλάνα Αθηνών και άλλων Ελλάδων - Ο κωδικός του ελληνικού αεροδρομίου για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών είναι ATH.

Βρείτε και συγκρίνετε τιμές για: Ξενοδοχεία στην Ελλάδα και τα Ελληνικά νησιά

Κάντε κράτηση για τα ταξίδια της ίδιας μέρας γύρω από την Αθήνα

Κρατήστε τα δικά σας σύντομα ταξίδια γύρω από την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά

Κάντε κράτηση για τις δικές σας εκδρομές στη Σαντορίνη και ημερήσιες εκδρομές στη Σαντορίνη