Πώς να περάσετε το Layover σας στο Changi Airport, Σιγκαπούρη

Τι να κάνετε στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης ενώ περιμένετε για την πτήση σύνδεσης

Αναμονή για τη σύνδεσή σας στο αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης (κωδικός IATA: SIN, κωδικός ICAO: WSSS); Υπάρχουν χειρότερα μέρη που πρέπει να κολλήσετε.

Παρά το γεγονός ότι είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της περιοχής, το αεροδρόμιο Changi είναι ένα άνετο μέρος για να περιμένετε μια μακρά παραμονή, με τέσσερις ευρύχωρους τερματικούς σταθμούς, αρκετές ανέσεις πέντε αστέρων, άνετα καταλύματα μεταφοράς και εύκολη πρόσβαση στην υπόλοιπη Σιγκαπούρη. παίρνετε ανήσυχος και αποφασίζετε να περιπλανηθείτε περιμένοντας την επόμενη πτήση σας.

Αυτό το άρθρο είναι το δεύτερο από τα δύο μέρη: το πρώτο μέρος παρέχει μια επισκόπηση του αεροδρομίου Changi , τώρα μπορούμε να συζητήσουμε τι μπορείτε να κάνετε στη θέση με λίγες ώρες για να σκοτώσετε.

Γιατί το Transit Through Changi Airport;

Το αεροδρόμιο Changi είναι μακράν ο πιο ανώδυνος κόμβος πτήσης στη Νοτιοανατολική Ασία .

Η θρυλική σχεδόν μηχανική απόδοση της Σιγκαπούρης καθιστά την εμπειρία αλλαγής του Changi θετικά ευχάριστη: θα βιώσετε λιγότερες ουρές και γενικά λιγότερα προβλήματα. Και όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω, θα βρείτε πολλές ενδιαφέρουσες εκτροπές που δεν θα βρείτε σε κανένα άλλο αεροδρόμιο στον κόσμο.

Ωστόσο, ο Θεός θα σας βοηθήσει, αν περάσετε από το Αεροδρόμιο Changi με ζωντανά πυρομαχικά ή, χειρότερα, με παράνομα ναρκωτικά στη μεταφορά σας. Για να μάθετε γιατί η μεταφορά ναρκωτικών στο Τσανγκί είναι μια φρικτή ιδέα, διαβάστε αυτό: Νόμοι περί ναρκωτικών στη Σιγκαπούρη , ή αυτό: Νόμοι περί σκληρών ναρκωτικών της Νοτιοανατολικής Ασίας .

Αεροδρόμιο Changi Airport Transit

Οι επισκέπτες που περιμένουν μια διανυκτέρευση στο Changi Airport μπορούν να κάνουν check in στο Ambassador Transit Hotel χωρίς να χρειάζεται να καθαρίσουν τις μετακινήσεις ή τα έθιμα.

Μετά από να πάρει το απαραίτητο shuteye, μπορείτε απλά να περπατήσετε στην πτήση σας από το αεροδρόμιο χωρίς να εμπλακείτε σε περαιτέρω γραφειοκρατία. Τα check-in γραφεία του Ambassador Transit Hotel μπορούν να βρεθούν και στους τρεις τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου Changi.

Αν ψάχνετε για λίγο περισσότερη άνεση στην παραμονή σας στο αεροδρόμιο Changi, το Crowne Plaza Hotel σας προσφέρει αυτό που χρειάζεστε. Το ξενοδοχείο συνδέεται με τον τερματικό σταθμό 3 μέσω διαδρόμων που συνδέουν δύο επίπεδα τόσο του αεροδρομίου όσο και του ξενοδοχείου. Στο εσωτερικό, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν 320 δωμάτια του ξενοδοχείου, μεγάλη πισίνα και χαλαρωτικές περιποιήσεις σπα.

Το Singapore Hotel Association λειτουργεί ένα Hotel Reservations Counter σε καθένα από τα τερματικά Changi, επιτρέποντάς σας να κάνετε κράτηση διαθέσιμων δωματίων από οποιοδήποτε μέλος του ξενοδοχείου SHA απευθείας στο αεροδρόμιο, 24 ώρες την ημέρα. Θα χρειαστεί να πληρώσετε μόνο για την πρώτη σας νύχτα στο πάγκο. θα χρεώνονται επιπλέον χρεώσεις στο ξενοδοχείο. Στείλτε ηλεκτρονικά τις ερωτήσεις στην ακόλουθη διεύθυνση: hotelres@sha.org.sg.

Changi Αεροδρόμιο Αγορές & Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες

Όπου αφορά την άνεση κατάλυσης, το αεροδρόμιο Changi είναι μακράν ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, για να μην αναφέρουμε τη Νοτιοανατολική Ασία. Θα μπορούσατε εύκολα να συνηθίσετε στον τόπο, τα υψηλά ταβάνια, τα άνετα δάπεδα με μοκέτα, καθώς και πολλές επιλογές για ψώνια, φαγητό και διασκέδαση που θα μπορούσαν να συναγωνιστούν με μερικά από τα πιο κλασσικά εμπορικά κέντρα του κόσμου.

Τα καταστήματα ευκολίας, οι εναλλάκτες χρημάτων, τα μπάνια με αναπηρικά καροτσάκια, τα αποδυτήρια, ακόμη και οι αίθουσες προσευχής είναι όλα εύκολα προσβάσιμα, ιδιαίτερα στις περιοχές διέλευσης του αεροδρομίου. Το τεράστιο μέγεθος του αεροδρομίου - με όλες τις ευκολίες που διανέμονται σε τέσσερις τερματικούς σταθμούς - επιτρέπει στη διοίκηση να βάζει κάποιες παιχνιδιάρικες πινελιές που δύσκολα θα περίμενε κανείς να βρει σε ένα μεγάλο αεροδρόμιο:

Πεταλούδα κήπο. Ο τερματικός σταθμός 3 προσφέρει μια υπαίθρια κατοικία κήπου πεντακάθαρου κήπου 330 τ.μ. πάνω από χίλιες ελεύθερες πεταλούδες. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν ολόκληρο τον κύκλο ζωής των πεταλούδων στην εργασία, από την εκκόλαψη μέχρι το στάδιο των νεογνών τους για να ζήσουν πεταλούδες που τρέφονται σε έναν αριθμό διανομέων τροφίμων σε όλο το χώρο.

Ο κήπος διατηρείται δροσερός με έναν καταρράκτη εργασίας. (Πηγή) Ο κήπος πεταλούδας μπορεί να βρεθεί στο δεύτερο επίπεδο του Lounge Transit Lounge, Terminal 3.

Τετράφυλλο διαφάνεια. Μια άλλη εκτροπή για τους επιβάτες που περιμένουν στο Terminal 3, το Slide @ T3 στέκεται σε τέσσερις ορόφους και επιτρέπει στους επισκέπτες να ζουμ σε μέγιστη ταχύτητα 13 mph. Εάν δαπανάτε περίπου 30 SGD για αγαθά και υπηρεσίες στο αεροδρόμιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αποδείξεις σας για να εξαργυρώσετε δύο μάρκες ποδηλάτων. θα επιτρέπεται μόνο έως 10 βόλτες ανά παραλαβή. Εάν δεν σκοπεύετε να περάσετε τόσο πολύ στο τερματικό, μπορείτε να δοκιμάσετε τη μικρότερη, ελεύθερη στη χρήση διαφάνεια στο υπόγειο, που στέκεται σε ενάμισι ορόφους. (Πηγή)

Κινηματογράφος. Και οι δύο τερματικοί σταθμοί 2 και 3 έχουν τις δικές τους ελεύθερες κινηματογραφικές αίθουσες για τους επιβάτες με μερικές ώρες για ανταλλακτικά μεταξύ των πτήσεων. Για να δείτε τι δείχνει σήμερα στους κινηματογράφους του Changi, δείτε αυτό το σύνδεσμο - Movie Theater - ChangiAirport.com. Ο σταθμός Terminal 3 διαθέτει επίσης ένα "4D" θέατρο για τους θριάσους που θέλουν να βρουν ένα ταξίδι ψυχαγωγικού πάρκου. Περισσότερα εδώ: 4D Cinema - ChangiAirport.com.

Πισίνα. Λίγα αεροδρόμια μπορούν να ισχυριστούν ότι διαθέτουν τη δική τους πισίνα. Η πισίνα του τελευταίου ορόφου του Changi Airport μπορεί να βρεθεί στο Terminal 1, κοντά στο αναχωματικό κέντρο αναχώρησης αναχώρησης στο τρίτο επίπεδο. Η χρήση της πισίνας κοστίζει 13,91 δολάρια, αλλά είναι δωρεάν για τους επισκέπτες του Ambassador Transit Hotel. (Πηγή)

Changi Premium Airport και VIP Lounges

Οι αερομεταφορείς που περιμένουν την πτήση τους στο αεροδρόμιο Changi μπορούν να διεκδικήσουν ένα σημείο σε ένα από τα πολυτελή σαλόνια του αεροδρομίου, ανάλογα με τον μεταφορέα τους, την ιδιότητα μέλους τους σε προνόμια ή την προθυμία τους να πληρώσουν λίγο επιπλέον για να ξεφύγουν από το riff-raff στη γενική είσοδο .

Ειδικά για την αεροπορική εταιρεία. Οι εταιρείες Singapore Airlines, Malaysia Airlines και Garuda Indonesia, μεταξύ άλλων, εκμεταλλεύονται σαλόνια στην Changi προς όφελος ειδικευμένων επιβατών. Το KrisFlyer (σαλόνι της Singapore Airlines) λειτουργεί αμφότερα ένα lounge SilverKris για τους επιβάτες της Singapore Airlines και ένα KrisFlyer Gold Lounge για τα μέλη της Singapore Airlines και StarAlliance Gold από άλλες συνδεδεμένες αεροπορικές εταιρείες.

Οι εγκαταστάσεις lounge SilverKris, για παράδειγμα, παρέχουν πλήρη πρόσβαση WiFi και αναζωογονητικές εγκαταστάσεις για τα αεροσκάφη Singapore Airlines Business Class / First Class: ντους, εφημερίδες και περιοδικά και μπουφέ είναι όλα διαθέσιμα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε αυτή τη σελίδα στον επίσημο ιστότοπο του αεροδρομίου Changi: Airline Lounges - ChangiAirport.com.

Συνδρομητικά σαλόνια. Ορισμένα σαλόνια αεροπορικών εταιρειών παρέχουν ένα χαλαρωτικό περιβάλλον για τους προστάτες που μπορούν να πληρώσουν ένα τέλος πριν από την είσοδο. Αυτά τα σαλόνια περιλαμβάνουν το Ambassador Transit Lounge, το Skyview Lounge και την Πράσινη Αγορά, τα οποία βρίσκονται όλα μετά τα γραφεία μετανάστευσης.

Το Ambassador Transit Lounge είναι ένα ενιαίο σαλόνι για την αναμονή των επιβατών που θέλουν τα πάντα εύκολα. Πληρώστε 30 SGD για είσοδο στο Σαλόνι και θα επωφεληθείτε από τις επιχειρηματικές υπηρεσίες της εγκατάστασης (πρόσβαση στο Internet, εκτύπωση), υπηρεσίες σπα, σνακ μπαρ, σαλόνι ομορφιάς και σουτιέν. Το Σαλόνι είναι προσβάσιμο από Τερματικά 2 και 3, επίπεδο 3. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: Ambassador Transit Lounge - Επίσημη Ιστοσελίδα.

Η Πράσινη Αγορά είναι ένα σαλόνι εμπνευσμένο από τη φύση - μάλλον σαν ένα ιαπωνικό εστιατόριο με εγκαταστάσεις σαλόνι - που προσφέρει ένα ιαπωνικό μπουφέ σαλάτας, μια γρήγορη σύνδεση WiFi και τηλεόραση ευρείας οθόνης, όλα σε μια ειρηνική μη υπερ-ρύθμιση στο Terminal 2. Για μια πρώτη -για το λογαριασμό σας, διαβάστε την ανασκόπηση του Airport Lounge του Αεροδρομίου, Changi Airport, Σιγκαπούρη .

Εξερευνώντας τη Σιγκαπούρη κατά τη διάρκεια του Layover σας

Η Σιγκαπούρη είναι μια πολύ μικρή χώρα και χάρη στο εξαιρετικά ανεπτυγμένο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών που προέρχεται από το αεροδρόμιο Changi, οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν πολλά από τα καλύτερα τουριστικά σημεία της Σιγκαπούρης ενώ περιμένουν τη σύνδεση πτήσης.

Μια ελεύθερη περιήγηση στα αξιοθέατα είναι διαθέσιμη εάν έχετε τουλάχιστον πέντε ώρες πριν την πτήση σύνδεσης και εάν δεν έχετε αφήσει ακόμη την περιοχή διέλευσης. Τα αξιοθέατα της περιοδείας περιλαμβάνουν το Marina Bay Sands , το Flyer της Σιγκαπούρης , την Chinatown και την κεντρική επιχειρηματική περιοχή. Μια περιοδεία "City Lights" πραγματοποιείται μετά το σκοτάδι και περιβάλλει την περιοχή Marina Bay , το Bugis Village και το Raffles Hotel.

Σχεδιάζετε να εξερευνήσετε τη Σιγκαπούρη μόνοι σας ; Αναζητήστε τους μετρητές αριστερά αποσκευών στο σημερινό τερματικό σταθμό του αεροδρομίου Changi και αποθηκεύστε τις τσάντες σας πριν βγείτε έξω. Ο οδηγός σας πλήρωσε περίπου το SGD 10 για την κατάθεση δύο αποσκευών για μερικές ώρες. αυτό μας απελευθέρωσε να φτάσουμε στον κόλπο της Μαρίνας με τρένο και να έχουμε ένα βραδινό μεσημεριανό γεύμα πριν την πτήση που συνδέσαμε.