Δελχί Μάτι: Ο οδηγός του βασικού επισκέπτη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την Giant Ferris Wheel της Ινδίας

Σημείωση: Το μάτι του Δελχί είναι κλειστό. Καταργήθηκε στις αρχές του 2017, λόγω της χορήγησης αδειών και των θέσεων θέσης, και ένα υδάτινο πάρκο κατασκευάστηκε στη θέση του.

Μπορεί να έχετε ακούσει για το London Eye και το Flyer της Σιγκαπούρης. Τώρα, το Δελχί έχει το δικό του τεράστιο τροχό που ονομάζεται Δελχί Μάτι. Τέλος, άνοιξε το κοινό τον Οκτώβριο του 2014, μετά από μια μεγάλη καθυστέρηση.

Η αμφιλεγόμενη ιστορία

Το Eye Delhi χτίστηκε από την Vekoma Rides, μια ολλανδική εταιρεία που έχει εγκαταστήσει 20 τροχούς διαφορετικών υψών σε όλο τον κόσμο.

Προφανώς, χρειάστηκαν μόνο τρεις εβδομάδες για να ολοκληρωθεί. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ήταν έτοιμο από το 2010, αναγκάστηκε να παραμείνει κλειστό. Ο λόγος? Θεωρήθηκε παράνομη από επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε από το High Court του Δελχί το 2005, για την προστασία της γης κοντά στον ποταμό Yamuna από την καταπάτηση και την εμπορική ανάπτυξη. Παρ 'όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης του τροχού ήταν τελικά σε θέση να λάβει τις εγκρίσεις και τις άδειες που απαιτούνται για να αρχίσει να λειτουργεί.

Τοποθεσία και τι μπορείτε να δείτε

Σε αντίθεση με το Λονδίνο Eye και τη Σιγκαπούρη Flyer, το οποίο έχει τοποθεσίες εσωτερικών πόλεων, το Delhi Eye βρίσκεται στα προάστια του νότιου Δελχί κοντά στα σύνορα Noida. Βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Yamuna και είναι μέρος του πάρκου διασκέδασης Delhi Rides 3,6 στρεμμάτων στο πάρκο Kalindi Kunj στο Okhla. Ενώ το μάτι του Δελχί είναι το κύριο χαρακτηριστικό του ψυχαγωγικού πάρκου, υπάρχει επίσης ένα σημαντικό πάρκο νερού, οικογενειακές βόλτες, 6D κινηματογράφος και αφιερωμένη παιδική ζώνη.

Σε μια καθαρή μέρα, ενώ οδηγείτε στο Eye Delhi, μπορείτε να δείτε μερικά από τα κορυφαία αξιοθέατα του Δελχί , όπως το Qutub Minar, το Κόκκινο Φρούριο, το Ναό Akshardham, το Lotus Temple και ο Τάφος του Humayun.

Μπορείτε επίσης να πάρετε μια πανοραμική θέα του Connaught Place και του Noida.

Ωστόσο, όταν ο ουρανός είναι θορυβώδης από τη ρύπανση, το περισσότερο που θα πάρετε είναι μια θέα στον ποταμό Yamuna, μερικά αξιοσημείωτα κτίρια και έργα κατασκευής - καθιστώντας το περισσότερο από μια χαρά βόλτα από οτιδήποτε άλλο.

Διαστάσεις και χαρακτηριστικά

Ο τροχός του Delhi Eye είναι 45 μέτρα (148 πόδια) ψηλός.

Αυτό είναι περίπου τόσο υψηλό όσο ένα κτίριο 15 ιστοριών. Παρόλο που είναι ο μεγαλύτερος ρόδα στην Ινδία, είναι πολύ μικρότερος από το London Eye (135 μέτρα ύψος) και το Singapore Flyer (165 μέτρα ύψος).

Η συνολική χωρητικότητα του Δελχί είναι 288 επιβάτες. Διαθέτει 36 κλιματιζόμενα γυάλινα λοβούς που μπορούν να φιλοξενήσουν έως οκτώ άτομα σε κάθε μία. Οι λοβοί έχουν χειριστήρια που επιτρέπουν στους επιβάτες να επιλέγουν φωτισμό και μουσική και αεραγωγοί σε περίπτωση που κάποιος αρχίσει να αισθάνεται κλειστοφοβικός. Υπάρχει επίσης VIP pod, με βελούδινα καναπέδες, τηλεόραση και DVD player, τηλέφωνο συνδεδεμένο με το δωμάτιο ελέγχου και ψυγείο σαμπάνιας.

Οι λυχνίες LED φωτίζουν τα λοβό τη νύχτα.

Ο τροχός περιστρέφεται με ταχύτητα 3 χιλιομέτρων την ώρα, η οποία είναι περίπου 4 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Οι διαδρομές διαρκούν 20 λεπτά και ο τροχός ολοκληρώνει τρεις γύρους εκείνη τη στιγμή.

Τιμές εισιτηρίων

Το αρχικό κόστος των εισιτηρίων είναι 250 ρουπίες ανά άτομο. Οι ηλικιωμένοι πληρώνουν 150 ρουπίες. Μια θέση στο VIP pod κοστίζει 1.500 ρουπίες ανά άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Delhi Rides είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 11:00 έως τις 20:00. Τηλέφωνο: + (91) -11-64659291.

Ο πλησιέστερος σταθμός του μετρό είναι η Jasola στην Violet Line. Ανάλογα με την κυκλοφορία, ο χρόνος οδικώς από το Connaught Place είναι 30 λεπτά έως μία ώρα.