Κινέζικο Νέο Έτος στη Σιγκαπούρη: Μια γιορτή σε νησιά

Το έτος 2017 του εορτασμού των κοκκινιστών στη Σιγκαπούρη διαρκεί επτά εβδομάδες

Για μια πλήρη επτά εβδομάδες, η πλειονότητα της εθνοτικής κινεζικής κοινότητας στη Σιγκαπούρη ρίχνει το μεγαλύτερο κόμμα της χρονιάς, δεν υπάρχει κανένας. Το Κινεζικό Νέο Έτος αντιπροσωπεύει μια εποχή για οικογενειακή ενασχόληση, προσευχές για ευημερία και εξαγωγή όλων των στάσεων για φαγητό, ψώνια και πάρτι, που επικεντρώνονται κυρίως στον εθνοτικό θύλακα της Chinatown.

Κινεζικό νέο έτος στην Chinatown της Σιγκαπούρης

Το κινεζικό νέο έτος στη Σιγκαπούρη ξεκινάει στον εθνοτικό θύλακα της Chinatown, ιδιαίτερα κατά μήκος της οδού Eu Tong Sen και της New Bridge Road.

Οι χριστουγεννιάτικες γιορτές της κινεζικής Πρωτοχρονιάς μετατρέπουν τον παραδοσιακό κινεζικό εγκιβωτισμό του κράτους-νησιού σε μια εξέγερση φανών, στάβλων δρόμων και καλλιτεχνών, με εκδηλώσεις που εκτείνονται μέχρι τον κόλπο της Μαρίνας.

Ανυπομονώ για μερικά σημαντικά γεγονότα της σεζόν: ένα Street Light-Up, ένα παζάρι εορταστικών οδών, νυχτερινά σκηνικά και ο ποταμός της Σιγκαπούρης Hong Bao.

Κινέζικα Νέο Έτος φωτισμού στην οδό Chinatown . Οι κεντρικοί δρόμοι στην Chinatown - η οδός Eu Tong Sen, ο νέος δρόμος Bridge και ο δρόμος South Bridge - θα φωτιστούν με παραδοσιακά κινέζικα φανάρια και πολύχρωμα φώτα δρόμου, ενώ καλλιτέχνες και ακροβάτες δρόμου (για να μην αναφέρουμε τους αναπόφευκτους χορευτές λιονταριών) ζωντανεύουν τις λωρίδες.

Το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού της Σιγκαπούρης (SUTD) συμμετέχει ετησίως στο σχεδιασμό και την κατασκευή του Κινεζικού Νέου Έτους Light-Up.

Κινέζικη αντίστροφη μέτρηση. Δαχτυλίδι στο κινεζικό νέο έτος στην Chinatown της Σιγκαπούρης, καθώς θα ενταχθούν στους ντόπιους και τις τοπικές διασημότητες, όπως με τα πυροτεχνήματα και τα πυροτεχνήματα που πηγαίνουν μακριά όλο το βράδυ.

Για το 2017, το πάρτι αντίστροφης μέτρησης της κινεζικής Πρωτοχρονιάς πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 27ης Ιανουαρίου, κατά μήκος της οδού Eu Tong Sen Street και της New Bridge Road, από τις 9:30 έως τις 12:30.

Νυχτερινή σκηνή δείχνει. Τοπικές και υπερπόντιες ομάδες πολιτιστικών παραστάσεων λαμβάνουν μέρος στο στάδιο, εκθέτοντας παραδοσιακές κινεζικές παραστάσεις όπως πολεμικές τέχνες, χορούς λιονταριών και κινεζική όπερα.

Ελάτε στην πλατεία Kreta Ayer, δίπλα στο Ναό του Βούδα, για να δείτε πράγματα που ξεδιπλώνονται κάθε βράδυ.

Για το 2017, οι εμφανίσεις σκηνής ξεκίνησαν από τις 7 έως τις 27 Ιανουαρίου, αρχίζοντας στις 8μμ και τελειώνοντας στις 10:30 μ.μ.

Οι εκδηλώσεις της κινεζικής Σινγκαπούρης για την κινεζική Πρωτοχρονιά διοικούνται από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Κρατών Αίερ-Κιμ Σενγκ (KA-KS CCC). Περισσότερες πληροφορίες για την επίσημη ιστοσελίδα τους: chinatownfestivals.sg.

Παζάρι Αγορές και δείπνο κατά τη διάρκεια της κινεζικής Πρωτοχρονιάς

Η Chinatown της Σιγκαπούρης θα φιλοξενήσει περισσότερα από τέσσερα στάβλια που πωλούν παραδοσιακά τρόφιμα, λουλούδια, κινέζικα χειροτεχνήματα και παραδοσιακές διακοσμήσεις Πρωτοχρονιάς. Πηγαίνετε σε μπάρμπεκιου γλυκιά κρέατα, κερωμένο πάπια, και μπισκότα σερβίρονται φρέσκο ​​στο δρόμο, ή να πάρει μερικές παραδοσιακές κινεζικές διακοσμήσεις Πρωτοχρονιάς για να θυμόμαστε την ημέρα από.

Το παζάρι σε σεληνιακό νέο έτος παγιδεύει την οδό Pagoda Street, Smith Street, Sago Street, Temple Street και Trengganu Street στο Chinatown, από τις 6μμ έως τις 10:30 μ.μ., που παρατείνεται μέχρι τις 1 το πρωί στην κινεζική Πρωτοχρονιά. Για τους εορτασμούς του 2017, το Bazaar έτρεξε από τις 6 έως τις 27 Ιανουαρίου.

Το Παζάρι είναι μόνο το κεράσι πάνω από τα καταστήματα αγορών στο κινεζικό θύλακο του νησιού. Μάθετε περισσότερα σχετικά με Shopping σε Chinatown, Σιγκαπούρη .

Σιγκαπούρη Ποταμός Hong Bao Καρναβάλι

Στον ποταμό Σιγκαπούρη, το The Float @ Marina Bay φιλοξενεί το ετήσιο καρναβάλι Hong Kong Hong Bao . (Για να μάθετε τι άλλο είναι καλό για τη Μαρίνα Μπέι, διαβάστε τη λίστα των Top 10 Πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Marina Bay της Σιγκαπούρης .)

Το "Χονγκ Μπάο" αποκτά το όνομά του από τα παραδοσιακά κόκκινα πακέτα χρημάτων που δίνουν ηλικιωμένοι Κινέζοι σε ανύπαντρους νεαρούς συγγενείς κατά τη διάρκεια του κινεζικού νέου έτους.

Νυχτερινές πολιτιστικές παραστάσεις και παραδοσιακά κινέζικα έργα τέχνης μπορούν να απολαύσουν σε εξωτερικούς χώρους και γιγαντιαία φανάρια που διαμορφώνονται μετά από δημοφιλή ορόσημα της Σιγκαπούρης είναι μεγαλύτερα από τη ζωή.

Έχετε το όνομά σας γραμμένο σε κινεζική καλλιγραφία. Πάρτε ένα κινεζικό ζωδιακό ανάγνωση της ημερομηνίας γέννησής σας. Εξερευνήστε τον δρόμο τροφίμων του ποταμού Hongbao (περισσότερα για τη κουζίνα της Σιγκαπούρης εδώ: Δέκα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε στη Σιγκαπούρη ).

Ή απλά παρακολουθήστε τις νυχτερινές εκθέσεις Main Stage που εκτυλίσσονται στο Float, με τοπικούς καλλιτέχνες και ξένα ταλέντα.

Αν θέλετε να μπείτε στην κηδεία της κινεζικής κουλτούρας για τη διάρκεια του φεστιβάλ, το Hong Bao είναι ο τόπος που θα γίνει. Η είσοδος είναι δωρεάν. Επισκεφθείτε τον ποταμό Χονγκ Μπάο - Επίσημη Ιστοσελίδα.

Chingay Parade της Σιγκαπούρης

Το "Chingay", στο ισοδύναμό του Hokkien, μεταφράζεται σε "κοστούμια και μεταμφίεση". Οι κανονικά στενοί Σιγκαπούνοι παίρνουν το Chingay στο πιο πολύχρωμο και μουσικό τους άκρο κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Parade Chingay, ένα πάρτι με δύο νύχτες και μια παρέλαση που σηματοδοτεί την αποκορύφωση της γιορτής του κινεζικού νέου έτους.

Η παρέλαση είναι τώρα περήφανα διεθνής, αυξάνεται από τις αμιγώς κινεζικές παραδοσιακές ρίζες της και περιλαμβάνει περισσότερους από 150 τοπικούς οργανισμούς και 11.000 καλλιτέχνες, με διεθνείς ομάδες από την Κίνα, τη Δανία, την Ινδονησία, τη Σρι Λάνκα και την Ταϊβάν.

Η διαδρομή της παρέλασης Chingay λαμβάνει χώρα μπροστά από το κτίριο Pit One της Φόρμουλα 1, στο φόντο του φυλλαδίου της Σιγκαπούρης και του Marina Bay. Οι συμμετέχοντες στο παρελθόν θα ταξιδέψουν με πλωτήρες ή θα περπατήσουν στην πομπή, προσφέροντας μια αναταραχή χρώματος και θορύβου που λίγα άλλα φεστιβάλ της Σιγκαπούρης μπορούν να ισοφαρίσουν.

Τα εισιτήρια Chingay μπορούν να αγοραστούν από το SISTIC (sistic.com.sg). Τα εισιτήρια διατίθενται επίσης στο Κέντρο Επισκεπτών της Σιγκαπούρης στο Orchard Road και στο Σιγκαπούρη. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα Chingay: chingay.org.sg.

Για μια ματιά στην ιστορία και το πολιτιστικό της πλαίσιο, δείτε το άρθρο μας σχετικά με την Chingay Parade στη Σιγκαπούρη .

Να πάρει εκεί, και Διαμονή στην Chinatown

Μεταφορά: Οι εκδηλώσεις με κέντρο την Chinatown μπορούν να φτάσουν πολύ εύκολα από το MRT - απλά φτάνουν στο σταθμό Chinatown MRT (NE4 / DT19).

Για να φτάσετε στο Chingay και στον ποταμό Hong Bao, μπορείτε να πάτε στο Marina Bay με το MRT και να αποβιβαστείτε στο Σταθμό MRT Esplanade (CC3), στο σταθμό Promenade MRT (CC4 / DT15), στο σταθμό Raffles Place MRT (NS26 / EW14) ή σταθμός MRT του δημαρχείου (NS25 / EW13).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το άνετο σύστημα μετακίνησης της Σιγκαπούρης, διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με το MRT και τα λεωφορεία της Riding Singapore με την κάρτα EZ-Link .

Διαμονή: Για καταλύματα που βρίσκονται πλησιέστερα στις κινεζικές Πρωτοχρονιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις, μπορείτε να συμβουλευτείτε τις λίστες των Οικονομικών Ξενοδοχείων στην Chinatown της Σιγκαπούρης . ή να ελέγξετε τα ξενοδοχεία κοντά στο Chingay με τη λίστα των ξενοδοχείων Riverside Singapore .

Singapore Touristline

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να φτάσετε στην τουριστική γραφή του Board of Tourism του Singapore στο 1800 736 2000 (χωρίς χρέωση στη Σιγκαπούρη) ή +65 6736 2000 (από το εξωτερικό). Η γραμμή είναι ανοιχτή από τις 8πμ έως τις 7μμ καθημερινά, ώρα Σιγκαπούρης. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σωματείου Τουρισμού της Σιγκαπούρης εδώ: www.yoursingapore.com