Πώς να επισκεφθείτε το ιερό του Padre Pio στο San Giovanni Rotondo της Puglia

Το ιερό Santa Maria delle Grazie και το σώμα του Αγίου Πάδου Πίου

Το ιερό του Padre Pio στο Σαν Τζιοβάνι Ροτόντο της Νότιας Ιταλίας είναι ένα δημοφιλές καθολικό ιερό προσκύνημα. Περίπου επτά εκατομμύρια προσκυνητές ετησίως συρρέουν στην εκκλησία Santa Maria delle Grazie (αφιερωμένη το 1676) για να αποτίσουν φόρο τιμής στον πατέρα Pio, έναν γνωστό ιταλό άγιο που πέθανε εκεί πριν από 40 χρόνια.

Τον Απρίλιο του 2008, το σώμα του αγίου εκθειώθηκε και τέθηκε σε έκθεση σε ένα γυάλινο φέρετρο στο ιερό της Santa Maria delle Grazie.

Το φέρετρο με το σώμα του μπορεί να προβληθεί στην κρύπτη της εκκλησίας Santa Maria delle Grazie.

Επισκεφτείτε το Παλάτι Pio Shrine

Το Shrine Padre Pio είναι ανοιχτό καθημερινά και είναι δωρεάν. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν πού είπε ο Πάτρ Πίο, το κελί του που περιέχει ακόμη βιβλία και ρούχα που του ανήκαν, καθώς και το Sala San Francesco όπου χαιρέτησε τους πιστούς. Υπάρχει ένα κατάστημα δώρων και ένα γραφείο προσκυνητών, ανοιχτό καθημερινά από τις 8 π.μ. έως τις 7 μ.μ. όπου μιλιούνται αγγλικά και είναι διαθέσιμος ένας χάρτης και ένας οδηγός για το ιερό. Μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση στο γραφείο.

Λόγω του τεράστιου αριθμού προσκυνητών, η σύγχρονη εκκλησία προσκυνήματος Padre Pio χτίστηκε το 2004 πίσω από την εκκλησία Santa Maria delle Grazie. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Renzo Piano και μπορεί να φιλοξενήσει 6.500 άτομα που κάθονται για λατρεία και 30.000 άτομα που στέκονται έξω. Καθημερινές μάζες πραγματοποιούνται στη νέα εκκλησία καθώς και στη Santa Maria delle Grazie. Στην δασωμένη πλαγιά πάνω από την εκκλησία βρίσκεται ένας σύγχρονος τρόπος διασταύρωσης, Via Crucis .

Μια γιορτή του Padre Pio γιορτάζεται με μια πομπή torchlight και θρησκευτικές τελετές στις 23 Σεπτεμβρίου στο San Giovanni Rotondo. Υπάρχουν εκατοντάδες πάγκοι που πωλούν θρησκευτικά αντικείμενα και περισσότερους εορτασμούς για αρκετές ημέρες γύρω στις 23 Σεπτεμβρίου.

Ξενοδοχεία Σαν Τζιοβάνι Ροτόντο

Το San Giovanni Rotondo διαθέτει ένα μικρό κέντρο όπου θα βρείτε εστιατόρια, καταστήματα και ξενοδοχεία.

Πολλά νέα ξενοδοχεία έχουν χτιστεί στην ή κοντά στην πόλη για να φιλοξενήσουν τον αυξημένο αριθμό επισκεπτών.

Μεταφορά στο San Giovanni Rotondo

Το San Giovanni Rotondo βρίσκεται 180 μίλια ανατολικά της Ρώμης στο ακρωτήριο Gargano στην περιοχή Puglia της νότιας Ιταλίας. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο βρίσκεται στο Μπάρι , περίπου 90 μίλια μακριά.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός στο Foggia , μια μεγάλη πόλη στην ακτή, βρίσκεται σε πολλές κύριες σιδηροδρομικές γραμμές. Τα συνηθισμένα λεωφορεία συνδέουν το σιδηροδρομικό σταθμό Foggia με το San Giovanni Rotondo και χρειάζονται περίπου 40 λεπτά. Ο μικρότερος σιδηροδρομικός σταθμός του San Severo είναι πιο κοντά και επίσης συνδέει τα λεωφορεία τις καθημερινές. Το τοπικό λεωφορείο συνδέει το ιερό με άλλα μέρη της πόλης.

Ποιος ήταν ο Padre Pio;

Ο Padre Pio ήρθε στο μοναστήρι Capuchin στο San Giovanni Rotondo το 1916 και έφτιαξε το σπίτι του για 52 χρόνια μέχρι το θάνατό του το 1968.

Εκτός από την αφοσίωσή του στο Θεό, ήταν γνωστός για τη φροντίδα του για τις άρρωστες και υπερφυσικές δυνάμεις. Το 2002 ανακηρύχθηκε άγιος.

Η Ιταλία του Pilgrim: Ένας ταξιδιωτικός οδηγός για τους Αγίους είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο για τις τοποθεσίες προσκυνήματος στην Ιταλία. Περιλαμβάνει ένα κεφάλαιο για το Padre Pio και τη νέα εκκλησία στο San Giovanni Rotondo.