Νάπολη Ταξιδιωτικός Οδηγός

Πού να πάτε και τι να φάτε στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας

Η Νάπολη, η ιταλική Νάπολη , είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Ιταλία, η οποία βρίσκεται στην περιοχή της Καμπανίας στο νότιο τμήμα της χώρας. Είναι περίπου δύο ώρες νότια της Ρώμης, στην ακτή στο βόρειο άκρο του κόλπου της Νάπολης, έναν από τους ομορφότερους κόλπους της Ιταλίας. Το λιμάνι του είναι το σημαντικότερο λιμάνι της νότιας Ιταλίας .

Το όνομά της προέρχεται από την ελληνική Νεάπολη που σημαίνει νέα πόλη. Η εγγύτητά του με πολλές ενδιαφέρουσες τοποθεσίες, όπως η Πομπηία και ο κόλπος της Νάπολης, το καθιστούν μια καλή βάση για να εξερευνήσετε την περιοχή.

Η Νάπολη είναι μια ζωντανή και ζωντανή πόλη, γεμάτη από θαυμάσιους ιστορικούς και καλλιτεχνικούς θησαυρούς και στενά δρομάκια με μικρά καταστήματα, που αξίζει να επισκεφτείτε τουλάχιστον μερικές μέρες.

Πώς να φτάσετε στη Νάπολη

Η Νάπολη είναι ο κύριος κόμβος μεταφοράς για τη νότια Ιταλία με πολλές μεγάλες γραμμές τρένων. Οι σταθμοί τρένων και λεωφορείων βρίσκονται στην τεράστια πλατεία Piazza Garibaldi, στην ανατολική πλευρά της πόλης. Η Νάπολη διαθέτει αεροδρόμιο, Aeroporto Capodichino, με πτήσεις προς άλλες περιοχές της Ιταλίας και προς την Ευρώπη. Ένα λεωφορείο συνδέει το αεροδρόμιο με την Piazza Garibaldi. Τα πλοία και τα υδροπλάνα τρέχουν από το Molo Beverello στα νησιά Capri, Ischia, Procida και Σαρδηνία.

Γύρω από τη Νάπολη: Περάστε το αυτοκίνητο

Η Νάπολη έχει καλή δημόσια συγκοινωνία και πολλά προβλήματα κυκλοφορίας, οπότε είναι καλύτερο να αποφύγετε το αυτοκίνητο. Η πόλη διαθέτει ένα μεγάλο αλλά πολυσύχναστο δίκτυο λεωφορείων, τραμ, μετρό, τελεφερίκ και μια προαστιακή γραμμή τρένων, την Ferrovia Circumvesuviana , που θα σας μεταφέρει στο Herculaneum, την Πομπηία και το Sorrento.

Περισσότερα για ημερήσιες εκδρομές από τη Νάπολη .

Νάπολη Ειδικές Τροφίμων

Η πίτσα, ένα από τα πιο διάσημα τρόφιμα της Ιταλίας, προέρχεται από τη Νάπολη και λαμβάνεται πολύ σοβαρά εδώ. Υπάρχουν ακόμη και κανόνες σχετικά με το είδος του αλεύρου, τις ντομάτες, το τυρί και το ελαιόλαδο που χρησιμοποιούνται στην αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα. Φροντίστε να αναζητήσετε ένα εστιατόριο με ένα αυθεντικό φούρνο για την καύση ξύλου, που παίρνει πίτσα σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Η πίτσα δεν είναι το μοναδικό ιταλικό πιάτο που προέρχεται από τη Νάπολη. Το μελιτζάνα παρμεζάνας ήταν για πρώτη φορά σερβίρεται εδώ, και η περιοχή συνδέεται συχνά με την παραδοσιακή σπαγγέτι και τη σάλτσα ντομάτας. Και δεδομένου ότι η Νάπολη είναι μια πόλη λιμάνι, εξαιρετικά θαλασσινά είναι εύκολο να βρεθεί.

Η Νάπολη είναι επίσης γνωστή για τα κρασιά της και για τα πλούσια, παρακμιακά επιδόρπια της, όπως η ζεπόλ , μια ζαχαροπλαστική που σερβίρεται στην Ημέρα του Αγίου Ιωσήφ και το Πάσχα. Είναι επίσης το σπίτι του limoncello , ενός λικέρ λεμονιού.

Πού να φάτε στο ιστορικό κέντρο της Νάπολης

Νάπολη Καιρός και πότε να πάτε

Η Νάπολη γίνεται αρκετά καυτή το καλοκαίρι, επομένως η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι οι καλύτεροι χρόνοι για να επισκεφτείτε Δεδομένου ότι η Νάπολη είναι κοντά στην ακτή, είναι πιο εύκρατο το χειμώνα από τις εσωτερικές πόλεις της Ιταλίας. Εδώ είναι λεπτομέρειες σχετικά με τον καιρό και το κλίμα στη Νάπολη.

Φεστιβάλ Νάπολης

Η Νάπολη έχει μία από τις καλύτερες και μεγαλύτερες εκδηλώσεις πυροτεχνημάτων Πρωτοχρονιάς στην Ιταλία. Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, εκατοντάδες σκηνές γέννησης κοσμούν την πόλη και τους δρόμους. Η Via San Gregorio Armeno στην κεντρική Νάπολη είναι γεμάτη με οθόνες και πάγκους που πωλούν σκηνές Γέννησης.

Πιθανώς το πιο σημαντικό φεστιβάλ στη Νάπολη είναι η Ημέρα της Γιορτής του Αγίου Γκενάρο , που γιορτάστηκε στις 19 Σεπτεμβρίου στο Καθεδρικό Ναό με μια θρησκευτική τελετή και πομπή και δίκαιη έκθεση.

Στο Πάσχα υπάρχουν πολλές διακοσμήσεις και μεγάλη παρέλαση.

Νάπολη Κορυφαία αξιοθέατα:

Ακολουθούν ορισμένα αξιοθέατα για τουρίστες που επισκέπτονται τη Νάπολη

Νάπολη Ξενοδοχεία

Εδώ είναι τα κορυφαία ξενοδοχεία βαθμολογία επισκεπτών στο ιστορικό κέντρο της Νάπολης και τα ξενοδοχεία κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της Νάπολης . Βρείτε περισσότερα ξενοδοχεία σε Νάπολη με κριτικές για TripAdvisor.

Σελίδα 1: Ταξιδιωτικός Οδηγός Νάπολης

Κορυφαία αξιοθέατα και αξιοθέατα στη Νάπολη:

Νάπολη Travel Essentials

Βρείτε βασικά στοιχεία ταξιδιού στη Νάπολη, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς στη Νάπολη και πού να μείνετε στη Νάπολη, στη Σελίδα 1: Ταξιδιωτικά Essentials της Νάπολης .