Τα καλύτερα ημερήσια ταξίδια από τη Νάπολη της Ιταλίας

Η Νάπολη αποτελεί μια εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε τον κόλπο της Νάπολης και άλλα ενδιαφέροντα μέρη της περιοχής της Καμπανίας. Υπάρχουν πολλές καλές επιλογές για τη δημόσια συγκοινωνία από τη Νάπολη, οπότε οι χώροι είναι αρκετά εύκολοι. Μπορείτε να εξερευνήσετε εύκολα τον κόλπο της Νάπολης και άλλους προορισμούς στην Καμπανία εύκολα με το αυτοκίνητο, αλλά πιθανότατα δεν θα θέλετε να οδηγήσετε στη Νάπολη.

Ταξιδεύοντας από τη Νάπολη για το τρένο Circumvesuviana

Το τρένο Circumvesuviana ( Ferrovia Circumvesuviana ) είναι μια ιδιωτική γραμμή τρένου που τρέχει από τη Νάπολη στο Sorrento.

Το τρένο τρέχει συχνά (αλλά όχι αργά το βράδυ) και είναι φθηνό. Για να πιάσετε το Circumvesuviana πηγαίνετε στο κεντρικό σταθμό της Νάπολης και κατεβείτε κάτω ή μπορείτε να το πιάσετε το σταθμό στο Corso Garibaldi. Εδώ μπορείτε να κάνετε ημερήσιες εκδρομές με τη γραμμή Circumvesuviana, Naples προς Sorrento (Δείτε μερικές από τις τοποθεσίες με αυτό το χάρτη ταξιδιού ).

Ταξιδεύοντας από τη Νάπολη στα τρένα Cumana και Circumflegrea

Το σιδηροδρομικό δίκτυο Ferrovia Cumana και Circumflegrea ( Ferrovia Circumflegrea ) αποτελούν μέρος μιας ιδιωτικής γραμμής τρένου που εξυπηρετεί το δυτικό τμήμα του κόλπου της Νάπολης. Τα τρένα αφήνουν τη Νάπολη στο σταθμό Piazza Montesanto και τα δύο τελειώνουν στην Torregaveta. Εδώ μπορείτε να πάτε στις γραμμές τρένων Cumana και Circumflegrea:

Ταξιδεύοντας από τη Νάπολη στην εθνική γραμμή τρένων της Ιταλίας

Τα τρένα εξέρχονται από τον Κεντρικό Σταθμό της Νάπολης για τους προορισμούς αυτούς στην Καμπανία:

Λεωφορεία από τη Νάπολη

Για τους περισσότερους από αυτούς τους προορισμούς, είναι επίσης δυνατό να πάρετε λεωφορείο από τη Νάπολη. Τα περισσότερα λεωφορεία μεταφέρουν την Νάπολη από την Piazza Garibaldi μπροστά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.

Χάρτης της Καμπανίας

Οι περισσότεροι από αυτούς τους προορισμούς βρίσκονται στον χάρτη Campania και Ακτή Αμάλφι από την Ευρώπη για τους επισκέπτες.

Η πόλη της Νάπολης αποτελεί μια καλή βάση για να εξερευνήσετε τα νησιά στον κόλπο της Νάπολης και τη γραφική ακτή Αμάλφι. Συχνά δρομολόγια πλοίων και υδροπλάνα αφήνουν τα λιμάνια Beverello και Mergellina στη Νάπολη για τα νησιά Capri και Ischia και για το Sorrento στην ακτή του Amalfi (λιγότερο συχνή από τα τέλη του φθινοπώρου μέχρι την άνοιξη).

Ταξιδεύοντας από τη Νάπολη σε πλοία και υδροπτέρυγα

Τα πλοία και τα υδροπλάνα φεύγουν από το λιμάνι Molo Beverello κοντά στην Piazza Municipio στη Νάπολη. Τα πλοία προς Ίσκια επίσης φεύγουν από το Molo Mergellina . Οι ιστότοποι για τα οχηματαγωγά και τα υδροπλάνα παρατίθενται στο κάτω μέρος της σελίδας της Λιμενικής Αρχής της Νάπολης.