Πότε να πάρετε έναν προσαρμογέα ρεύματος της Νότιας Αμερικής

Ερώτηση για τον αναγνώστη: Προχωρώ στη Νότια Αμερική για να επισκεφτώ αρκετές χώρες. Χρειάζεται να αγοράσω έναν προσαρμογέα εξόδου ; Τι γίνεται με τους μετατροπείς; Δεν θέλω να καταστρέψω το φορητό υπολογιστή μου συνδέοντάς το σε μια πρίζα που είναι πολύ ισχυρή.

Απάντηση: Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή. Ενώ πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για τη χρήση ενός iPad στη Νότια Αμερική ή τη χρέωση του iPhone.South America τους ως περιοχή δεν ήταν σε θέση να συμφωνήσουν σε ένα κοινό σημείο πώλησης να χρησιμοποιούν και αυτό διαφέρει από χώρα σε χώρα.

Εάν επισκέπτεστε πολλές χώρες, πρέπει να ερευνήσετε το καθένα. Κάποιοι χρησιμοποιούν το τυπικό αμερικάνικο βύσμα δύο και τριών πείρων, αλλά πολλοί χρησιμοποιούν την πρίζα που βρίσκεται συνήθως στην κεντρική Ευρώπη.

Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν ακριβό προσαρμογείς γενικής εξόδου από ταξιδιωτικά καταστήματα για τη Νότια Αμερική. Εάν θέλετε να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων, θα πληρώσετε τις τιμές της Βόρειας Αμερικής. Ωστόσο, εάν φτάσετε σε μια χώρα που χρησιμοποιεί διαφορετική πρίζα, το ξενοδοχείο σας θα πρέπει να διαθέτει προσαρμογέα στο χέρι. Αν όχι, οι περισσότερες αγορές θα έχουν προμηθευτές που τους πωλούν μόνο για ένα δολάριο ή δύο.

Είναι σύνηθες για πολλούς Βορειοαμερικανούς να ταξιδέψουν στην Ευρώπη και να καταστρέψουν ένα στεγνωτήρα μαλλιών επειδή δεν έφεραν μετασχηματιστή για να μετατρέψουν την ισχύ. Στη Νότια Αμερική οι ταξιδιώτες έχουν την ίδια ανησυχία και συχνά φέρνουν μεγάλους προσαρμογείς για τη μετατροπή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ενώ οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποιούν 240 τάση, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και ένα μεγάλο μέρος της Νότιας Αμερικής συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τάση 120, η Βραζιλία εξακολουθεί να υποστηρίζει και τους δύο τύπους.

Έτσι δεν έχετε κανένα φόβο, ο στεγνωτήρας μαλλιών σας θα είναι ασφαλής στη Νότια Αμερική.

Ανεξαρτήτως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη μετατροπή του ηλεκτρικού ρεύματος με τα ηλεκτρονικά, καθώς τα περισσότερα προϊόντα είναι σε θέση να υποστηρίξουν και τα δύο, απλά ελέγξτε το πίσω μέρος του φορητού σας υπολογιστή για λεπτομέρειες σχετικά με την ισχύ και θα πρέπει να πω 100-240V ~ 50-60Hz. . Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστείτε μόνο έναν προσαρμογέα για να αλλάξετε το σχήμα του βύσματος τροφοδοσίας για να ταιριάζει σε μια πρίζα.

Εδώ είναι ένας οδηγός για την ηλεκτρική ενέργεια στη Νότια Αμερική ανά χώρα

Αργεντίνη
Τάση 220V, συχνότητα 50Hz
Μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν από τους δύο τύπους, το τυπικό στρογγυλεμένο βύσμα δύο γλωττίδων ή ένα βύσμα 3 πείρων που χρησιμοποιείται στην Αυστραλία (βλ. Εικόνα παραπάνω).

Βολιβία
Τάση 220V, 50Hz
Χρησιμοποιεί την ίδια έξοδο με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Βραζιλία
Η μόνη χώρα που χρησιμοποιεί διπλή τάση. Ανάλογα με την περιοχή, η τάση μπορεί να είναι 115 V, 127 V ή 220 V.
Η Βραζιλία χρησιμοποιεί διάφορα σημεία πώλησης, ανάλογα με το πού πηγαίνετε, μπορείτε να βρείτε μια τυπική ευρωπαϊκή στρογγυλή έξοδο ή την αμερικανική πρίζα δύο / τριών.

χιλή
Τάση 220V, 50Hz
Χρησιμοποιεί τυπικό στρογγυλεμένο βύσμα δύο γλωττίδων στην Ευρώπη καθώς και ένα τρίτο στρογγυλό βύσμα.

Κολομβία
Τάση 120V, 60Hz
Χρησιμοποιεί την ίδια έξοδο με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εκουαδόρ
Τάση 120V, 60Hz
Χρησιμοποιεί την ίδια έξοδο με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Γαλλική Γουιάνα
Τάση 220V, 50Hz
Χρησιμοποιεί το τυπικό βύσμα δύο κορυφών.

Γουιάνα
Τάση 120V, 60Hz. Η μετατροπή της διανομής 50 Hz στα 60 Hz συνεχίζεται.
Χρησιμοποιεί την ίδια έξοδο με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παραγουάη
Τάση 220, συχνότητα 50Hz.
Χρησιμοποιεί το τυπικό βύσμα δύο κορυφών.

Περού
Τάση 220V, 60Hz αν και μερικές περιοχές μπορεί να είναι 50Hz.
Υπάρχουν δύο τύποι ηλεκτρικών πριζών στο Περού. Ωστόσο, πολλές ηλεκτρικές πρίζες έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να δέχονται δύο τύπους βύσματος.

Αυτά τα καταστήματα θα δέχονται την αμερικανική επίπεδη πρίζα καθώς και την ευρωπαϊκή στρογγυλή πρίζα στυλ. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την ηλεκτρική ενέργεια και τις αγορές στο Περού.

Σουρινάμ
Τάση 220-240V
Χρησιμοποιεί το τυπικό βύσμα δύο κορυφών.

Ουρουγουάη
Τάση 230V συχνότητα 50Hz
Μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν από τους δύο τύπους, το τυπικό στρογγυλεμένο βύσμα δύο γλωττίδων στην Ευρώπη ή βύσμα 3 βυσμάτων που χρησιμοποιείται στην Αυστραλία.

Βενεζουέλα
Τάση 120V, 60Hz
Χρησιμοποιεί την ίδια έξοδο με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εάν όλα αυτά μπερδεύονται, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ζητήσετε από το θυρωρείο του ξενοδοχείου ή από την ρεσεψιόν για την κατάσταση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία και ξενώνες είναι πολύ εξοικειωμένοι με τις διαφορές στις αγορές και την τάση για την περιοχή τους και μπορούν να σας δώσουν τις καλύτερες συμβουλές. Εάν θέλετε να λάβετε επιπλέον προφυλάξεις όταν ταξιδεύετε, μπορείτε να αγοράσετε έναν καθολικό μετασχηματιστή ισχύος με έναν ογκώδη μετασχηματιστή συνδεδεμένο.

Είναι λίγο ακριβό, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να διευκολύνετε τυχόν ανησυχίες που μπορεί να έχετε.