Ένας οδηγός για την επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο Metro Toronto

Μάθετε τα πάντα για το ζωολογικό κήπο του Τορόντου και πώς και πότε να επισκεφθείτε

Ένα μέλος της καναδικής Ένωσης ζωολογικών κήπων και ενυδρείων, ο ζωολογικός κήπος του Τορόντο είναι ταυτόχρονα ένας χώρος διασκέδασης, εκπαίδευσης και συντήρησης. Φέρνοντας είδη από όλο τον κόσμο στο Σκάρμπορο, ο ζωολογικός κήπος προσφέρει μια σπάνια ευκαιρία στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Τορόντου να κατανοήσουν καλύτερα τον άγριο κόσμο πέρα ​​από την πόλη μας.

Toronto Zoo Ώρες λειτουργίας

Τα κακά νέα είναι ότι ο ζωολογικός κήπος του Τορόντο είναι κλειστός την Ημέρα των Χριστουγέννων στις 25 Δεκεμβρίου.

Οι μεγάλες ειδήσεις είναι ότι ο ζωολογικός κήπος είναι ανοιχτός κάθε δεύτερη μέρα του χρόνου!

Όσον αφορά τις ώρες, ο ζωολογικός κήπος είναι πάντα ανοιχτός από τις 9:30 π.μ. έως τις 4:30 μ.μ., με περισσότερες ώρες την άνοιξη και το καλοκαίρι. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παραμένει ανοιχτό μέχρι τις 19:30. Η τελευταία είσοδος είναι πάντα μία ώρα πριν από το χρόνο κλεισίματος.

Ο ζωολογικός κήπος Kids, το Splash Island και το Waterside Theatre είναι ανοιχτοί μόνο στην καλοκαιρινή περίοδο.

Μια σημείωση για τον καιρό

Αν περιμένετε μια φωτεινή, ζεστή, ηλιόλουστη μέρα για να επισκεφθείτε τον ζωολογικό κήπο, θυμηθείτε ότι όσο πιο ζεστό είναι, τόσο πιο πιθανό είναι να χαλαρώσουν απλά τα ζώα στον ήλιο (ή τη σκιά, ανάλογα με το είδος του κλίματος) χρησιμοποιείται για να). Ενώ υπάρχουν πολλά που πρέπει να ειπωθούν για την επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο σε ένα ηλιόλουστο απόγευμα, ελαφρώς πιο ψυχρές θερμοκρασίες ή διαλείμματα στη θερμότητα που προκαλείται από τις καταιγίδες βροχής μπορεί πραγματικά να ζωντανέψει αρκετούς κατοίκους.

Εισαγωγή στο ζωολογικό κήπο του Τορόντο

Πόσο κοστίζει να πάτε στο ζωολογικό κήπο του Τορόντου;

Το χειμώνα (10 Οκτωβρίου έως 5 Μαΐου)

Το καλοκαίρι (6 Μαΐου έως 9 Οκτωβρίου)

Θα πρέπει επίσης να θυμάστε να έχετε επιπλέον προϋπολογισμό για μεσημεριανό γεύμα, δείπνο ή σνακ, όπως κι ένα κινηματογραφικό θέατρο, τα εστιατόρια του ζωολογικού κήπου χρεώνουν λίγο περισσότερο από ό, τι συνήθως θα περίμενε κανείς.

Εναλλακτικά, είστε ευπρόσδεκτοι να φέρετε ένα γεμάτο γεύμα μέσα.

Άλλοι τρόποι πληρωμής

Ο ζωολογικός κήπος του Τορόντο διαθέτει ποικιλία ετήσιων προγραμμάτων προσχώρησης, τα οποία σας προσφέρουν ένα πλήρες έτος πρόσβασης και πρόσθετα προνόμια. Αν νομίζετε ότι εσείς ή η οικογένειά σας θα επισκεφθείτε τον ζωολογικό κήπο περισσότερες από μία φορές τις επόμενες 365 ημέρες, αυτή είναι μια επιλογή που αξίζει τον κόπο να το ελέγξετε. Ο ζωολογικός κήπος είναι επίσης ένα από τα έξι αξιοθέατα που διατίθενται μέσω του Toronto CityPass.

Να φτάσετε στο ζωολογικό κήπο με τη δημόσια διαμετακόμιση

Το TTC παρέχει υπηρεσία απευθείας στον ζωολογικό κήπο, αλλά ποιο λεωφορείο κατευθύνεται εκεί αλλάζει ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας και την εποχή του χρόνου. Το λεωφορείο 86A Scarborough East από το σταθμό Kennedy τρέχει καθημερινά το καλοκαίρι από τις 6 π.μ. έως τις 8μμ. Μετά την Ημέρα της Εργασίας, τα λεωφορεία 86Α λειτουργούν στον ζωολογικό κήπο μόνο από Δευτέρα έως Παρασκευή. Μπορείτε επίσης να πάρετε τη διαδρομή λεωφορείου 85 Sheppard East, η οποία λειτουργεί στο ζωολογικό κήπο από το σταθμό Don Mills και το σταθμό Rouge Hill GO τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του TTC ή να επικοινωνήσετε μαζί τους στο 416-393-4636.

Να φτάσετε στο ζωολογικό κήπο με το αυτοκίνητο

Η οδήγηση στο ζωολογικό κήπο του Τορόντο είναι αρκετά απλή. Πάρτε τον αυτοκινητόδρομο 401 στην ανατολική πλευρά του Τορόντο και βγείτε στην οδό Meadowvale. Βγείτε βόρεια στο Meadowvale και οι πινακίδες θα σας οδηγήσουν κατευθείαν στο χώρο στάθμευσης.

Ο χώρος στάθμευσης κοστίζει 12 δολάρια ανά όχημα, την οποία πληρώνετε κατά την έξοδο.

Προσιτότητα

Ο ζωολογικός κήπος είναι προσβάσιμος από αναπηρικά καροτσάκια, όπως και οι δύο διαδρομές TTC που το εξυπηρετούν, ωστόσο, υπάρχουν μερικοί απότομοι βαθμοί. Μπορείτε επίσης να δανειστείτε αναπηρικές καρέκλες στο ξενοδοχείο με επιστρέψιμη προκαταβολή, αλλά υπάρχει μόνο ένας περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων.

Λόγω της φύσης του ζωολογικού κήπου, έχουν μια μοναδική πολιτική όσον αφορά τους σκύλους-οδηγούς, η οποία περιλαμβάνει την ανάγκη να προσκομιστούν αποδείξεις εμβολιασμών. Διαβάστε την πλήρη πολιτική στην ιστοσελίδα του Zoo Toronto για την προσβασιμότητα για όλες τις λεπτομέρειες.

Δραστηριότητες στο ζωολογικό κήπο του Τορόντο

Προφανώς, ο κύριος λόγος για να επισκεφθείτε το ζωολογικό κήπο του Τορόντο είναι να δείτε τα 5000+ ζώα που ζουν εκεί, αλλά μπορείτε επίσης να απολαύσετε συνομιλίες με τα ζωολογικούς κήπους του ζωολογικού κήπου και προγραμματισμένες τροφοδοσίες, χέρια για περιοχές ανακάλυψης και ειδικά εκθέματα.

Το καλοκαίρι υπάρχει η περιοχή παιχνιδιού νερού στο νησί Splash, οι εκθέσεις στο Waterside Theatre και οι βόλτες με καμήλες και πόνυ.

Στο ζωολογικό κήπο πραγματοποιούνται διάφορες ειδικές εκδηλώσεις, όπως τα ημερήσια προγράμματα και τα στρατόπεδα για παιδιά και ενήλικες.

Τα ζώα του ζωολογικού κήπου του Τορόντο

Τα ζώα του ζωολογικού κήπου του Τορόντο συγκεντρώνονται με βάση την περιοχή του κόσμου όπου προέρχονται. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ζώα που αντιπροσωπεύουν αρκετές γεωγραφικές περιοχές, όπως η Ινδο-Μαλαιά, η Αφρική, η Αμερική (Βόρεια και Νότια Αμερική), η Ευρασία, η Τούντρα Τρέκ, η Αυστραλασία και ο Καναδικός Τομέας - καθένα με ένα σύμπλεγμα κτιρίων και υπαίθριων περιβλημάτων. Ο ζωολογικός κήπος του Τορόντο είναι πολύ μεγάλος, οπότε ίσως θελήσετε να εστιάσετε κάθε επίσκεψη σε μερικές μόνο περιοχές.

Εδώ είναι μια γεύση από τι να περιμένετε σε κάθε εκθεσιακό χώρο - για μια λεπτομερή λίστα των ζωικών στοιχείων επισκέπτονται το ζωολογικό κήπο του ζωολογικού κήπου του Τορόντο. Εάν ενδιαφέρεστε ιδιαίτερα για ένα ζώο, θα πρέπει να ελέγξετε για να βεβαιωθείτε ότι το ζώο δεν είναι προσωρινά εκτός εμφάνισης. Για να το κάνετε αυτό, επισκεφτείτε τη σελίδα Display Off Animals στην ιστοσελίδα του ζωολογικού κήπου.

Indo-Malaya: Μερικά από τα πιο δημοφιλή ζώα στην περιοχή Ινδο-Μαλαγιανός του ζωολογικού κήπου είναι οι σουματρινοί οραγγουτάνοι. Μην ξεχάσετε, ωστόσο, να δείτε την ποικιλία των πουλιών και των σαυρών και να παρακολουθήσετε το μεγάλο ινδικό ρινόκερο.

Αφρικανική Σαβάνα: Μπορεί να έχετε την ευκαιρία να δείτε ένα αφρικανικό λιοντάρι, τσίτα, ύαινο, Αφρικανό πιγκουίνο και πολλά άλλα.

African Rainforest : Προχωρήστε εδώ για να δείτε μια γυμνή αρουραίο, το γορίλα των Δυτικών πεδιάδων, το ιερό ibis, το βασιλικό πύθωνα και τον πυγμαίο ιπποπόταμο.

Αμερική: Βλέποντας τις ενυδρίδες στο παιχνίδι είναι φανταστική διασκέδαση, όπως και τα Χρυσά Λεόν Tamarins.

Αυστραλασία: Κάντε μια βόλτα μέσα από το εύρος καγκουρό, και απολαύστε το kookaburra, lorikeet, και άλλοι στο κλουβί.

Ευρασία: Τα κόκκινα παντά είναι εντυπωσιακά ρακούν, αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Τα βόδια, από την άλλη πλευρά, γενικά στέκονται εκεί έξω για να δουν ο κόσμος. Και φυσικά, δεν θέλετε να χάσετε τη λεοπάρδαλη του χιονιού ή την τίγρη της Σιβηρίας.

Καναδικός τομέας: Εάν αισθάνεστε λίγο un-καναδικό για ποτέ δεν έχει δει μια μύτη, ο ζωολογικός κήπος σας καλύπτεται. Μπορείτε επίσης να πρηστείτε με την εθνική υπερηφάνεια στη θέα των λύκων, του λύγκα, των κουγκάρ, των γκριλζλίων και πολλά άλλα.

Tundra Trek: Το 10-στρεμμένο Tundra Trek διαθέτει 5-στρέμματα πολικών αρκούδων και υποβρύχια περιοχή θέασης.