Επισκεφθείτε το Ωδείο του Centennial Park

Το Centennial Park Conservatory είναι ένας εσωτερικός βοτανικός κήπος που βρίσκεται στο Etobicoke, στο Centennial Park, ένας από τους μεγαλύτερους χώρους πρασίνου του Τορόντο. Όπως το Ωδείο Allan Gardens στο κέντρο του Τορόντο, το Conservatory Centennial Park είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και είναι πάντα ελεύθερο να επισκεφθείτε. Οι ώρες είναι από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ. καθημερινά.

Ως ένα από τα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Centennial Park, μια επίσκεψη στο ωδείο μπορεί να είναι ένα χαλαρωτικό διάλειμμα στη μέση μιας μακρύτερης εξόδου ή μπορεί να το απολαύσετε από μόνος του ως ένας από τους λιγότερο γνωστούς θησαυρούς του Τορόντο.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να διατηρήσετε στο Conservatory Centennial Park έναν τρόπο να εκθέσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας σε ένα κομμάτι της φύσης σε βροχερές μέρες ή όταν βρίσκεστε στα χέρια των χειμωνιάτικων blahs.

Τι θα δείτε

Το Conservatory του Centennial Park αποτελείται από τρία θερμοκήπια με έκταση 12.000 τετραγωνικών ποδιών και φιλοξενεί φυτά που προέρχονται από όλο τον κόσμο. Στο κύριο θερμοκήπιο θα ανακαλύψετε πάνω από 200 διαφορετικές ποικιλίες τροπικών φυτών που ανθίζουν όλο το χρόνο. Είναι πιθανό να εντοπίσετε φοίνικες, ιβίσκο, ορχιδέες και βρωμιάδες, καθώς και οπωροφόρα δέντρα όπως μπανάνα και παπάγια.

Ψάξτε για το εντυπωσιακό ελαστικό εργοστάσιο που είναι εγγενές στην Ινδία, ένα αγκαθωτό δέντρο μεταξιού από τη Βραζιλία, ένα εργοστάσιο φιδιών-φιδιών από την Αφρική ή το κέρατο του κριού από τα νησιά του Ειρηνικού, ανάμεσα σε πολλούς άλλους. Μερικά ανθισμένα λουλούδια και φυτά στο ωδείο αλλάζουν εποχικά, ενώ οι κάκτοι είναι έτοιμοι όλο το χρόνο.

Πέρα από τα γυάλινα σπίτια γεμάτα φυτά, το Conservatory Centennial Park έχει επίσης εσωτερικές και εξωτερικές λίμνες με ψάρι και χελώνες και φιλοξενεί πολλά πουλιά. Υπάρχουν επίσης πολλά ωραία μέρη για να καθίσετε και να απολαύσετε τα φυτά, τους πέτρινους καταρράκτες και τη γενική ατμόσφαιρα.

Ειδικά γεγονότα:
Κάθε Δεκέμβρη το Conservatory του Centennial Park φιλοξενεί μια ειδική παράσταση για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα στο Τορόντο.

Αξίζει αξίζει ένα ιδιαίτερο ταξίδι για να δείτε ολόκληρο το ωδείο που είναι διακοσμημένο για την εορταστική περίοδο και γεμίζει με χιλιάδες ανθοφόρα φυτά (συμπεριλαμβανομένων και περισσότερων από 30 ποικιλιών poinsettia).

Υπάρχουν επίσης ειδικές εκθέσεις λουλουδιών για το Πάσχα, την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, οι οποίες παρουσιάζουν διάφορες ποικιλίες φυτών και λουλουδιών.

Για πληροφορίες σχετικά με αυτά και άλλα γεγονότα, όπως πωλήσεις φυτών, καλέστε το ωδείο με τον αριθμό που αναφέρεται παρακάτω.

Ωράριο λειτουργίας του Ωδείου Πάρκου Centennial Park

Το Conservatory Centennial Park είναι ανοιχτό από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ. επτά ημέρες την εβδομάδα.

Οι άδειες είναι διαθέσιμες από την πόλη του Τορόντο για να χρησιμοποιήσουν τη σέρα για τις γαμήλιες τελετές και τη φωτογραφία, και τέτοιες περιπτώσεις μπορεί προσωρινά να περιορίσουν την πρόσβαση σε ορισμένα μέρη της εγκατάστασης ή σε εξωτερικούς χώρους.

Για περισσότερες πληροφορίες, τηλεφωνήστε στο Ωδείο Centennial Park στο 416-394-8543.

Τοποθεσία

Το Conservatory Centennial Park βρίσκεται στο 151 Elmcrest Road, στο Centennial Park. Το Elmcrest Road εκτείνεται βόρεια από την οδό Rathburn Road, δυτικά του δρόμου Renforth Drive. Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης στην περιοχή.

Με TTC:
Το 48 λεωφορείο Rathburn σταματά στη γωνία Rathburn και Elmcrest, τότε είναι ένα μικρό περίπατο μέχρι Elmcrest στο ωδείο. Το λεωφορείο 48 Rathburn τρέχει μεταξύ του σταθμού Royal York στη γραμμή του μετρό Bloor-Danforth και του Mill Road / Centennial Park Blvd.

Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στα 48 από τα 37 Islington, 45 Kipling, 46 Martin Grove, 73 Royal York, 111 East Mall ή 112 λεωφορεία West Mall.
• Δείτε τον ιστότοπο TTC για λεπτομέρειες και χρονοδιαγράμματα διαδρομής.

Με το ποδήλατο:
Υπάρχουν πολλές επιλογές στην περιοχή για τους ποδηλάτες. Μεταξύ του Bloor και του Rathburn υπάρχουν οι λωρίδες ποδηλασίας του Renforth ή ένα μονοπάτι που τρέχει κατά μήκος του ποταμού που αρχίζει στο Neilson Park. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το μονοπάτι ποδηλασίας αριθ. 22 Eglinton για να έχετε πρόσβαση στο βόρειο άκρο του Centennial Park, στη συνέχεια να οδηγείτε νότια μέσα από το πάρκο στο ωδείο. Υπάρχουν μερικά ράφια ποδηλάτων μπροστά στο ωδείο.
• Ελέγξτε τον Χάρτη ποδηλασίας του Τορόντου για λεπτομέρειες της διαδρομής.

Ενημερώθηκε από την Jessica Padykula