Το Memorial de Caen στη Νορμανδία

Τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τις εκφορτώσεις της ημέρας D

Γιατί το Memorial de Caen είναι αξέχαστο

Το Caen Memorial τοποθετεί τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τις εκφορτώσεις της Νορμανδίας D στο πλαίσιο. Ξεκινάει το 1918 και συνεχίζει μέχρι την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989.

Πόσο καιρό θα πρέπει να επιτρέψω μια επίσκεψη;

Αφήστε τουλάχιστον μισή μέρα για να επισκεφθείτε το μουσείο. Το μνημείο χωρίζεται σε τμήματα, ώστε να μπορείτε να τα πάρετε με το δικό σας ρυθμό και να γευματίσετε στο καλό εστιατόριο ή ένα σνακ στο καφενείο ανάμεσα στις διαφορετικές εκθέσεις και τις δύο μεγάλες ταινίες.

Από το 1918 έως το 1945

Ακολουθήστε το μονοπάτι για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο
Ξεκινήστε με τα γεγονότα πριν από τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό το μουσείο τοποθετεί τον πόλεμο στο πλαίσιο, με τους σπόρους του που φυτεύτηκαν το 1918.

Αρχίζετε σε μια κυκλική ράμπα που σας οδηγεί κάτω από αφίσες, ταινίες και εξηγήσεις. Η ειρήνη ήταν μια αποτυχία. Η Γερμανία ήταν παγιδευμένη σε μια αυξανόμενη σπείρα χρέους και οικονομικής δυστυχίας που εξαπλώθηκε στην υπόλοιπη Ευρώπη και το 1929 στη Wall Street. Η άνοδος του Χίτλερ ήταν αναπόφευκτη. όλη η περίοδος έφερε στη ζωή σας καθώς περπατήσατε το παρελθόν των βημάτων της Νυρεμβέργης στις δεκαετίες του '20 και του '30. Στη συνέχεια υπήρξε άνοδος του φασισμού, η ιαπωνική εισβολή στη Μαντζουρία και η οικονομική κρίση της Γερμανίας ακολουθούν, και τον Ιανουάριο του 1933 ο Χίτλερ γίνεται καγκελάριος του Τρίτου Ράιχ.

Μπορείτε να περάσετε από τη Γαλλία στα Μαύρα Χρόνια , συνοδευόμενα από τραγούδια του Maurice Chevalier, και να δείτε πώς αντιμετώπισε η Γαλλία. Ένα πόλεμο ειδήσεων του πολέμου παρουσιάζει τη μάχη της Βρετανίας και το σημείο καμπής.

Παντού υπάρχουν αντικείμενα που σχετίζονται με τις διάφορες πτυχές του πολέμου. Μην χάσετε στοιχεία που τρέχουν από το μπερές του Field Marshal Montgomery στη μηχανή κρυπτογράφησης Enigma M4 από το Bletchley Park στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος μετατρέπεται σε Total War το 1941 όταν εισχώρησε η ΕΣΣΔ και οι Ιάπωνες επιτέθηκαν στις ΗΠΑ στο Pearl Harbor.

Αυτό το τμήμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό με θέματα όπως το ολοκαύτωμα με σφαίρες, μαζική βία και μια συναρπαστική ταινία με διαφορετικές στάσεις απέναντι στους Γάλλους. και που συνεργάστηκαν και γιατί. Όπως και το υπόλοιπο μέρος του μουσείου, η παρουσίαση δεν τραβάει γροθιές και κάνει τον θεατή να αμφισβητεί τις δικές του απόψεις.

Οι εκφορτώσεις της ημέρας D και η μάχη της Νορμανδίας

Αυτές οι εκπληκτικά δημοφιλείς γκαλερί σας μεταφέρουν στα γεγονότα του 1944. Ασχολούνται τόσο με τις τεράστιες μάχες όσο και με τα δεινά των ντόπιων. Για παράδειγμα, είναι ελάχιστα γνωστό ότι σκοτώθηκαν 20.000 κάτοικοι στη Νορμανδία (το ένα τρίτο όλων των πολιτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου).

Ο πόλεμος με την Ιαπωνία ακολουθεί, έναν ιδιαίτερα πικρό πόλεμο με 24 εκατομμύρια Κινέζους σκοτωμένους και ένα τεράστιο ιαπωνικό επεκτατικό πρόγραμμα. Το ενδιαφέρον επανέρχεται στην Ευρώπη με τα τελευταία χρόνια του πολέμου. Στη Γκαλερί Bombed-Out Cities είστε περιτριγυρισμένοι από τους βομβαρδιστικούς βομβαρδισμούς, από σειρήνες και εκρήξεις, δίνοντας μια πολύ πραγματική ιδέα για το τι θα μπορούσε να ήταν στη Βαρσοβία ή το Στάλινγκραντ, το Λονδίνο, το Ρότερνταμ ή τη Χιροσίμα.

Σε όλο αυτό το τμήμα του μουσείου υπάρχουν ταινίες που παρακολουθούνται όπως η επιχείρηση Barbarossa, η μάχη του Ατλαντικού και ο υποβρύχιος πόλεμος και ο ιαπωνικός στρατιώτης στον πόλεμο .

Θα βγείτε από την έκθεση ένα μικρό κέλυφος σοκαρισμένος τον εαυτό σας, αλλά υπάρχουν περισσότερα για να έρθει. Δύο ταινίες, η Ημέρα D και η μάχη της Νορμανδίας σας φέρνουν πίσω μέσω αρχείων και λήψεων ταινιών μέχρι το πρωί της 6ης Ιουνίου 1944, όταν άρχισε η προσγείωση. Μια διαχωρισμένη οθόνη δείχνει τις γερμανικές δυνάμεις που περιμένουν και τις προετοιμασίες των συμμαχικών στα βρετανικά λιμάνια.

Συμβουλή: Αυτή είναι μια καλή στιγμή για μεσημεριανό γεύμα στο εστιατόριο ή ένα σνακ στην καφετέρια!

Περισσότερα για τις εκφορτώσεις Normandy D της ημέρας

Σχετικά με το Dunkirk

Με μια μεγάλη ταινία για το Dunkirk που έληξε τον Ιούνιο του 2017, είναι τώρα η ώρα να επισκεφθούμε αυτή την μικρή πόλη στην ακτή που έπαιξε τόσο σημαντικό και τραγικό ρόλο στον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο κόσμος μετά το 1945

Αυτό το πολύ συντομότερο τμήμα είναι μια σειρά από σκέψεις που προκαλούν τμήματα με αντικείμενα που αναμιγνύουν ό, τι η Δύση είχε ανατραφεί με μια μηχανή ποπ καλαμποκιού, με ζωή στην Ανατολή - ίσως μια κάρτα Κομμουνιστικού Κόμματος ή άλλο άψυχο στοιχείο. Ο ψυχρός πόλεμος αρχίζει και βλέπετε φωτογραφίες, τα ερείπια του αεροσκάφους U-2 που κατέρρευσαν το 1962, αντικείμενα γύρω από την Κρίση των Κούβων και τα κρύα όπλα. Η ομιλία του Τσώρτσιλ Σιδηρούν Παραπέτασμα γίνεται πραγματικότητα.

Υπάρχει ένα καλό τμήμα για το Βερολίνο στον πυρήνα του ψυχρού πολέμου, που οδήγησε σε εκείνες τις ένδοξες αισιόδοξες ημέρες του 1989, όταν το Τείχος του Βερολίνου έπεσε τελικά και ο κόσμος αισθάνθηκε πιο ασφαλής.

Πρακτικές πληροφορίες

Διεύθυνση
Esplanade Γενικά Eisenhower
Caen
Τηλ .: 00 33 (0) 2 31 06 06 44
Ιστοσελίδα Memorial de Caen (στα Αγγλικά)

Άνοιγμα 11 Φεβρουαρίου έως 7 Νοεμβρίου 2012 καθημερινά 9 π.μ. - 7 μ.μ.
8 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου 2012 Τρίτη-Κυριακή 9:30 π.μ.-6 μ.μ.
24 Δεκεμβρίου 2012 έως 5 Ιανουαρίου 2013 καθημερινά 9:30 π.μ.
Ελέγξτε την ιστοσελίδα για τις ημερομηνίες 2013 (παρόμοια με τα παραπάνω)

Κλείσιμο 25 Δεκεμβρίου, 1 Ιανουαρίου και 6 Ιανουαρίου έως 28 Απριλίου 2013
Τελευταία εισιτήρια μία ώρα και 15 λεπτά πριν το κλείσιμο

Τιμές εισιτηρίων
Ενήλικας 18.80 ευρώ
Από 10 έως 18 ετών 16,30 ευρώ
Κάτω από 10 χρόνια δωρεάν
Οικογένεια περάσει 2 ενήλικες και 1 παιδί ή περισσότερο 10 έως 25 ετών 48 ευρώ
Audioguides στα γαλλικά ή τα αγγλικά 4 ευρώ ανά άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες

Μετάβαση στο Memorial de Caen

Με αυτοκίνητο Από το Παρίσι πάρτε το A13 ή από την Rennes παίρνετε το A84. Και για τις δύο εξόδους στο βόρειο περιφερειακό, όχι. 7.
Με λεωφορείο Το λεωφορείο όχι. 2 τρέχει τακτικά από το κέντρο της πόλης.

Να φτάσετε στο Caen